trudelutt

Det enda jag vill är att för en stund få trycka på stäng av hjärna. Blunda, ligga i sängen under en filt och smygsova lite till mumlandet från tvn... Kommer mitt liv någonsin lugna ner sig? Jag har ju ändå en helt ledig helg framåt min födelsedag, 21-22 november närmare bestämt. Tjoho. Den helgen ska vårdas ömt och spenderas med någon som ligger mig varmt om hjärtat, det är ett löfte.

MEN nu är det ju så att mitt liv är så fullt eftersom jag gillar't inners inne! Ju mindre jag har att göra, desto latare och mer omotiverad blir jag. Ju mer jag har på gång, desto effektivare blir jag. Smakprov på de kommande två månaderna?

  • Teoriutbildning - The Academy. Sjukt bra framtidsinvestering för mig som helst vill kunna allt som är värt att veta inom träning, hälsa, kost, bla bla..
  • Gästinstruktör på Berga träningsstudios inspirationsdag. Får chansen att hålla ett pass i BodyBalance och representerar i slutändan Les Mills, och det ger egot en boost. Hoho.
  • Studentmöte med DIK. En till chans att nätverka för framtiden och bli ännu lite smartare. Yes.
  • Halloweensittning. Kommer bli lika kul och barnsligt som det låter. Det är min förhoppning i alla fall. Utklädning ingår.
  • Min födelsedag!!!! Inkluderar fest.

Så. Nu har jag gjort mig själv lite gladare om inte annat. Orkar inte träna mer BB dock. Blä. Jag är lite för självsäker nu, har aldrig missat en låt. Dags för vild improvisation ikväll. Jag vill nästan misslyckas lite, så att det är överstökat liksom. Få en liten blackout, eller nåt sånt. Jaja. Passet är sent, alla är trötta, så ingen kommer märka nåt ändå. Tänker köra med släckta lampor också, haha. Sängen?



time to pay

Nu går jag en promenad till biblioteket och betalar mina skulder för sen bokåterlämning. Jag behöver helt enkelt lätta mitt hjärta och rensa ut min synder.

Eller så vill jag bara inte vara avstängd från att kunna låna böcker, hihi!

fooooookus!

Två timmar "föreläsning" där mannen där framme vid OHn läste innantill, samma info som delades ut i kompendieform kom alltså ur hans mun och irritationen var påtaglig. Som tur var för både honom och oss så fick vi sluta två timmar tidigare än schemats utsago, och nu sitter jag här i min soffa igen. Ätandes på min macka som jag duktigt hade tagit med mig till skolan och full av tankar som inte alls har med tentis att göra. Det är dock bara till att hugga i, rock on så är veckan snart över.

Jag har ett hår på mitt finger som står rakt upp och inte alls ser ut att höra hemma där. Var kommer det ifrån? Det påminner ändå om att mitt märkliga strå på hakan som hängt med i ett par år nu helt plötsligt inte växer ut längre. Skumt. Men bra. För det var likte märkligt och äckligt.


morgonmysis

Bland det mysigaste som finns är att gå upp tidigt, långt innan man egentligen behöver vara någonstans. Göra sig en latte, strosa runt i myskläder och känna att man har hela dagen framför sig. Enda nackdelen idag är att jag har många saker som ska samsas om de tolv timmar som är kvar innan nästa nypremiär av bodybalance. I have a good feeling though..

Afron igår var rätt kämpig ur jobbighetssynpunkt, men jag hoppas att jag lyckades inspirera till att fullständigt släppa loss och dansa som om det inte fanns någon morgondag. Fick positiva kommentarer på slutet och det är bara att ta till sig, dock ska jag uppdatera min uppvärmning och byta ut vissa rörelser som jag tröttnat på. Endorfinerna släpptes lös i vilket fall och lyckliga jag fick komma hem till min lägenhet och finna att mannen låg kvar i sängen, precis där jag lämnat honom. Tänk vad en kram kan göra att man känner sig trygg och hemma. Mums.

Nu ska jag inte slösa bort min dyrbara extra morgontimme på blogg och mejl och annat tidsfördriv utan faktiskt läsa igenom tentis med nya pigga ögon. Tänk vilken lycka om jag skulle bli klar idag!

Sanna, var ska man svara dig nånstans nu då? En liten undring bara.. Och är du hemma nu? Eller i kilt-land?


förbryt mig, förbryt mig,

men nu tar jag en halvtimmes rast. Jag ska åka och titta på hus.

Hur många vuxenpoäng är det på det då, va!!??

..aaaaaah

gud vad underbart skönt att internet fungerar igen. Det har varit två ångestfyllda timmar. Första timmen gick åt till att förneka att internet inte fungerade. Andra timmen spenderades trippande på tå, slitandes mitt eget hår efter att ha fått bekräftat att det inte fungerade på andra sidan camups heller. Det kvittade alltså att jag startade, stängde av, startade, drog internetsladden ur väggen, stängde av och på modemet - internet var helt enkel OFF.

Äntligen är internet tillbaka!!! Det är djup, lättad och ärlig suck som letar sig ur min kropp. Skönt. Dock resulterade det tillfälliga avbrottet i en halv sida till med text och lite ändringar i min osammanhängade tenta, så något gott kom det ur hemskheterna ändå.

