London baby!

Off I go. Ska bara stoppa ett tuggummi i munnen, bädda sängen, blåsa håret, ta på mig skor och jacka och få med mig väskan - sen är jag på väg! Uppdaterar nån dag framåt, om det finns tid till det mellan all shopping! Take care.

I'm going to London!


Tid

det är en värdslig sak.

Har uppenbart hittat lite att pyssla med de senaste dagarna. Är nu mera suppleant i det social utskottet i KomMedia, jag har fullt med anlyser och diverse annat skriveri som ska utföras och samtidigt är det träning, packning, föreläsningar och sociala tillställningar om vartannat. Om en kvart är det plugg i bibblan. Ikväll är det BodyPump. Inatt är det packning och sista-minuten-fixning. Imorgon förmiddag är det pengaväxling och BodyBalance. Imorgon kväll är det London och Brigthon.

Here we go!


Nummer sju

Jag tänkte bara ägna detta sjunde inlägg åt att gratulera mig själv. Under dagen har jag knåpat ihop hela sex inlägg, exklusive det du just nu läser, innehållandes mer eller mindre högklassig kvalité. Sammanfattningsvis kan vi nu konstatera vilka skrämmande höga höjder som min tristess idag uppnått och vilka bekymmer vi studenter får stå ut med. Uppgifter som inte delas ut i tid och kaffekokare som ger upp. Sommardäck på bilen som gör att man inte kan åka ut på lite måndags-mobilshopping eller åka till affären som ligger 800 meter bort. För lite att göra och bananer som är nästan för gamla. Jag ni förstår ju själva. Grattis till mig!


Sjuklig irritation

sprider sig över min själ. Jag är så lätt att putta omkull. Så enkel att få ur balans. Så förutsägbar. Så ostabil. Så icke-speciell som jag tror mig vara. Det är ingen utmaning att få mig att tappa fattningen. Det är ingen tuff match att få mig att tvivla. Det är inga konstigheter för dig att rubba hela min tillvaro på en sekund.

Du river mina omsorgsfullt byggda murar med ett andetag, en blick och din närvaro.

Födelsedagsnostalgi

Förra veckan ställde jag mig själv frågan vad jag gjorde förra året på min födelsedag, och jag kom precis på svaret. Jag var i Riga, på kryssning. Hur festligt är inte det?


As a sign from above.

Matilda ringde och gjorde åter denna måndag till en dag istället för en ingen-dag. Kärlek.


What did I do wrong?

Dagen har bestämt sig för att fortsätta i en jävlig och retlig anda. Scones blir det inga eftersom jag inte har något smör hemma. Istället tänkte jag göra mig en läcker smoothie på frysta hallo, banan och mjölk - men tror ni att den blev särkilt läcker? Nej, den smakade alldeles mycket banan eftersom den var på gränsen till för gammal och dessutom blev den alldeles för rinnig. Smart som jag är tänkte jag "jag gör någonting som inte kan misslyckas!" glöggte. Vilket tydligen kan misslyckas. Så nu sitter jag här, återigen, med en kopp te full av såna där tegrejer som trillat ur den där te-tången. Med en döende blomma framför mig och lyckas inte få SATC The Movie att fungera.

Ska nu ägna närmsta timmen åt att komma på någonting som är bra med den här dagen.


081124

Jag har ohälsosamt långtråkigt. Vi snackar så tråkigt att jag nu ska dammsuga samt städa toaletten just på grund av att jag inte har någonting att göra. Då är det illa. Utanför fönstret har det börjat snöa. Såna där söta flingor som snurrar runt i luften utan att direkt komma nånstans. Alltså har det blivit vinter och kallt. Jag borde verkligen åka och köpa en ny mobil idag, men är inte sugen på det alls. Vet inte vart jag ska åka riktigt och vet inte hur fin mobil jag har råd med. Dumma. Och sen har jag ju fortfarande sommardäck på bilen så jag har egentligen ingen lust alls att ge mig ut i snön idag. Jag kanske ska baka scones när jag har dammsugit? Ge mig något att göra.



