Ingen-dag.

Så älsklingen lyckades smitta ner mig ändå. Åh, jag vill inte vara sjuk - igen! Känns som jag är sjuk oftare än jag är frisk. Detta är verkligen en ingen-dag. En dum dag. Åh..

Min nya bil!

Tänkte åka och shoppa en sån här liten sötnos om några månader tillsammans med min älskling.
Godkänd?

112347-23

Honda civic 5d (www.honda.se)

Alldeles vanlig tisdag.

Ser ut som det bara blir eftermiddagsarbete idag, men det funkar fint det med. När man har 10 000 gashylsor framför sig så jobbar jag faktiskt hellre två halvdagar än en hel.
Har precis ätit frukost med med min älskling som ligger hemma med feber och allt som brykar dyka upp ugefär samtidigt och göra livet en aning jobbigt. Mysigt att få träffas i alla fall men stackarn har ju bara jobb i huvudet så hoppas han blir frisk till imorn så han kan jobba med lägenheten - annars kommer han bli galen. Men jag förstår honom, vi vill ju flytta in nu! Satt och tittade på möbler igår och beställde olika kataloger.. Man vill ju ha allt! Det är i såna här lägen man önskar att man var en aning rikare - eller att möbler var en aning billigare.

Jag har en liten känsla av att det är någon som fyller år idag. En väns födelsedag som jag har oerhört svårt att komma ihåg det rätta datumet för. Men idag är jag bombsäker på att hon fyller den 27 februari. Eller var det igår? Hoppas att jag har rätt för en gångs skull. Ett sms kommer strax flygande - födelsedag eller ej.

Samma person har ju även bjudit in till 20-års fest snart - i 70-tals tema.. Är det någon som har några tips och förslag på vad sjutton man hade på sig på 70-talet?! Hör gärna av er i så fall, är i stort behov av hjälp!!

Det är faktiskt ganska mycket roligt som händer nu några veckor framöver, sock mest på helgerna så får försöka hålla mig sysselsatt med jobb på vardagarna - Reftele, jag räknar med er!

Ha en alldeles förträfflig dag.

Dagens: Christer i P3


Shoppingproblem.




112347-22

Behöver ett litet råd.. Vita,svarta eller khaki?
 
www.laredoute.se

Hurra!

"..jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt - HURRA!"
Bästa snölåten ever.

Det blev inget jobb på Hallborn idag men det var skönt med sovis i alla fall. Måste ju ladda upp inför eftermiddagens anställningsintervju med. Hoppas inte att jag kör av vägen när jag ska dit bara, ska ju nämligen både ha Daniels bil och köra den olycksbedårade väg som slukande mig i diket för ett par veckor sedan. Har föresten aldrig kommit nån räkning från bärgningsgubben som drog upp mig, lite tur ska man kanske få ha då!

Meeen resten av veckan är det tänkt att jag ska vara metallarbetare då alltså and make some välbehövda pengar. Hoppas inte ryggen bestämmer sig för att gå i pension bara, jag fattar inte hur man orkar jobba så år ut och år in! Det är sjukt.. Imponerande. Tror jag.

Tjillevippen.


Söndag!

Idag har varit en söndag fylld med jobb! Alltid lika trevligt att få jobba med roliga människor i alla fall! Kommer sakna mina jobbarkompisar på Mogården faktiskt.. Lite för långt att åka från Gnosjö nu och jobba i Bottnaryd - bor ju typ här redan. Men - kommer förhoppningsvis få lika härliga vänner i Reftele! ..dit jag ska nästa vecka och börja gå brevid för att kunna hoppa in som timvikarie sen. Hoppas på mycket sjukdomar och events i vår så jag får jobba mycket, hahaha! Skämt åsido, den enes död.. You know the story.

Känner mig alldeles för flummig för min seriösa blogg idag. Har varit utsatt för en hel del sexuella anspelningar och handfasta klämningar och en del mysiga inviter av diverse härliga gubbar på jobbet. Kanske har jag tagit i med rouget idag? Kommer ej upprepas i alla fall. Från och med nu blir det till att vara så ful som möjligt på jobbet så man slipper detta. haha! Vilka grejer man får vara med om när man jobbar såhär..

Hej!

Hockey!

Idag bär det av på äventyr i form av hocke i Jönköping, HV - Frölunda. Extra spännande eftersom Jag och älsklingen råkar hålla på varsitt lag.. Men ska försöka att komma överrens ändå (så länge hv vinner så går det bra för min del) Det är faktiskt ganska underskattad underhållning att gå på hockey, det är sjuuukt spännande hur många mål man än leder eller ligger under med för när man väl sitter där på läktaren så är det verkligen på liv och död - vilket intresse man än har av sporten annars. Det är liksom en helt sanslös stämning och alla ropar och klacken stojar och ja, det är kul helt enkelt.