Egentligen skulle jag vilja beskriva i detalj vilken spännande grej som vi ska göra under elva veckor i höst, med start från och med imorse klockan nio, men jag har helt enkelt inte tid. Det får bli en liten cliff-hanger till helgen, eller helt enkelt den dag jag har lämnat ifrån mig min hemtenta och har tid att tänka på annat. Min teoriutbildning i helgen till exempel. Anatomi, fysiologi och näringslära med The Academy väntar fredag till söndag och det innebär kort och gott att fredag till måndag så ska jag fokusera och bemästra tre olika kurser samtidigt - Politisk kommunikation, teoretisk träningsutbildning och det gigantiska spännande projektet. Det blir en intressant vecka det här mina vänner. Om jag inte brakar ihop i en nervös darrande liten hög innan veckan är slut så återkommer jag som sagt med det där projektet. Som för övrigt kommer kosta 90 000 svenska riksdaler. Heja Sveriges skattepengar!


vad är det för en dag idag

jo det ska jag tala om, det är måndag, för det är den dagen på veckan då jag alltid blir sugen på spontanfylla! Icke att det slår fel, jag är som en levande almanacka. En tanke slog mig, att min förra hemtenta som bestod av två tredjedelar skit och en tredjedel godkänt, skrevs till viss del under alkoholpåverkan. Och självklart var det den del som blev godkänd. Är detta ett fenomen som jag borde oroas över? Och i så fall, borde det var mig själv jag ska oroa mig över eller examinatorns förbluffande rationalitet? Om det som jag skrev under fyllans logiska resonemang är det som hon godkände, vad tyder det på? Jag vill inte antyda något men kanske hon också har måndagssjukan.. (är det någon mer än jag som för tankarna tillbaka till vår kära.. d.. i.. n.. o.. SAURIE) Hur skulle hon annars kunna resonera som hon gjorde kring min hemtenta. Eller är det helt enkelt jag som ser världen ur ett klarare perspektiv efter ett par glas rött?


my story

Plockade mat i korgen. Korgen blev full. Trodde korgen skulle gå sönder och att handlingen skulle bli pinsam. Betalade för maten. Åkte hem med maten. Åt mat. Blev mätt. Åt choklad. Blev illamående. Skrev 1½ sida tenta. Kände mig duktig. Tappade koncentrationen.

Hey ho, Let's go!!!


idag är en helt ny dag.

Precis som jag och Jenny konstaterade igår.

Jag tänkte åka och handla nödvändigheter såsom mat och dryck för att få en liten rast mitt i allt slit. Jag hoppas på att komma tillbaka om en knapp timme full av nya fantastiska ideer och skriventusiasm, för att sedan skriva klart min tentis ikväll. Frågan är om jag lyckas? Kommer någon random person på willys kunna inspirera mig? Kommer mina goda smörgåsar (JA jag ska köpa smörgåsar OCH en hoper goda pålägg) tala till mig och göra mig till ett geni inom journalistikens utveckling? I hope so. För idag puttas till och med den annars högt prioriterade träningen ut från dagsagendan till förmån för just denna jävla tenta. Må det leda till något gott. Frid.

åeh.

åeh. Imorgon blir det bubblisbibblos för mig klockan åtta. Eller kvart över. I need it baadly. Och timmarna jag spenderar där behöver vara snuskigt effektiva. Så om du ser mig imorgon, ta ingen onödig kontakt. Har du vaknat på din rätta sida kan du i all välmening slänga till mig en frukt, kaffe eller dylikt men tillåt mig inte att dra in dig i en långdragen konversation bara för att maska med tentis. Smyg dig inte på mig genom msn eller genom bloggarnas värld. Imorgon ska det effektivas.

Fyra utskrivningsmåsten
En sjuhelvetes start på tentis två
ToppSeminarie
Cykel/BodyPump/BodyBalance
Mysmiddag med mig själv eller annan lämplig


Nu ska jag dock återgå till det jag har gjort hela dagen, ingenting. Allt skjuts upp till imorgon på grund av att jag är i stort behov av en sån här dag. En helt intelligensbefriad dag som inte innehåller några måsten, då man får lov att slappa i soffan utan minsta framförhållning och tankar på morgondagen. Vad jag trots allt har åstakommit är en promenad med min man från stan till Teleborg i ett mysigt höstigt väder. Vi pratade om hunden Bosse, gick igenom fördelarna med att bo ihop och såg en trana i ett träd. Det var en riktigt söndagspromenad och jag önskar mig dem som ny tradition. Sådetså.


försvunnen och återvunnen

Jag åkte till Stockholm i ett par dagar för att närvara vid dik studentmöte och lite sådär. Men nu är jag tillbaks igen och ställningarna på bloggen kommer att återgå till de normala, Efter att jag fått sova en natt i mannens stora sköna säng. Tecken på att man skapat sig stor-säng-vana: trillar ur en nittio-säng när man sover på hotell.

Allt är bra! God drink i handen och relativt harmonisk. Du?

Natti.

poop

Inga kläder passar, huvudet dunkar, magen är svullens som en ballong, räkningar ska betalas, inget lönebesked i postfacket, inget pluggat, inget packat och INGENJÄVLATING vill som jag!!! Jag vill inte åka till stockholm längre. I alla fall inte imorgon. Själv. Dumma dumma tåg, inte vara sent. Bajs.

daily news

Seminarierapport

Lurigt regn ute, och paraplyet ligger hemma. Ingen ro att läsa kurslitteratur, vill hem och äta, prova kläder, fixa ipod-musik, träna och packa. Jag vill såga av benen på min badrums-molger och rädda min blomma som mamma gav mig. Det är en tävlig, vem av mig och mannen som lyckas hålla den vid liv längst, eftersom vi inte är några begåvade blomskötare någon av oss. Själv har jag näst intill tagit död på en av mina två svärmorstungor (som enligt min mamma är omöjliga att ta död på, nånting med namnet där ja..) och mannen har bruna fingar (och inte på nåt äckligt vis nu utan bara icke-gröna, ni vet som man har om man är duktig med blommisar). Hur som haver, ni kan avläsa nivån av koncentration.

Tack och hej. Hem och pyssla. Och äta. Vad ska jag äta? Åh.


en lyckans ost

Random onsdag kväll? Icke. Utväxten är förvunnen, brynen och fransarna är bruna. Höll på att förlora synen dock, jag råkade ju glömma att tvätta bort fransfärgen, så såg suddigt i en kvart. Men annars så. Inte nog med det så bjöd mannen på middag samt sitt sällskap, potatismos och lövbiff.. Mmm.. Och en öl på det, så ska en ledig kväll tas om hand! Snäll som jag är (och pysslig emellanåt) har jag strukit några skjortor till mannen som tack för den goda maten.