King of Coffee

Min kaffekokare gick precis sönder. Eller så har den startat en stejk eller liknande. Kanske tycker han att det får vara nog nu, nog med övertidstimmar och nog med litevis kaffekokande. Även fast jag kan tycka att det faktiskt är hans jobb, och dessutom har han haft ledigt ändå sedan i fredags. Kanske har han som så många andra drabbats av en höstdepression? Anyhow så fick jag istället göra kaffe i min espressobryggare, och det är väl inte fy skam. Men då jag de senaste gångerna tyckt att min annars så goda latte smakat socker så har espressokaffet fått stå till sig ett tag i kaffeskåpet. Idag fick jag dock den brillianta idén att göra som jag gjort förut, fast tvärtom. Eftersom jag med gott resultat provat att koka espressokaffe i vanlig bryggare (för den starkare smaken) så tänkte jag nu prova att lägga vanligt kaffe i espressobryggaren. Det blev ett inte alls lika gott resultat av någon anledning. Så nu sitter jag här, uttråkad till max i väntan på mina försenade inlämningsuppgifter, och dricker inte alls välsmakande kaffe som dock gjorts med kärlek. Jag saknar min kung och hoppas att han har kommit till sans imorgon vid niotiden då jag behöver honom mer än någonsin. You are my King. King of Coffee.

My Love


För övrigt

så är Sanningens ögonblick det mest värdelösa som visas på tv just nu.Det vågar jag påstå endast genom att ha sett reklamen för det. På bästa sändningstid vill jag ha de bästa tv-programmen. I alla fall på söndagar, när man brukar ha lite tid att ligga framför tv:n. Är det för mycket begärt?



Glöggte

Hur galet märkligt, fel eller lustigt det är låter så smakar det gudomligt. Tack J.

Det har blivit kolsvart ute. Klockan är inte ens fem och det är svart som natten. Mörker. Det är därför jag inte förvånas över alla höstdepressioner, tunga, trötta och sjuka människor. Så lätt det är att trilla dit, hamna i samma kvivksand som alla andra trötta människor runt om i landet som inte alls känner för att stiga upp ur sängen varje morgon. Jag har dock hittat uppåttjacket som botar denna tunga höstkänsla. Endorfin i alla dess former injenceras i min kropp på alla sätt och vis. Ljus suger jag åt mig så fort jag får chansen och sängen undviks i allra högsta grad. Endorfiner och ljus är mitt knark.

Gör som ja', dra en lina och må bra!




Home, sweet home.

Det är riktigt skönt att vara tillbaka hemma i Växjö. Min lägenhet är min fristad. Thank god.



081121

Ssssch! Nej, jag har inte dödat en bäver, Det är fuskpäls jag bär på bilden nedan, så alla ni djurrättsaktivster där ute behöver inte kasta ägg eller något gammal och illaluktande på mig nästa gång vi möts. Check?

Effektiv dag med crosstrainer, BodyBalance och lunch innan klockan slagit tolv och eftermiddagen har sedan spenderats på Växjö Universitets härliga bibliotek. Inspirationen flödar, nu är det bara själva uppgiften som saknas. När man talar om trollen fungerade idag på det sätt att när jag i eftermiddag tänkte på en vän, som jag ville ringa och locka med en fika, så dök hon upp. Så jag fick både plugg- och fikasällskap till slut, lucky friday.

Om 20 minuter börjar färden hem till mamma och pappa. Ska åka med kusinerna och jag känner på mig att det kommer vara två timmars färd som flyger förbi på grund av oavbrutet skratt. Är packad och diskad och sitter för tillfället bara och fördriver tiden.



Jag är nervös för instruktörsutbildningen. Det har flyttat in fjärilar i magen och de förökar sig i samma takt som kaniner. På kvällarna är det en gnagande känsla "Klarar jag av det?" som på dagarna över går i en mycket skönare sinnesstämning - "I am Superwoman". Thank you Alicia Keys. Word.


♥ Tjipp o hej! ♥

22g Salta katten återfinns i min mage.

Vinkade hejdå till Emma och Geisha för en stund sedan. Bjöd över dem på lite middag för det är ju bara så himla tråkigt att laga och äta mat själv. Chill framför tv:n en stund och mys med världens sötaste hund (en av de sötaste iaf) var mer än välkommet. Men nu vill jag ännu mer ha en hund. Doh.

Är glad att jag började i så god tid med att läsa veckans kurslitteratur, det gör att jag nu kan åka hem en snabbrunda utan att ha dåligt läs-samvete. Kusinerna härifrån ska åka imorgon så det passar perfekt, hinner både träna och plugga lagom mycket innan vi ska åka vid fem, sex. På lördag förmiddag byter jag ut simhallens Funk till kusins Aerobics + styrka så missar alltså inte min inplanerade konditionsträning heller. Förhoppningsvis hinner jag åka förbi a6 och hitta lite nya träningskläder också, det hade varit riktigt bra.