Har jobbat ett par dagar på Hallborn nu (metallindustri där jag jobbar på monteringen ibland när det är extra mycket att göra) och måste säga att det går förvånansvärt bra. För nåt år sedan när jag jobbade så så hade jag typ dödsångest för att åka till jobbet för jag tyckte verkligen att det var hemskt att bara sitta och göra samma sak hela hela tiden i åtta timmar varje dag. Men nu kan jag faktiskt tycka att det är helt okej - i alla fall halva dagen - att sitta lite för sig själv, ha tid att tänka på lite allt möjligt och slippa skrikande barn och jobbiga (förlåt!) pensionärer. Men det är ju fortfarande inget jag skulle vilja göra i någon längre period dock.. Ett annat plus är att man blir grymt studiemotiverad!

Igår var kvällen bara lugn och mysig.. Har inte träffat Daniel på hela veckan egentligen eftersom han först jobbar sju till fyra och sen åke direkt för att jobba i lägenheten, och när han kommer hem har jag oftast lagt mig.. Jag fattar inte hur människan orkar! Anyway, vi tog ett lååång och behövligt besök i bastun och hade some quality-time med god mat och Let's dance på kvällen för att somna som stockar innan elva.. Haha!

Imorgon har jag tokigt nog lovat bort mig till jobbet men man får väl tänka på hur glad man blir när lönen dimper ner i postlådan. Eller snarare på kontot. Är sjukt nervös inför en intervju på måndag för jag vet verkligen inte hur man gör.. Jag har aldrig varit på nån ju! Men får väl försöka att inte ta det så allvarligt eftersom jag inte ens vet om jag ska ta det om jag får det. Allt beror ju så mycket på hela tiden - jag skulle vilja se in i framtiden, bara ett halvår eller så - och se om jag kom in på utbildningen eller vad jag gör.. Det hade varit så mycket enklare.

Well, ska ta på mig nåt annat än mysbyxor i sorlek XL nu - som har blivit dresscode här hemma - och bege mig ut en runda och hämta lite frisk luft innan det bär av till Jönköping. Kanske gå ner en runda till Puss? Det är ju rea där idag.. Hmm..

Trevlig lördag för all del!

Tjingeling

Men Johanna min blonda lilla hjärtevän. VAR menar du att jag ska svara någonstans?

Antingen är jag underbart trög eller så är det du. Hard to tell. Haha!

Ge mig en mail eller ett nummerr eller vad som helst!
Annars kan vi alltid fortsätta våra konversationer så här.. ;)

Pussel!

Halleluja!

Don´t worry, jag kom iväg till Reftele. Nästa steg är Gislaved och det höll på att glömmas bort i stundens lyckorus blandat med skräck. Vänta er en saftig uppdatering inom kort.

Hur i helsike hände det här?
Är det Han/Hon där uppe som snurrat till det igen med det ökända poängsystemet?

Natt eller dag? Dröm eller verklighet?

Man ska inte ropa hej..

HEJ!


Efterlyst

JOHANNA!   Du skrev inte din blogg-adress! And i don´t have it..


Härliga och hemska upptagenhet

Vet verkligen inte hur jag ska tackla allt som händer runt omkring mig just nu. Är det jag som helt enkelt har glömt hur man har 109 bollar i luften samtidigt eller har jag helt enkelt aldrig klarat det utan bara inbillat mig? Och hur ska jag göra för att inte bli helt arbetsskadad (dock inte av för mycket arbete) och förknippa alla nr som till exempel just siffran ovaför som är piip piip piip?  (The tysnadspliktslaw you know.) Ja herregud - jag är verkligen on the edge för att behöva en livsalmanacka för att komma ihåg att min mamma heter Ingrid. En sån där bildbok kanske skulle komma till sin rätt snart, en sån där med bilder på alla i min familj och mina vänner där det står namn, födelsedagar och hur jag känner dem och var de bor nu för tiden och vad de jobbar eller pluggar med. Eller kanske lider jag kanske fotfarande av sviterna från i lördags? Förhoppningsvis så kommer minnet tillbaka inom kort och med det mitt normala liv.

Reminder for myself:
- Till Reftele på "anställnings" intervju kl 14.00. Åka kl 13.00.
- Köpa bubbelvattengrej i Anderstorp på vägen hem.
- Gå på dansförestllning i Gislaved kl 18.00.
- Ringa Emma och leta reda på min jacka och mitt träningskort.