Imorgon ska det packas till Stockholm, i en väska, en lätt väska, en väska som ska bäras runt på. Det betyder lite saker, lite kläder och inga onödiga attiraljer alls. Detta innebär planering och ett strategisk upplägg av ting i väskan och på kroppen vid avfärd.

Innan dess ska jag även försöka bestämma mig för vad jag ska träna imorgon. Valet står mellan afro, cykel aktivio och bp. Allt är ju så roligt!! Plus att instruktörerna lockar, den ena mer inpirerande än den andra, samt en tredje som man kan kika på av andra intressen också..  Den som lever får se vad valet blir!

Nu lockar säng och man!


sopp

Nu är samtalet avklarat och saken är ur världen vilket är underbart skönt. Mycket av irritationen hade ju såklart hunnit rinna av mig dessa dagar men jag berättade ändå vad jag tänkte. Sa att jag blev irriterad av situationen i måndags och samtidigt tog jag upp mina brister, att inte säga nej i det här fallet. Man vill ju hjälpa till såklart, men inte när man känner att det blir på bekostnad av något annat viktigt. Summan av kardemumman: vi kom överrens om att jag skulle lära mig att säga nej, och J ska lära sig passet ;)

Jag är nöjd.

ett brott har begåtts

Jag ska anmäla en bok. En bok ska alltså anmälas. Det tyder på ett brott. Varför skulle den annars anmälas? Brottet är med stor sannolikhet att boken är sinnessjuk. Sinnesjukt dålig. Det är heller inte omöjligt att den anmäls på grund av uppseendeväckande beteende, på grund av bristen på relevant innehåll. Ett tredje brott boken skulle kunna anmälas för är att den framkallar irritation och trötthet, som i sin tur kan resultera i hemska förhållanden för den som läser.

Tjolahopptjolahej om femtio är det lunch på tufvan!


ny dag, nya möjligheter

Dagens status: Lite försovning, trögstartad och varmt i bibblos. Känner mig dock på hugget och jag känner att det kan bli en bra dag, med mycket avklarat! Jobbigt samtal väntar, men sen är det överstökat. Utväxten ska färgas av min personliga frisör (hoppas inte hon glömt bara) och jag är sugen på potatismos.

Jag måste ha en sula till mina nya skor, för nu är de stora. Varför köper jag för stora skor? Jag tror att jag försökte tänka smart. Att det blir kallt och vinter. Och då är det bra med sula. Fan, mamman i mig börjar ta över.

A bit of work now.


det rätta svaret

i frågebloggen var: 1 liten kaffe och 4 dumle.

Nu har jag haft sovis, mysis och pannkakskalas med min man; nu sticker jag och kör Arfo!!! Är sjukt taggad ikväll. Mycket troligt till stor del på grund av att imorgon blir min första träningsfria dag sedan förra måndagen. Tror jag. Vem minns så långt tillbaka i tiden? Min kropp ropar iaf på VILA!!!

Men först, FULLT ÖS!!!


kunskapsbloggen

Martina är ett kvinnonamn och femininform av Martin.

Martin är ett mansnamn med latinskt urspung.
Den äldre formen Martinus betyder "marsiansk", "tillhörig Mars" efter krigsguden Mars i den romerska mytoligin, och i överförd betydelse "krigisk" eller "stridbar".

Allt det här började med att min vän Martina undrade hur jag uttalar mitt namn på engelska, efterom det är italienskt. Hmm. Surprise. Är jag då också från Mars? Hur går den ekvationen till? När kvinnor påstås vara från Venus och män från Mars? Att jag är lite stridslysten var väl ingen överraskning dock. Good to know.



svåra val i livet


1
styck mellan kaffe eller 20 styck dumle, det är frågan.


hungrig

Det är en sån där äkta Växjö-dag. Det är grått ute, lite ruggigt och regnet söker sig ner mot marken när man minst anar det. När man är sådär oförberedd och närmsta paraply är på kilometerlångt avstånd. Men det är inget jag behöver oroa mig för just precis nu, då jag sitter och myser i bibblos med delar av gruppen och diverse andra. Jag har  James Morrison i örat och ett stort lass av rapprten är fix och färdigt = snart lunch och hemtenta. Tjoho. Förutom att jag är hungrig är jag även lite trött, törstig och skulle nog kunna räkna upp ett antal behov till som känner sig åtsidosatta. Men det lämnar vi där.

Jag vill också att
min pappa ska betala en skitasnygg jacka åt mig.







first cut is not the deepest

Ville bara framföra det. Cat Stevens må vara en gudagåva musikaliskt sett, men han har FEL.

För jag vet ett annat cut som kändes värre än det first one. Som tur var sydde han igen det snabbt som ögat.


många miffos i bibblos

Yepp. Inte ett ansikte känns igen efter M&S&P bestämde sig för att gå hem. Själv får jag snällt stanna en timme eller två till. Jag tror det börjar dra ihop sig för diskussion på min hemtenta, men jag har glömt hur det går till.

Många kilo av aggressionerna rann av mig när jag väl hade tränat förut, men jag tog ändå tag i saken och fick ventilera med en klok personalvetare. Fortsättning följer på dramat.

Sitter och smyglyssnar på Josefins Spotify, undrar om hon fattat det? Kan du lyssna då? Hihi. Din höstlista går varm ska du veta. Cat Stevens är yummi mums mums.

Och nu har jag en relevant fråga, varför sov jag helt värdelöst inatt? Somnade inte, vaknade kallsvettig och somnade tydligen lite till eftersom jag vaknade före väckarklockan. Usch. Det kan ju inte vara fullmåne denna gången också, enligt min matematik.