Nu ska jag titta på Gossip Girl, läsa lite, fundera ut vad jag ska packa med mig hem och sen ska jag försöka somna som en stock på fem minuter. Hatar att ligga i sängen och inte kunna somna nämligen. Peppar peppar så har jag dock inte haft alls stora bekymmer med det på hela hösten, thank god for working out. Klockan åtta imorgon ska jag upp och hoppa för att hinna väcka kroppen och köra uppvärmning / kondition innan BodyBalance passet vid 10. Efter en tidig lunch återfinns jag i biblioteket för den som är intresserad av en kaffe eller pluggpolare eller så.

Godnatten.


081120

Dan efter dan. Tack, tack och åter tack för att ni firade mig igår. Varm i hjärtat fortfarande och jag tycker banne mig om er allihopa. Och tusen tack för alla fina presenter! Vi snackar chokladkaleder, kaffemugg to go, världens finaste kort och presentkort, vin, glögg, örhängen, pepparkakor, mera vin . . . Underbara människor!



Grannarna Jonna och Emma.




Två Johannor, Emelie, Ronja, Elin, Ramona och en av Martinorna får det plats i och runt min säng.




Maja och David.




Finfina Josefin a´la spetskompetens, jag och reklam.


Lycka.



Kladdkaksrester alltså,

jag sa ju åt er att äta upp den på vägen ut. Nu åker den i soporna inom kort.

Jag hatar min säng. Jag förstår inte hur man kan älska sin säng. Möjligtvis att det kan finnas nån form av hatkärlek. Idag när jag vaknade hade jag ont i magen så det blev ingen BodyBalance. Tråkigt och dumt eftersom jag istället låg kvar i sängen alldeles för länge. Diskberget är iallafall bort och nu väntar jag på J. Vi ska plugga i biblioteket, vare sig hon vill eller inte. Tänk vad fritt och tråkigt det hade varit att få bestämma precis över sitt liv. Jag tänker använda min present-kaffemugg idag också. Se om den håller kraven och värmen och så. Men vad hände med mina stift, C?

Solen skiner idag, tyvärr hade det väder som vi är mer vana vid här i metropolen Växjö (grått, regn och blåst) passat sinnesstämningen mer. Hur kan igår varit en så bra dag och idag bli en så obra? Jag ser inte hur det kan vara enkel matte. Enkel matte hade varit någon lite lättare övergång, så att man hinner förbereda sig och till och med stoppa gråigheten innan det bryter igenom. Det kryper i kroppen. En dag, sen är allt ur balans. Ska jag göra en Martina?







Spännande..

Vem är du anonyma som älskar mitt matbord? Jag har tyvärr ingen kartong att packa ner det i men kan däremot tipsa dig om att det finns att köpa på IKEA. Vet inte om du känner till det varuhuset?

Har varit iväg på en snabb och effektiv shoppingrunda med E. Lyckades hitta en underbar beige (är det rätt stavat J? hihi) kofta. Ett annat plagg råkade det bli också men det dyker upp på kort efter kvällen..

Nu ska jag svänga ihop tvåkladdkakor till kvällens förväntansfulla kalasgäster. Eller åtmistone jag är förväntansfull. Det är inte var dag man firar sig själv så saftigt som jag gjort idag. Antar att det är för att kompensera att familjen inte är här och kan fira mig som de brukar göra. Undrar vad jag gjorde förra året på min födelsedag..?

Well, ugnen on!




Strukturalistisk teori och tillämpning

så trevligt har jag det denna eftermiddag.

I eftermiddag blir det en stadsrunda med E för att shoppa upp min check på JC eller Sisters. Möjligt att det blir en stor mysig kofta. En kaffe borde det bli med, fast det gillar ju inte E. Hon får ta en varm choklad. Och när man talar om trollen, E kom  precis och ska göra mig sällskap sista timmen, nice! Frågan är dock om det blir prat eller plugg..

Tjillevippen!



Hurra!

För mig själv!