Det är inte så att saker inte blir av för mig, utan jag verkligen glömmer.  Och det är nästan ännu värre..

Anyway, har lyckats skaffa mig jobb torsdag och fredag denna veckan och sedan hela nästa på Hallborn där jag varit och jobbat extra innan. Förhoppningsvis blir det ytterligare några dagar men det återstår och se. I vilket fall innebär det pengar - pengar som går direkt till flyttkontot. Åh, jag vill flytta till våran underbara lägenhet NU! Vad som är nästan ännu mer underbart, eller i alla fall på samma nivå, är att jag antagligen har fått jobb sex veckor i sommar på ett konditori ungefär 100 meter från lägenheten.. YES! Men man ska ju inte ropa hej.. Ska dit och provjobba den 17 mars och då jäklar ska jag vara effektivare än någonsin och både se trevlig ut och vara det, inget ska förstöra detta drömjobb. (Ja, jag har redan skrivit in det i almanackan så jag borde komma ihåg det eftersom jag nu knappt vågar somna om kvällarna innan jag kikat in vad jag ska göra dagen efter och dubbelkollat att jag ställt klockan - och dessutom ställt den rätt.)

Nu återstår bara att fixa jobb åtminstone de två första veckorna av "sommarlovet" med. Är kanske inte så populärt på rosendal eller bäckgården att man bara kan jobba de två första veckorna men det är väl ändå värt ett försök. Ska ta mig ett snack med snubben på Hallborn med.

Hela förra helgen blev lyckad och trevlig, men den blev även underbar på grund av Kina. Grattis tusen gånger om, det finns ingen som är värd det här mer än du. Straight from my heart. Sen att det innebär en tripp till Paris för oss vänner över Nyårafton är ju bara en bonus ;) Det kommer att gå galant.

På återseende.

En efterlängtad helg


Helgens kommande bravader som det ha setts fram emot mycket från min sida..

Fredag - Shopping på Lager med Anna-kusin, bus med hennes lila plutt,  träning, middag med min älskling.. Ska bli så mysigt!
Lördag - Shopping med flickorna, träning, förfest hos Emma och sen bär det av till Sillens 20-års fest!
Söndag - Träning (om kroppen inte är för bakis), myyyys med älsklingen framför tv:n.

Välkommen, härliga helg.


I en annan del av världen


Ha fått veta mycket i veckan. Om gamla saker, kommande och sånt som är helt uppskruvat och pågående. Jag har fått mer förståelse om hur jäkla bra jag har det och hur sjuka familjeförhållanden det  verkligen finns. Jag har blivit både mållös och upprörd, svår att få stopp på och helt utan ord. Jag kan för mitt liv fortfarande inte förstå hur samhället kan stå så maktlöst och bara titta på men jag kan heller inte se klart och se en självklar startlinje just nu. Allt är bara för mycket för min oförstörda lilla värld och det kommer ta ett tag innan jag smält allt. Smält på det sättet att jag har hittat vägar för att lösa, inte dimgångar av glömska. För på det här (ursäka utrycket) jävla viset kan vi inte ha det. Det är vi för smarta och civilicerade för. Nu får vi ta mig fan ta oss samman och hjälpas åt innan vi slutar på gatan med kanyler i armarna allihopa. Nu får det vara slut.

Problemen ÄR inte långt borta. De är alldeles runt knuten. Ta dig i kragen och gör något vettigt utan att kräva lön för mödan. Det är dags att HJÄLPA NÅGON ANNAN UTAN ATT VINNA PÅ DET SJÄLV.


Spagettiben.

To much to say, not enough time. Today.

Kärt återseende med Emelie över en härlig frukost i tordags.
Träning. Träning. Träning. Resulterar i spagettiben och träningsvärk på ställen jag inte trodde fanns.
Ikväll är det Melodifstivalen - så klart.
And chinees-food.
Have a nice weekend dear friens.

Pussel. Med tusen bitar.

En gala i vänskapens tecken

Ett bra sätt att få hem vår kära vän som för tillfället är bosatt i italien skulle kunna vara att genom någon sorts rikssänd tv-gala samla in pengar till en enkel flygbiljett med hennes namn och destination: Sverige.
För överlämnande av bidrag kontakta undertecknad.

/M - Med vänskapens fana i högsta hugg.


Låt oss visionera.