När jag var 12 var min familj på semester i Turkiet. Det var varm och skönt, turkarna var lika sliskiga på den tiden och försökte köpa mig för tre kameler. En dag gick jag in i en glasdörr i receptionen. Det gjorde ont, jag fick stor uppmärksamhet och tyckte att det var det pinsammaste jag någonsin gjort. Nu är jag snart 22 och vet bättre. Igår tutade jag på en bil som inte alls gjorde fel när jag stod och skulle svänga vänster vid några rödljus. Det var mer pinsamt. Och därför kanske jag nu måste lackera om min bil och byta nummerskyltar, sådär som i bilstölds-filmer från hollywood. Och det väcker ytterligare en relevant fråga, hur i helvete fick jag körkort..?



ursäkta ilskan

Okej, idag är en jävligt irriterad dag. En kvinna som sitter på en alldeles för hög post enligt mig, skickade mig ett bönande sms i lördags eftermiddag. Av någon okänd anledning har hon inte lärt sig det nya BB-passet och undrade om jag kunde hjälpa henne med de låtar som jag kan. Trots ett nekande svar första gången kände jag mig så illa tvungen när hon skickade ett andra desperat sms, och gick med på att ta låt 7-avslappning. Igår får jag reda på att hon försökt bli av med hela passet till oss som körde release igår, och nästintill lyckats.
Idag ska alltså jag köra tidigare nämnda låtar, en annan stackare som inte heller kan säga nej ska köra låt 2-6 och vad blir det kvar till denna kvinna som jag är sjukligt irriterad på? JO EN LÅT. Hon ska alltså köra första låten, inte ett skit mer. Och det är inte det värsta, passet har för närvarande FYRA deltagare anmälda. Man kan ju för satan lika gärna erbjuda privatlektioner, det skulle väl vara smidigare och mer uppskattat.
Visst är jag väl medveten om konceptet, att alla pass ska köras även om det är EN deltagare, men under dessa omständigheter, när det dels kräver full lön till TRE intruktörer samt kommer se äckligt oproffessionellt ut. DÅ är det inte värt det. S som ska köra 2-6 kan inte ens stanna hela passet utan kommer gå när hon kört sina låtar. Detta är pinsamt.
Och ännu mer pinsam kommer jag att vara sen, för jag tänker banne mig ringa högsta chefen och framföra vad jag tycker om saken. Visst kankse det anses schysstare att ta det med personen i fråga, men jag tycker ändå inte det då hon ändå är chef över mig. Känns inte som att det är min sak att konfrontera, jag kanske inte ens får medhåll av chefen och då är det väl bara att släppa saken - och aldrig mer hjälpa denna människa med ett pass.

Ursäkta, jag är irriterad och var tvungen att ventilera. Nu kanske jag kan koncentrera mig lite bättre. Tack. Hej.


a sunny sunday såklart

Wiiehoo, somnade runt tio (efter att ha tvättat klart och kört iväg josefin lite diskret) i tron om att jag skulle vakna - sjuk. Vaknade en halvtimme innan klockan skulle ringa (jag vet att det liksom gårdagen borde vara förbjudet att ställa klockan en söndag) och var pigg som en lärka. Hur underbart är inte det!? Dagen har fortsatt i samma förbluffande goda anda, jag har återigen vilat mig i form inför en BB-release och har alltså under natten tagit in alla musikaliska små ljud och kan mina låtar som en smäck. Detta trots att jag egentligen började öva på dem i praktiken just idag, klockan 10.10. Det ni, kallar jag finess. Eftersom jag inte hade så mycket kvar att öva på så passade jag på att ta en runda på stan då jag lämnat av josefin på jobbet, vilket resulterade i ett mycket fint lila nike-linne på team sportia och ett par underbara höst boots på din sko. Allt med röda prislappar dessutom. Bild på kalaset kommer möjligtvis en annan dag, för nu borde jag trots allt köra alla låtar igen och få i mig lite fast föda. Endast godis, kaffe och en mycket fattig frukost är kanske inte de bästa förutsättningarna för träning om ett par timmar..

Idag ska jag inte sticka under stol med att känslan som fyller min kropp är; fy fan vad jag är bra..!

Och den vågen kommer jag rida på ett tag.. YEY!


att ta livet med en klackspark

Msn-konversation med Jenny angående en pälsjacka som ska beställas eller ej.

Jenny: "har man användning av den då?"
Jag: "beställ den, titta om den är som du tänkt dig, ta den eller skicka tillbaka den"
Jenny: "..vad du tar lätt på livet.."



Bonuscitat, av anonym: "Du, jag spanar inte ligg, jag TAR ett"


mhmm

Träningsvärk
En timme i solen
Ett glas vin
Huvudvärk

Bara godiset saknas.

hard work today!

Klockan ringde 0800 idag, vilket kändes som en dålig mardröm eftersom det är lördag - och lördag ska betyds sovis! Men på grund av världens bästa så lyckades jag komma upp och iväg i tid för afron, som var mer än full klass :) Det vara bara att vakna till liv i takt med uppvärmningen, inte ville jag göra över 30 personer besvikna genom att vara en morgon-slöis. Timmen gick snabbare än vanligt, och därefter väntade BP release med fem taggade instruktörer! (tjejerna hade bestämt att alla skulle ha svarta kläder och måla naglarna svarta, så in knallar även min man med svarta naglar.. hahaha! han lyckades ändå få en applåd för det av allihopa.. :) Underbart kul, utmattande och rolig dag..!!! Nu har jag dock landat på rygg i soffan, tittandes på morgondagens utmaning, BB-releasen! Har ingen aning hur jag ska orka träna på passet men får väl titta och lyssna in musiken idag och köra rörelserna imorgon, efter att ha fått vila kroppen några timmar.. Programmet verkar ändå riktigt bra så det ska bli kul!!! Den stora frågan är; hur ska jag ta mig upp ur soffan?


tvättmys

Ikväll är jag bokad för tvätt och mys med Josefin, och det hela ska ske samtidigt. Allt blir trevligare när man är två, och är man tvungen att tvätta en lördag kväll mellan 19.30-22.00 på grund av brist på träningskläder så kan man i alla fall vara två om det. Mellan maskinbytena och torkningen ska det intas ofantliga mängder godis för min egen del och minst lika mycket chips för josefins del. Låter det inte fint så säg.