Har bosatt mig i ett grupprum bibblan och väntar på sällskap. Mår bättre än underbart efter morgonens BodyBalance och frukost. Jag älskar frukost. Idag är en bra dag, jag har sköna och snygga kläder, håret står lite åt alla håll fast ändå som det ska. Det är precis lagom kallt ute för att jag ska få börja använda min varmvarmaste jacka. Det gör inte ens något att jag fick skrapa rutan på bilen i tio minuter idag på morgonen. Solen skiner till och med!
Ska strax öppna böckerna för dagen, har pysslat med att skicka tack till alla söta vänner som redan hunnit gratta mig. Blir helt varm i hjärtat av alla gratulationer, samtal, sms och överraskningar i brevlådan.

Vem är "a", som antingen höll på att missa årets stora dag eller bara försökte vara ironisk?

Mer info om den stora dagen följer senare idag.



P.S. 2

Du har väl inte missat att jag fyller år imorgon. Imorgon är alltså min födelsedag.



P.S.

Provade föresten på det där med att studera. Ja alltså, på biblioteket utan att ha en laptop framför näsan och det gick förvånansvärt bra. Väldigt bra till och med. Så bra att jag ska göra om det imorgon efter min födelsedags-BodyBalance klockan 06.30. Och eftersom det är min födelsedag (om jag njuter av att fylla år, det är ju den enda dagen man har en ursäkt för att göra nästan precis vad man vill!) så tänker jag bjuda mig själv på en stor latte i biblioteket. För där smakar latten nämligen nästan lika bra som på Espresso House. Nästan, men så nära som det går att komma utan att det är Espresso House på riktigt. Förhoppningsvis hittar jag någon att sällskapa med under min under kaffepausen med det brukar inte vara något problem på Växjös mest kändistäta plats. Jag har nog aldrig varit i biblioteket utan att träffa, se eller prata med någon jag känner. Och varannan gång är det någon jag känner hemifrån, behöver jag skriva att det är ett litet myspys ställe helt enkelt? Ja det känns ganska trevligt att jag ska spendera en stor del av min födelsedag på denna centrala men ack så hemtrevliga plats. Ännu trevligare blir kalaset!


Nu blev det natten. I alla fall för mig som ska upp och gymnastisera klockan 06.00!


081118

Dan före dan.

Det första kortet har landat i brevlådan. Tack underbaraste Kina, jag saknar dig varje dag min lilla gulleGRIS! Hihi. Nu ska jag bara köpa kylskåpsmagneter så att jag kan sätt upp kortet och se det varje dag och bli varm i hjärtat. Mitt första grattis fick jag för exakt en månad och en dag sedan, ett annat trillade in för ungefär två veckor sen. Vissa gör vad som helst för att inte missa en gratulation. Min diskreta mamma skickade igår ett sms och undrade var jag hade för adress, i wonder why?  Ellos mailade mig personligen, haha, och gav mig 200 kronor i rabatt förutsatt att jag handlade för 800 kronor. Jag har aldrig varit bra på matte med är det inte då istället jag som ger dem 600 kronor? Always var också så snälla att ge mig ett paket bindor gratis nästa gång jag är och handlar. Inte en resecheck som jag associerar med företaget Always.. Det bådar gott inför året stora dag!

Förväntansfulla hälsningar.




Inbjudis

På onsdag fyller jag år och då vankas det födelsedagskalas.

Kan inte bestämma mig om jag ska göra smörgåstårta eller kladdkaka. NOT. Kort och gott, vill du fira mig och tror att du är välkommen, dyk in hos mig på den stora dagen och ta med dig den gröna/lila påsen om du tänkt gå till Sivans efteråt. Tårtkalas utlovas och socialisering är ett krav. Kanske blir det också en tipspromenad med ett värdefullt pris, vem vet. Så träna upp din Ja-må-hon-leva-röst nu för sjutton.

M


081117

I något av mina kommande liv skulle jag nog vilja vara en ko. Stå på en grön äng och tugga käkarna ur led medans jag funderar på om gräset verkligen är grönare på andra sidan. Glo ögonen ur mig, slicka på nåt salt och bli ompysslad av herr bonde. Jag tror att kossor har ett ganska anständigt liv ändå, iaf i Unnaryd där jag kommer ifrån.



Jag om 170 år.




Btw,

vad hände med min hy? Över en natt drabbades jag av akut acne. Bajs, är det rätta ordet för att beskriva hur kul det var. Bort! Och jag kan inte sola bort det heller för tillfället eftersom jag fortfarande fjällar som en fisk. Fjäll, fisk - ja ni fattar. Nya ställen varje dag, nu är det magen som är helt fläckig. Jag hoppas vi gud att det bara är en oturssvacka som går över inom kort. Usch.