Jag sitter här och försöker febrilt att hitta nya vägar för att skriva mitt jäkla brev till massage-skolan. Jag hamnar bara i en massa återvändsgrändrar och inget låter bra när jag läser upp det för mig själv. Att skriva när man inte är på humör för att skriva är dödsdömt - I know - men när man har försökt typ 20 ggr och det aldrig flyter då? Tyvärr har jag ju inte hela året på mig. Gah. Jag HAR ju en massa " tankar och visoner om min framtida yrkesroll" Och jag VET att jag verkligen skulle trivas med jobbet och jag har till och med förslag på grejer som knappt testats förut. Jag är ingen Eistein men jag VILL faktiskt utveckla en del saker här. Jag VILL verkligen komma in. Eller va fan - JAG SKA KOMMA IN! Med eller utan knasig tumme..

Men som så många ggr så fastnar man alltså här istället, och skriver och om just skrivångest - det är ju också ett skumt sätt att reda ut problemen. Eller så kanske det är just det bästa, för att det är så enkelt. Nu känner jag the flow så nu kanske jag snabbt ska klicka fram brevet och bara slänga ur mig lite vadsomhelst och sedan rensa ut det oanständiga en annan gång? Det är bäst att jag testar, så slipper jag ångra det i alla fall.

Bara för att. Sommaren 2009. Diplomerad Massage och Hälsoteraput. JAG.


Dum. Dummare. Martina!

Ajajaj.. Nu har jag klantat till det rejält ska jag få be att tala om. Egentligen blir jag inte förvånad - det är så typiskt Martina som något kan vara. Men att jag inte själv kunde förutse det och ha en liten backup, det är faktiskt lite konstigt och olikt mig. Dags att bita i det sura äpplet. Usch, jag tycker inte ens om äpplen.
Ringer nog mamma istället. Hon är bra.

Trudelutt.

En vanlig dag på jobbet.

På fritids under en pågående "affär-lek"
Sofie: Det bara ringer och ringer till affären hela tiden!
Oskar: Ja! Nu får vi ännu brottare!
Fröken Makarena: Fniss Ännu mer bråttom heter det Oskar!
Fröken Martina: Hahaha!

Lite kul är det allt att jobba med barn, men är nog inget framtidsyrke för min del trots allt. Men man får höra både ett och annat.. Haha! Plus att jag kanske inte är så pedagogisk alltid..

På förskolan, när jag var lite trött på allt och alla en eftermiddag
Julia: Fröken, nu är du våran mamma. Du har tre barn och en lillasyster!
Ida: Jag är storasyster och Wilma är minst.
Fröken Martina: Tycker ni att jag är så gammal att jag kan ha tre barn? Jag tror inte jag vill ha några barn.
Julia, Ida och Wilma ser allmännt förvånade och ledsna ut och jag får genast dåligt samvete.
Fröken Martina: Alltså jag menar, jag kan ju inte ha några barn precis här, jag menar, dom måste ju gå på dagis nu.
Julia: Jaha, ja men då får du hämta oss nu då.
Jag tror att jag lyckades rädda situationen för nu började de sura minerna försvinna..

Och en sak till. Hur trött blir man inte på att spela spel hela jäkla dagarna och aldrig få vinna!? För när man någon gång råkar göra det, jag menar, är det meningen att de ska blänga på en som man snott deras favoritdocka eller något? Strunt säger jag, man kan faktiskt inte alltid få som man vill här i livet. Inte ens på dagis!

Är jag grym? På det obra sättet..

Pussilago
/M

Min blogg är ytterst ointressant idag så en rubrik är överflödig.

Been there.. Done that.. Haha.

Gymmet igår var kalas, mycket bättre än förväntat. Även om jag under hela introuktionen var tvungen att se delas av instuktören, på grund av opassande och mycket tajta kortbyxor, som jag helst velat slippa. Löpband, me like. Och även om idag är en sådan dag som jag helst inte vill gå utanför dörren på grund av ett och annat giltigt skäl så ska jag försöka dra mig själv dit idag igen, även om det bara är för en halvtimme. Kanske skulle passa på att göra ett sånt där test med en japans våg eller vad det hette också. En sån där som väger muskel och fett mängd och så. Spännande.

Dags att ta tag i livet idag med antar jag. Skicka tillbaka i stort sett alla kläder till HM, påminn mig nästa gång om varför jag i stort sett aldrig handlar vanliga kläder där. Jo just det ja, kvalitet är inte riktigt deras grej. Bra på myskläder är väl enda pluset jag kan komma på.

Håll tummarna lite grann bara att man inte måste ha med sig ett foto på sig själv för att kunna köpa årskort på gymmet. Det måste man väl ändå kunna fixa sen?

Förslag på helgaktiviteter någon? Eller är det schlager för hela slanten denna helgen.

Äsch.
/M