Men före det blir det en cykeltur eller promenad till willys för att handla det goda, i det strålande härliga vädret!!!


here i come

Idag är en sådan dag som jag håller på att explodera av allt roligt som händer. Hela kroppen är full av energi och jag är glad och laddad. Mount Everest är defenitivt redan besigit och nu är det bara nedförsbacke all the way. Kusin vitamin ringde precis och bekräftade att det är fritt fram för mig att köra en bb-klass på inspirationsdagen på hennes gym, great! Så i mitten av november väntar en dag fylld av boot-camp och body-jam innan det är dags för mig att avsluta med bb.

Oron i kroppen har lagt sig betydligt. Jag har påminnt mig själv om mina egna visdomar och ledord, lugnet som lagt sig över mig är påtagligt. Åter igen är jag lugn inombords samtidigt som kroppen sprudlar av energi, och det är underbart.

Och ni minns väl? From Good To Great!


själv utan att vara ensam

Jag tränar på det och ikväll gick det utmärkt. Ett vg med guldstjärna.

För närvarande har jag en väldigt djup msn-koversation med J, J som i Jenny. Vi diskuterar ödet, våra val och att lita på sin egen förmåga att välja rätt i livet. Och jag känner mig vis. Lugn och stabil och sann.


Men jag tappade bort vad det var jag egentligen skulle berätta. Typiskt. Återkommer efter natten med nya tankar.


martina lennartsson

är sjukligt produktiv. SUG PÅ DEN!!!


part two for today: bibblis

Lamporna är sönder på tredje våningen i bibblan. Spännande och lite mysigt. Iallafall för mig som ändå sitter och pysslar och knapprar på tangenterna vid min lilla ögonsten. Med den nya BB-musiken i öronen och en kille som sitter bredvid mig och läser vad jag skriver ijust i detta nu är det ganska trevligt att vara student och skriva hemtentis. Tänk så tråkigt det hade varit att bara tokplugga och sedan få ur sig allt man lärt sig under ett par timmar på en salskrivning. Jag gillart det här med hemskrivning, fast att jag inte vet om jag är så bra på det. Vad värre kan hända än komplettering? (Okej, jag blir svettig bara jag tänker på det, inte en till skittenta efter mig!)

Men jag tror att Göran gillar mig. Jag sitter alltid längst fram, svarar på frågor och ser allmänt intresserad ut samtidigt som jag antecknar frenetiskt. Nu tänker du: "ha, det kvittar ju, för han vet ändå inte vem jag är till namnet när jag lämnar in tentan!". Då säger jag: Joho! För mitt namn används otaliga gånger i exempel i klassrummet, vilket dock kan bero på att jag på veckobasis mailar Göran och ställer en fråga eller två. Föresten, då kanske har har tröttnat på mig istället? Äsch. Han vet iallafall vem jag är, och det är jag nöjd med.

Back to tentis. Hör av dig om du vill fika, för det vill jag. Varför unna sig en dyr bibblis-fika? För jag får fyra veckor försenat csn på måndag! woho! Och som om det inte vore nog, lön och nytt csn om dryga veckan! Dubbelwoho!


stressigt

Det är banne mig inte det lättaste att hinna använda alla gratis och billigare-erbjudanden som man fick i skolan för några veckor sen. Det är ju alltid en massa fjäsk i början av terminen (mest för de nya tror jag, men det gäller ju att passa på) med utedelning av gratis kaffe, luncher till halva priset och diverse. Anyhow, jag har kämpat med dessa små kuponger i flera veckor och ändå så har jag.. tre stycken kvar! Nästa vecka går de ut. Här ska det fikas i sann smålännings-snål anda.

Hur som haver så har jag denna morgon redan hunnit med tacos-shopping på willys, frulle och nu är det dags för dagens jobbiga: ett flertal samtal till journalister som skriver om politiska frågor. SVARA! Snälla. Någon kan väl vilja svara på några små enstaka frågor som en stackars liten menlös student har att ställa?

Dagens beslutsångest handlar om träning, det finns för stora valmöjligheter idag. Alternativ 1: AfroPowerDance+BB. Alternativ 2: BB+Poweryoga. Alternativ 3: BB+BP. Känner du dig hjälpsam kan du ju hjälpa mig att välja.

Time for action.


ett skryt

..en tjej på afron igår sa till mig att hon tänkt på passet att hon tyckte att jag var jättesöt. Kan ni tänka er? Jättesöt!

Och alltså inte på ett sånt där konstigt sätt utan ett snällt sätt. Ett vänskapligt sätt, inget annat. För att jag var så sötdär framme. Och hade så mycket energi, sa hon. Men inte på nåt sätt så jag tänkte "oj.. hoppla.. raggar du på mig?" nej bara snällt kompis komplimangigt. Eller försöker jag bara övertala mig själv? Doh. Nej. Hon var bara snäll. Och ärlig. Det borde fler vara, oftare.

tretimmarsenare

..och jag tror att jag har fått sitt-sår av mina stickade strumpisar.

En sida krafs på hemtentan är tillverkad och aldrig förr har mina egna anteckningar varit så förvirrande. Jag som trodde att jag hade lyckats denna gången, men icke. Om det i framtiden ska ta tre timmar för en sida så kommer jag alltså vara klar med skrivandet på uppgift ett innan helgen ens börjat, eller i alla fall tills den är över. Men då har jag inte gett utrymme för vare sig skrivkramp, mental panik eller hinder av andra slag.

Idag är jag hoppfull, all träning igår har gett mig överskott på endorfiner som fick mig att fnissa på föreläsningen och sitta lugnt, fint och koncentrerat i bibblan ända tills nu. Tills nu ja, för nu tog det lite stopp i skrivandet - det måste hem och tränas och sovas på.