Notis.

Jag bestämde mig precis för att inte gå med i det sociala utskottet utan istället satsa 100% på pluggandet, en extra kurs och instruktörsjobbet. Punkt.

Nu vill jag att klockan ska bli träning så jag får basta, tvätta mitt sprayfyllda, skitiga hår och bara relaxa. Och ja, träna lite före det då - BodyPump och Aerobics idag. Ladda upp. Vill ladda med nya träningskläder men är otroligt besviken på utbudet i stan. Varken Stadium, TeamSportia eller Intersport har några plagg som ens varit värda att prova. London kanske?

I eftermiddag hade jag tänkt att läsa Fiske men eftersom J (som har  boken inlåst i sin lgh) tydligen sitter på ett tåg från Trollhättan för tillfället så har jag inte så mycket val än att vänta med det till imorgon. Istället tänker jag förbereda mig lite lätt för morgondagen, läsa Guillou och surfa runt och frossa i kläder. Kanske undersöka lite vad vi kan hitta på i London och Brighton..

Sängen.

Done

Förhandlingsstrategin är inskickad, nu är det bara att framföra förhandlingen kvar. På onsdag är det nya tag med GP. Härligt! Satt bänkad här i bibblan redan vid nio och dagen började bra då F kommer promenerandes precis efteråt. Perfekt för båda två att få en korrekturläsare och vi har nu konstaterat att våra texter borde bli godkända. Sådetså.

Dags att packa ihop för lunch och bestämma sig för hur jag ska göra med sociala...

Later!




Bloggsjuka

Bestämde mig för att ta tag i önskemålet om lite bilder från hur det ser ut i min lägenhet..

Ett ostädat kök.




Och om man snurrar 90 grader åt höger så ser man...




Och sen återstår mitt sovrum / vardagsrum...





Kom gärna hit och titta IRL!






Forgetfulness

Jag har ju glömt att dricka kaffe idag. Då är det inte längre lika märkligt att jag fortfarande är lika trött, om inte tröttare. Jag borde gjort nåt idag. Som att åkt ut till nån elektronik affär och ställt tusen frågor till nån söndagstrött och lite småsöt försäljare om min framtida mobilochkameratelefon. Jag borde kanske också gått en runda till bibblan istället och läst lite Fiske eller skrivit ut min text för att se hur mycket jag missat i min korrekturläsning. Men, istället har jag legat kvar i sängen och som sagt tröttat till mig ännu mer. Funderar starkt på att hoppa över pumpen idag och lägga in den imorgon i samband med konditionen istället. Får se hur kroppen känner sig när jag väl gått upp, inom tio minuter. Om jag får lite luft kanske jag vaknar till liv och får oanade krafter, vem vet.

Hoppas det blir film ikväll. Och kanske lite godis.

Ska jag gå med i det sociala utskottet eller ej? För tillfället känns det inte som att jag är så lockad av uppdraget. Kanske, kanske inte.

Upp. Hoppa. Deo. Kaffe. Tandborstning. Armhävningar. Luft.



081116

Trött. Mycket trött. Men medvetenheten om att det är på grund av att jag fortfrande ligger i sängen finns trots allt. Samma säng om efter min brunch är täckt av smulor. Och eftersom jag inte bokat tvätttid måste jag troligtvis sova i dem minst två nätter till. Bra om man blir lite hungrig mitt i natten iallafall.

Lunchen och förfesten hemma hos mig igår blev riktigt lyckad och galan fortsatte på samma nivå. Hittade en ÖG:are att vila ögonen på och blev uppmärksammad på eftersläppet av en något märklig man från Nybro. Fick se en hel del märkliga dancemoves från min panelplats bredvid S och hade trots det nyktra tillståndet riktigt trevligt. Riktgit lika trevligt var det inte att komma hem till en tom lägenhet och diska ett tjugotal glas..

Idag har inte ens öppnat det dokument som ska mailas in imorgon. Lite utfyllnad sen får det går som det går, hoppas att det blir godkänt för jag är inte sugen på att ha det hängande efter mig. Ge mig inspiriation!

Sen.



My PT

Jag fick jobbet. Utbildning i Göteborg 12-14 december. Instruktör i Body Balance. Det klingar fint i mina öron. Stenkoll framöver. Ringde, som jag gör med jämna mellanrum, min kusin och träningsguru Anna. Har fått order om minst två dagars vila i veckan, max ett pass Bodypump, tre BodyBalance och ett kondition. Helst Pump eller kondition i samband med Balancen så jag får ytterligare en dags vila. Det här är underbart. Hoppas bara att formen håller. Det känns inte ens jobbigt att t.ex denna kväll inte kunna dricka mer än välkomstchampangen och kanske ett glas vin utöver det. Träning imorgon och jag har inte råd att förstöra kroppen. Wierd but true.

Later.


081115

I eftermiddag rullas röda mattan ut framför mina fötter. Det vankas Novembergala här på campus.

Kaffe och nybakat bröd (!) med alltid lika trevliga C och sjuka J igår. Tre par underbara skor. Jag är snuskigt avundsjuk, ditt lilla sliddjur. Haha. Det kommer aldrig bli gammalt. Middag med Wibban, lite rött och prat. Vaknade som en livs levande väckarklocka 09.43 och ligger i sängen och funderar över hur jag ska hinna med dagen. Eller snarare förmiddagen. Skriva strategi, med trytande fantasi. Handla stay-ups, bronze puder och en snabbrunda på willys. Lunchdate med J, S och M 13.30. Better get to action.

Tonight I'm gonna be a star.


Kafferast

Fantasin och ideérna flödar och jag skriver som om jag aldrig gjort annat än knåpat ihop förhandlingsstategier! Har dock inte läst mer än en fjärdel av boken än, men resten som jag har utkopierat känns som jag redan kan och sista halvan ligger på posten och anländer imorgon.

Finns mycket att berätta om helgen. SÅ mycket att jag inte ens tänker börja nu, här. Korta godbitar ändå? Överkörd mobil, Champange, VIP, mys, middagar, underbara människor, gamla och nya vänner samt nostalgi.

Det ligger ett paket i hörnet bakom bordet. Mamma lämnade det hä när hon skjutsade hem mig i måndags och jag får tydligen inte öppna det förrens på min födelsedag. På min födelsedag! Hur ska jag klara av att ha ett inslaget stort och fyrkantig paket liggandes på mina 25 kvm2 utan att råka öppna det??

Hälsomånaden går sådär. Sådär som i så dåligt att jag måste förlänga den med minst en vecka. Då kanske den kan räknas.

Back to business.



081107

Mammas födelsedag imorgon och fars dag på söndag, paketet är skickat och antagligen framme i postlådan hemma på ringvägen allaredan. Jag dicker kaffe som är alldeles för starkt, väntar på att disken ska torka och känner mig något lugnare än för några timmar sedan. Opponeringen är överstökad, jag packad och klar och om 40 minuter ska E skjutsa mig till stationen. J var världens gulligaste igår och lät mig rota igenom hela hennes garderob och låna precis allt jag ville ha, är det inte kärlek så säg! Jag är redo för Stockholm. Jag är redo för puls. Jag är redo för Kos Reunion 2008!




















♥ Med värme, mot värmen!




November - Hälsomånad

rubriken talar för sig själv.

No no's:
- snacks (chips, glass, godis, läsk, bakverk)
- alkohol under veckorna (strikt förbjudet!)

Do do's:
- träna minst 4 pass i veckan á 1h
- frukt
- vatten
- lagom strikt gi-kost (för min del)

Hade det inte varit så att jag ska resa bort både till Stockholm, London samt fira min födelsedag skulle jag skippat alkoholen helt men det får bli en annan månads uppdrag. Alltså, ingen tårta på min födelsedag i år mamma, men jag skulle uppskatta en exotisk fruktsallad! Utmaningen för mig kommer bli att hålla mig ifrån chokladen, men ingenting är omöjligt! Dessa förhållningsregler kommer att löpa ut när december nalkas och uppdatering om hur det går kommer att finnas här på bloggen!

Bra initiativ
Anna! November ska aldrig mer förknippas med mörker och höstdepression! Are you in?



Valvaka

..med Filip och Fredrik som sällskap.