Tjillevippen.


överkörd och klubbad

Det finns så ett så sjukt stort utbud av värdelös musik. Tur att det finns lite bra också. Men konstigt att det kan finnas så mycket skit. Så är det väl med allt i för sig. Det finns massa äckligt godis t.ex. sånt som jag inte tror att någon tycker om, men klockan är för tidigt för att jag ska kunna ge exempel, men vi vet vad jag menar. Det vet jag att ni vet.

Vaknade och kände mig överkörd av ett tåg. Mannen pussade mig hejdå innan jag ens fattat att jag var vaken och att hans klocka hade ringt. Överkördskänslan är på grund av två timmars pass på Medley igår kväll och ett alldeles för magert mat och dryckesintag. Sista ordentliga födan var Josses hemmagjorda pizza, igår vid halv tre! När jag kom hem igår var jag alldeles för trött för att känna hur hungrig jag var, så knaprade i mig ett äpple och somnade som en klubbad säl. Och varför, varför finns det uttrycket? Klubbad säl. Jag klubbar inte sälar så ofta, gör du?

Nu blir det största frullen som någonsin skådat, funderar på ägg, bacon, yoghurt med bär, frön och nötter, c-vitamin, kaffe och sen kanske jag är mätt.

Dagen to do innefattar:
  • en förhoppningsvis mer givande föreläsning än gårdagens 10-13
  • pluggispluggis i bibblan
  • BodyBalance 20.00
Hoppla hej.


dagen idag

Hemma efter lite ompyssel av Jossefnutt. Föreläsningen var ett skämt men den hemmagjorda pizzan god. Har tillverkat en ny spellista på spotify och saknar en mysig matta i min lägenhet. Bytt är bytt men kommer denna gången igen, kavajbyte oss på stallvägen emellan alltså. Patrick Swayze är död men ändå skiner solen, lurigt. Det är sommar men ändå höst och jag gillar det sålänge det inte regnar.

Fan, jag glömde att ta kort. Imorgon, jag lovar mig själv, imorgon!

kort

KORT. Som i bild. Idag ska jag ta kort, för det är fint väder och jag vill ha bilder att minnas med.


men, vem kör egentligen?

Nu har jag gjort en smart grej. Alternativt skjuter jag bara upp vissa saker som måste göras. Men vilket som så känns det som en smart grej för tillfället, eftersom att klura ut denna veckan känns som att bestiga Mount Everest. Efter ett passbyte i bb så behöver jag nu inte kunna hela pass 46 förens onsdag om två veckor, istället för en. Att det resulterar i att jag har både bb och afro idag + bb två dagar till i rad, det kvittar nästan.

Jag räknade ut att jag har sovit i nästan tjugo timmar sedan i söndags. Jag vet inte om jag tycker det är helt okej att sova bort en så stor del av sitt liv i vanliga fall, men dessa dagar har väl i för sig inte varit vanliga dagar. Varför känns det redan som att hösten tagit över mitt liv och gör sitt allra bästa för att få mig att inte vilja lämna lägenheten eller sängens värme och trygghet?

Jag räknade också ut att jag de kommande fyra helgerna är upptagen tre. Plus att den "lediga" helgen innehåller pass i Afro och release i bb. Det är bara saker som jag själv valt att göra och sådant som jag tycker är roligt, men idag känns det lite mycket bara. Jag har tappat bort allt jag lärde mig under hösten och våren, all min kontroll över stress och hantering av situationen. Vem styr nu?


checklist; tuesday


  • Ringa och boka resa till DIK-mötet √
  • Ringa DIK-Amanda och bekräfta √
  • Maila om pass √
  • Ringa journalister och böna och be om en intervju √
  • Gå på föreläsning 13-16 √
  • Läsa Nyhetsfabrik √
  • Repetera The Media.. √
  • BodyBalance kl. 18.15
  • AfroPowerDance kl. 20.05


tomt och trött

Trots en tidig, pigg och produktiv morgon i bibblan (eller kanske just därför?) så brakade dagen samman efter lunch när jag la mig i sängen för att läsa om Nyhetsfabriken. Tröttheten totalt vräkte sig över mig och nu, fyra timmar senare känner jag mig fortfarande trött, till och med lite tom.

Jag och en annan med samma namn pratade förut. När man inte pratar om något så känns det inte alltid lika stort och tungt och allvarligt som det gör när man uttalar orden som sagts och hör sig själv försvara de där sakerna som gjorde mest ont. Att jag är förvirrad över allt som sades är det ingen tvekan om, min kropp känns utmattad av hälften så mycket ansträngning än vanligt och ensamheten har blivit ett med trygghet.

Nu har jag sovit bort hela den värdefulla eftermiddagen och får därför hoppa över mixmeister-utbildningen ikväll. Livet är idag inte fyllt av nya utmaningar utan överhopat med måsten. Jag vill få tillbaka glädjen och känna att jag kan manövrera mitt liv och klara det jag tar mig för.

Mat och Nyhetsfabriken.



brödbak med extra ägg

När jag bakar brukar jag improvisera. När min man bakar snackar vi IMPROVISERA. Han slängde precis i två ägg i brödsmeten, smeten som han tagit fram helt på känn, i skrivande stund. "En bas av dinkelmjöl, det måste bli bra!" Håll i hatten, jag käkar några pannkakor för att vara på den säkra sidan att slippa gå hungrig ikväll. Man vet aldrig hur det här kommer sluta.. Ägg i bröd, det känns ugenfär lika konstigt som extra gorgonzola i en ciaociao.




sudda bort?