Skön avslappning ikväll med BodyBalance. Några av dagens spänningar släppte men känner mig fortfarande alldeles för mycket som en spänd fiolsträng för att kunna låta axlarna fall ner och ta ett djupt andetag utan att hundra ankar virlvar runt i huvudet. Tänk att mina tankar är som en hel massa orangea och röda höstlöv som jag hela tiden försöker sopa ihop, jag springer runt som en yr höna med vit stickad mössa men hela tiden kommer vinden och blåser iväg alla löven igen. Kommer vara uppe sent ikväll, alldeles för mycket i huvudet för att kunna sova så många timmar som jag borde. Exempelvis morgondagens anställningsintervju. Håll en tumme.

Kanske ska diska lite, om jag nu ändå ska vara vaken. Och fundera ut vad jag ska packa ner till helgens resa upp till mitt älskade Stockholm. Jesus vad jag saknar den stan. Men på tal om packning, jag har beslutsångets över vilken stil jag ska köra på i helgen. Med begränsat packutrymme kan det ju förslagsvis vara fiffigt att ha samma stil, för att kunna skapa många kombinationer med få plagg. Klänning, softa linnen eller body och kostymbyxor. Pumps, stövlar, uggs eller sneakers. Det finns onekligen mycket man kan fundera på istället för att sova.

Bye for now.



081104

Jag har precis blivit totalt utskälld i tio minuter av en tjej i mitt grupparbete för att enligt henne ha kört över henne och sågat henne vid fotknölarna. Jag ska heller tydligen inte inte ha litat på hennes kompetens för fem öre (hon har förut pluggat till förskolelärare) och alla i gruppen håller med henne. Att jag hellre litar till min egen kompetens eftersom vi skriver ett fältarbete i socialpsykologi, vilket jag gjort ett par gånger förut, och inte i lek-kunskap hörde visst inte till saken. Att hon inte heller hade vett att stå för sina åsikter och sända ut en signal om att något var fel innan det totalt rann över känns lite tråkigt. Samtidigt kunde hon möjligen valt en lämpligare plats att skälla ut mig på, eller till och med prata med mig som en vuxen människa. Men istället så gör hon det framför två andra i gruppen, i ett grupprum i biblioteket med öppen dörr så att alla på hela våningen hörde henne. Samtidigt generade hon de resterande medlemmarna i gruppen som inte alls höll med henne mer än om att jag kunde vara en aning för bossig ibland. Men som både N och C sa, tack gode värld för att jag slapp försvara mig själv, jag bad alla i gruppen att klargöra om jag gick över gränsen. Heja demokrati liksom, svårare än så är det inte.

Jag lever hellre med att jag är en ångvält som gör bra grupparbeten än att sänka mig till hennes nivå och vara en toffel som inte vet vad hon pratar om. Behöver jag nämna att jag är märkbart irriterad?

Oh baby! Talk academically to me!

Vilka bilder som målades upp till denna porriga konversation mellan mig och Carl i biblioteket idag klockan fjorton minuter över tolv.

En liten och en mellan kaffe, rullgardinsupprullning innan åtta, en apelsin, ett mycket bra fältarbete så långt, kycklingsoppslunchdate med Nicole, en vacker syn, ett efterlängtat telefonsamtal med Alfred, ett positivt besked i postfacket, en och en halv timmes underbar promenad med Vibban med tillhörande prat och mer skratt än på länge har gjort min dag till en måndag i särklass.

Men jag saknar dig Alfred.


Natten / M


Parantes

Dax att traska vidare, I get it. Dock inte lika lätt att veta vem man ska traska vidare mot. Jag har inget mål och utan det är det inte lika lätta att lämna det gamla bakom sig. Med ett mål däremot, då har man blicken på vad som väntar där borta och släpper per automatik det föregående målet för att till 100% fokusera på det nya. Jag vill ge 100%, nu. Dax att traska vidare och hitta en egen väg. En ny väg. Tio djupa andetag nästa gång vi möts, fokusering, och jag är på väg.

/M

081102

November. Det är redan min månad igen. Tiden springer iväg, det är dagens sanning det.

Av någon oklar anledning känner jag mig lite stressad. Att åka till Stockholm på reunion i helgen känns inte längre som bara kul utan det är blandat med lite panik. Samma sak gäller den efterlängtade resan till London och SIlja, det är lite uppjagande för tillfället. Mitt uppdrag blir att leta reda på orsaken till känslan för jag vill inte att resorna ska bli förstörda och associerade med stress, big nono.