Bra där Frida: DIK-artikel

Jag är redan vaken. Eller ja det kanske ni redan fattat i och med denna publiakation. Halv nio en söndag hör inte till den vanliga helgdygnsrytmen, men det är heller ingen vanlig helg. Ögonlocken gick boksatvligen inte öppna efter tio igårkväll och jag somnade med mannen bredvid mig till ljudet av dunkande house, grannarna hade inte ens lämnat sina förfester. Gårdagen är mest en suddig dimma, timmar som flyter ihop och minuter som jag nog helst vill glömma. Känslan av sårbarhet har aldrig varit så uppenbar, makten har aldrig varit så självklar. Sagt är sagt och vi får lämna det bakomflutna före oss. Det som egentligen har någon betydelse är vad som egentligen händer här och nu, hur kommer detta att förändra situatonen? Kommer jag trippa runt på tå och inte våga be om ett ärligt svar? Kommer du våga vara ärlig?

Jag är rädd. Du är rädd. Men vi är inte rädda av samma anledning. Snälla, var rädd om mig.

// M


kanske

Jag har kommit på att jag kanske inte heller gillar att prata i telefon. Så ring inte. Skicka ett sms. Eller vill jag kanske bara inte prata så jättemycket just idag. Bara med dig. Fast det vet jag inte om du vill, med mig alltså. Snälla?

I högtalarna dagen till ära: Melissa Horn


mmm

Ute är det som att det är sommar. Jeans av och sommarklänning på? Fik och akutvårdsprat på bibblis med jossetuss iaf. Mamma och Pappa besöket var fint. Mysigt. Gott och hjärtligt. Och pappa var snäll och satte upp min spegel så nu kan jag spegla mig hur mycket jag vill. Tack.


proud

Jag är stolt vän till --> Lisa

tgi FRIDAY!!!

85 minuter cykel/core med världens bästa Linda är avklarat och om trettio kommer mamma och pappa och jag har inte duschat! Woho! vilken kväll det kommer bli! Det är en Peter Lemarc-kväll dessutom, han är TILLBAKA!


mammaochpappaärbäst

Time to fixytrix till föräldrarnas celebra besök. Lägenheten är i toppskick, dammad, diskad och dammsugen. Tänkte hoppat öer stadsbesöket idag och löst mina issues ändå men det verkar som det är smidigare om jag beger mig mot centrum inom kort och fixar lite själv. Jag har ju trots allt redan hunnit plugga i tre timmar (8-11!?) och känner att koncentrationen är borta. För mycket att fixa innan kvällen. Systemet-baka kaka-städa lite åt mannen-träna-hem-duscha-besök! Och städningen hos mannen är ett resultat av att han är så snäll och har bjudit in mig och föräldrarna dit efter middagen.. För snäll tror jag att det kallas. Vad ska jag baka för kaka? Ih, skynda skynda!

jobb? ja tack!

Jag har fortfarande ont, det är konstigt och jag vill att det ska gå över. Samtidigt har jag fått den sjukaste träningsvärken i rumpan, utan att veta om att den tränats! Märklig värld jag lever i, den är nog min egen. Inte lika peppad på min hemtenta idag som förra veckan, men den ska nog kunna överstökas i god tid ändå. Nu har jag en morot, och det är Stockholm om ett par veckor. För det där jobbet jag pratade om, det verkar tydligen vara mitt, utan större ansträningar, och första mötet med mina nya kollegor är på en konferens i Stockholm. Tjolahopp tack och bock.

Måste trycka i mig lite föda, bodypump väntar!


it's a new day

as always. Dammsugning - check, tvättning - check, vilket inte händer innan tio always. Nu är det dags att packa väskan och bege sig till skolan, it's gonna be a long day..

Jag har ont i vänsterarmen. Kan inte lyfta den högt upp, eller nå ryggen där bak. Jättemärkligt. Diagnos? J, du kan väl skicka vidare det till syster mamma och få ett expertutlåtande.

tjillevippen.




fussball

Det hade faktiskt varit mysigt att sitta hemma med några noga utvalda och titta lite fotboll och mysa under filt i soffan. Men i verkligheten är det pass som gäller om en stund och det är bara att väcka upp kroppen igen efter att ha landat i ryggläge efter en relativt intensiv dag.

Mina naglar är fula och jag måste kissa. Ben och Jerry sällskapade mig innan, trevligt. Nu är det officiellt dags att styra upp sockervanorna. Det är helt sinnessjukt. Fem pass denna veckan gör iallafall saken något bättre. Mami o Papi kommer på fredag, yey! I helgen ska jag och min man kanske göra egen sushi. Annars ska jag kanske gå ut på sivans med min kända kompis E. Idag blev jag erbjuden ett jobb tror jag. Jag har tagit massa pennor och fått gratis grejer på novischmässan. Min nya bb-dvd har kommit och passet verkar bra, men musiken kass. Nåt mer du vill veta?

xx

det gick så fort..

..passet kom, och tiden gick så fort, så fort.. och plötsligt var det över. Alla femtiofem minuterna hade svischat förbi utan att jag knappt märkt det. Idag var okej, antagligen mellan-godkänt för en afro-debut.

plus.
♥jag fick med mig i princip alla deltagarna i mitt flow, min tanke med hela passet: att strunta i speglarna, lämna all skit utanför dörren till salen, fulsnurra ibland och bara ha roligt och bli glada!
♥jag fick till min historia genom passet rätt bra.
♥ingen blackout här inte, bit för bit, allt i rätt ordning och inte för bråttom i koreografin.
♥bra inledning och perfekt avslutning. det är vad man minns mest har jag lärt mig så det är jag glad för!

minus.
♦en extra åtta hade helt oväntat smugit sig in i mitt pass, men jag dansade glatt vidare utan att fatta att något ens var fel = deltagarna fattade inte heller något. att jag ens blev uppmärksammad på det var en liten funderare i finallåten då det inte gick ihop sig riktigt (fick ju göra en åtta på mellanspels-skaket), men inte förrens mikaela frågade mig vad tanken var med den där åttan som det gick upp ett ljus för mig.. den försvinner till nästa gång, det lovar jag!
♦ryggen är lite för fräsch, nästa pass blir hårdare, tuffare och garanterar träningsvärk i ryggen!