BodyPump och BodyBalance ikväll, med några nya låtar på pumpen lyckades kroppen bli totalt slutkörd i både biceps och bröst och morgondagen kommer kännas. Träningen är i stora drag det enda jag tagit mig för idag då jag åt frukost framåt tre och klev upp ur sängen strax innan fem. Sjukt skönt med en sådan dag ibland, men man känner sig onekligen lite mer lat än vad som officiellt är okej.

Imorgon ska vi genomföra vårt fältarbete i skolan och hoppas på fina och överraskande resultat för en lättare och smidigare rapportskrivning. Men innan dess tänkte jag ta upp till bibblan för att organisera mig själv och min vecka, ett steg i att minska den stress som kommer smygande.

Nu är det natt. En god sådan.



Just perfect

Förut kunde jag ju nästintill vara rolig när jag bloggde men den tiden är tydligen förbi. Vart har min härliga cyniska sida gömt sig? Kanske på samma ställe som min välkända ironi.

Titta inte på Mirrors, den är läskig. Men om du ändå ska göra det så gör det med fyra trevlig människor som gör hela upplevelsen lite bättre. Har myst hela kvällen i Jonas och Malins lägenhet som var helt och fullt ut min stil. De hade målat om och det var fina saker överallt och så hade det ett kök och ett skrivbord. Och det var bara en teaser. Självklart är de perfect happy couple som alltid kommer ha ett sånt förhållande som alla trånar efter. Det är bara massa sambosar överallt för tillfället, men var är min?

Idag när det var snorkallt ute innan det ens var mörkt påmindes jag om en av nackdelarna med hund. Men onekligen så är listan med plus så mycket längre.. Tänk om mamma visste, hon skulle tycka att jag blivit tokig och försöka få mig att skaffa en katt om jag nu promt vill ha någon att dela min lägenhet med. Funderingarna fortskrider, jag har inte särskilt bråttom. Men kanske skulle det vara bra för mig att ha en hund?

Ännu ett inlägg som antagligen bara är av intresse för mig själv, men ack så skönt att ventilera. Jag vet ju att jag har en trogen läsare iallafall, det är storebror som utnyttjar bloggen till att snoka reda på vad jag pysslar med här nere egentligen. Och det är ju till stor del allt annat än studer har vi kunnat fastslå. Keep on reading. Någon dag kan det ju dyka upp något intressant!

Natten.


Buuu..

Jag är sjukt godissugen. Jag ska handla upp alla mina sista slantar på godis ikväll  och sen får vi hoppas att mjölken räcker tills jag får tillbaka mitt kort. Egentligen borde man få nån ersättning av banken för det här, tänk om jag inte känner någon att låna pengar av? Att gå till banken och ta ut känns ju surt. Och det går nte ens förrens på måndag. Illa är det, bara äta upp mitt kort sådär.

Jag ska köpa marabou choklad. Och kanske chips. Eller nåt som är salt, lakrits. Inte smådogis, det är inte alls lika gott. Mmm.. Måste nog ta ett knäckebröd och försöka tänka på nåt annat till vi ska gå och handla. Ikväll blir det bil till J, aldrig att jag tänker gå hem själv efter att ha haft skräckfilmsmaraton med henne, J och C, som är planen ikväll. Hu.. Det kommer vara många spöken ute i natt. Halloweenfest överallt.




Lördag

Nu måste jag verkligen gå upp. Jag avbokade inte danspasset och ska stå pigg och fit i salen om 45. Rockade loss och skakade rumpa igår på stallarnas övervåning. Har en lätt huvudvärk och kommer inte dricka rött på ett tag. Update efter träningen, om jag överlever.



Jag överlevde, med råge. Som vanligt när det är danspass på gymmet så var koreografin enkel och jag hann bli rejält rastlös men konditionen fick sig en omgång iallafall och musiken var bra, bra bakispass! Att de bjöd på godis i receptionen gjorde inte dagen sämre heller. Vad som dock gör dagen aningens jobbigare är att bankomaten åt upp mitt visakort igårkväll. In med kortet, slår koden (rätt kod faktiskt!) och vips, så är mitt kort borta. Förstår ni min förvirring? Sen gjorde den hemska bankomaten precis samma sak mot J. Så här sitter jag nu, utan visakort, kontanter och en mobil som håller på att ge upp (människor man pratar med låter som aliens och det sprakar, knastrar och låter som det blåser storm i örat). Men jag har iallafall en check med 25 kronor på ica som jag har fått av mamma.

Nu: duschen. För det är gratis.