(man ska alltid ha dubbelt så många plus som minus, en annan grej som någon vis människa lärt mig!)

Men dagen började dock med något väldigt fint. S fyller tjugo idag vilket självklart har firats. Tio vänner samlades i morse för att tillverka den största frukostbuffé som skådats i ett studentkök. Mitt bidrag var en prinsesstårta såklart, min andra bakade för detta året för övrigt. S började gråta när vi sjöng för henne då hon kom in genom dörren i tron om att hon skulle få en liten macka, ägg och sällis av J, inte åtta vänner till, sång, ballonger och ett dundrande hurra. Tårarna sammanfattar vackerhetsfaktorn. Grattis S, det var myspys och du var värd det.

Imorgon väntar Novich(sh?)mässa, föreläsning, plugg och bodybalance. En alldeles lagom dag med inspirerande innehåll. Nu ska jag försöka förflytta en sovande man från soffan till sängen.. GODNATT!




jag hjärtar min bil

Ett liv utan bil känns inte längre aktuellt, det går inte. Förlåt mamma och pappa, men jag måste ha en bil.




liten aning bitter-ness

Sitter nermysad i soffan under min gosigaste vita filt. Men tre grundläggande saker lyser med sin frånvaro. Min man, som jag bara vill ha här en dag som denna. Mat, jag är hungrig på riktig mat efter att ha småätit ända sedan frukost. Lugn, jag är uppstressad i kroppen - vaknade tidigt och var tvungen att gå upp eftersom jag kände mig för stressad för att somna om. Varför?

Saker jag vill:
Bli överraskad av min prins med sällskap och mat och björnkram. Kramen ska innehålla massa energi som hoppar över till mig och gör mig till världens piggaste och positiva.

Saker som antagligen kommer ske:
Eftersom min prins läser inte min blogg varje timme (what's up with that?) kommer han antagligen inte att se det här och fatta vinken. Om en halvtimme eller så när jag tröttnat på att vänta på att han ska ringa, får jag överväga om jag ska häva mig ur soffan och ta mig till honom istället, alternativt stänga ute världen en stund till.

För övrigt, har utbytesstudenterna tagit över hela campus? Jag är uppriktigt nervös och rädd för alla närmanden. Vi är i Sverige nu, håll dig på din kant och passa in för helvete. Prata inte med någon du inte redan känner, sök inte ögonkontakt, och om du gör det med en tjej, förvänta dig en mördarblick. Sätter man sig själv vill man sitta själv och vara ifred, inte bli störd av någon som pratar ett annat språk, och knaggligt sådant, och dessutom behöva vara artig. Lär dig att datorer inte är okej i tysta läsesalen och sluta prata så högt att du stör andra. Dags för sverige-anpassning = sköt ditt! Passa in!


flipp, inte flopp.

hihi! <--söndagsbus


sonntag

attention-whore, sms-syndare, you name it I live up to it. Gårdagskväll var galen, för galen för resumé i detta offentliga rum. Jag har är sliten. Klockan fem börjar bb. Fikat och solat. Packar och åker till Josseful. Fast hon är fin. Ikväll återkommer min man. Tack gode värld för det. Hoppla hej en annan dag så får du veta mer. Mycket mer.


bytt är bytt

Bytte bort en ipod shuffle. Bytte till mig en bubbel-bil. Rätt nöjd faktiskt.


back to basic

Det var något jag hade att säga, något relativt viktigt. Minnet försnillade dock innehållet i budskapet alldeles nyss. Hursomhelst har jag under eftermiddagen konstaterat att jag ska bli bättre på att använda min lediga tid. Bättre på så sätt att faktiskt vara ledig någon gång. Nu fungerar jag ungefär så här: "ledigt i kalendern mellan 15-19? Jag ringer någon, hittar på något, bara jag gör något!" Min plan är att istället tänka såhär: "ledigt i kalendern mellan 15-19? Vad skönt då kan jag ta det lugnt, göra sånt som hamnat i glömska och bara ta en kopp te och läsa en bok som inte relaterar till nuvarande kurs." Varför? Jo för att jag känner att det kommer få min kropp och själ att lugna ner sig en smula. Jag har redan blivit betydligt bättre på att fokusera på här och nu, vilket har reducerat min stressnivå till minst hälften, heja mig. Det gör det också värt att fortsätta tänka på samma sätt, att målmedvetet sätta upp mål och delmål, planera, och följa planen. Och jag älskar mina rutiner som äntligen börjar lägga sig på plats likt ett pussel..

Mamma hade svar på varför jag inte sover som jag ska för tillfället, det är ju för satan fullmåne. Jag fattar inte hur det kan påverka mig varenda gång?

Sängen i 30 min innan BodyBalance. Min rygg trånar efter det.. Träningsvärken från igår är förvånansvärt överkomlig trots allt. Igår ja, Afron, det gick nästan galant!

Anothertime...


tjat tjat

Tyra Banks show är ett skämt. Publiken är ännu värre. Ja, det var väl allt från tv-världen just nu.

För övrigt har skolan börjat idag, och jag känner mig mycket peppad inför hösten även om den verkar bli minst dubbel så jobbig som förra terminen. Hur kan det kännas bättre? Jo för att vi inleder med GP som föreäsare och har även fått veta att han är den nya programansvarige. Tänk att en liten sosse-gubbe som är sjukligt instresserad av makt skulle kunna inspirera mig till att tycka att en labb om informatörer/journalister/politiker ska bli spännande? För att inte tala om hemtentan. Dessutom har vi fått ett spännande projekt att jobba med tio veckor i höst.. :) mer om det en annan gång.

Negativt: Träningsvärk i ryggen. Körde nog lite för hårt när jag tränade igår, men hoppas att uppvärmningen ikväll mjukar upp min betongvägg till rygg.

Positivt: Om fem timmar är det i princip överstökat. Och visst är det så att det är inledningen och avslutningen som räknas och koms ihåg efter passet? Då är det ju lungan. Haha.