oh

Åh, nu är det så mycket som behöver sägas och ventileras här. Men det får vänta en dag till för nu är det allsång på tvn och J är på väg hit.

Imorgon blir det återgivning av sthlm, osby, midnattskonsert och diverse.

xx

weeeehooo

Allt är bra, jag mår bra, allt gick bra, allt var bra! Det är sammanfattaningen av allt som helgen hade att bjuda på. Återkommer med en mer detaljerad beskrivning!

Jenny väntar på mig vid tennisbanorna för sol och stek i ett par timmar innan jobb, dags att slänga på sig solglasögonen och sticka!

Jag är hemma!

off to the city

Om dryga timmen drar vi iväg upp mot Stockholm men jag kan inte påstå att jag ser fram emot fem timmars bilåkande i stekande sol.. Varför går det inga bussar i Växjö kan man fråga sig. Får väl blir cykel bort till simmis, lika bra att starta resan svettig! Mmm.

Det blev en intensiv gårdag! Vi hoppade upp ur sängen som två barn som just fått sommarlov och slängde i oss frukost för att sedan börja färden mot öarnas ö, Öland. Mot solen, mot värmen, mot havet! Vi pressade duktigt i över tre timmar på Talludden innan vi gav upp, kände på vattnet och drog oss mot bilen igen. Lagom yra och trötta siktade vi mot IKEA i Kalmar och efter den obligatoriska femkonors-korven var vi redo att inleda shoppingen. Det slutade med att det var jag som storhandlade och mannen som betalade, en kombination helt i min smak. (Tro nu inte att jag inte kommer betala min skulder! Jag fick ju lön idag.. ;)

Väl hemma upptäckte vi att jag dels glömt att ta mitt nya skoskåp på lagret, jag skyller allt på solsting, och att jag tydligen har stulit. Så går det när två förvirrade nötter ska använda självscannern. Och inte bara en vara har slunkit ner, utan TVÅ! Jag kommer nu leva med en stark ångest i en tid framöver, men på grund av student-ekonomiskt tänkande så kommer jag troligtvis inte springa tillbaka och erkänna mitt stora klavertramp. Förlåt Herr Kamprad och skämmes ta mig fan!

Nu börjar jag bli pepp på helgens utmaningar, äntligen. Tidigare har annat kommit i vägen och blockerat och tagit upp tid, men nu är siktet äntligen inställt på Afropowerdance, endast. Fram till imorgon kväll då såklart, då väntar nästa tillställning i form av en Midnattskonsert i den skånska skogen. Tydligen ska vi hålla till i nåt stenbrott som är världskänt för att de sitter inne på nån speciell sten. Nån sten som finns i nån känd byggnad i NY eller nåt. Minns inte riktigt.

Återvänder till den halvstrukturerade vardagen på söndag kväll, eftersom dagen ska spenderas i Osby - det ni! I'm finally gonna meet the Fockers! Dags att styra upp sin akt alltså.

Och på tal om att styra upp, dags att kolla upp lite info till helgen. Jag kommer ju vara avstängd från the internet, det krävs sin planering! Nästa vecka händer det också grejer, så håll till godo!

Ha det guuuud.


bästaste bäst

Solen skiner, jag och finaste är lediga och det ska firas med att åka till HAVET! WOHOOO!!! Lycklig ända ner i tårna. Hela dagen ska vi gotta oss och leka utomlandssemester och äta ute. därav finns jag mindre tillgänglig på luren idag. Håll till godo!

Dessutom är jag som ett par vita skinnhandskar. Det är Bombabra!

vanten i kvarglömt-lådan

Jag ska snart duscha för det kliar på benen. Varför går folk in och tränar när det är medelhavsklimat ute? Då ska man steka och njuta. Jag stekte förut - allt rött blir brunt som alltid.

Känner mig en gnutta bortglömd, alternativt ensam. Det finns uppenbarligen lite för få umgåsbara vänner kvar i Växjö för att jag ska kunna vara helt nöjd. Nog för att de två eller möjligtvis tre som kvalificerar sig till guldnivån är just guld värda, innebär inte att de är hunda procent tillängliga vid alla tidpunkter då det passar mig. Märkligt va?

Som nu tillexempel, nu när jag har avnjutit denna underbara dag i min ensamhet så skulle jag finna det utomordentligt trevligt att gå ut och äta en lättare middag med någon när och kär. Jag skulle till och med kunna äta middagen hemma. Jag skulle också kunna bortse från vad som äts och sträcka mig till varma mackor och saft. Men helst av allt skulle jag dock sitta och låta smaklökarna jobba frenetiskt i skenet av solens sista strålar, med lite trevligt sällskap till det.

Men ingen kan, eller svarar. Ingen av de två som jag kan tänkas dela denna kväll med är tillgänglig. Den ena kör troligtvis bil, den andra har redan ätit middag.

Och där kommer vi osökt in på nästa punkt som får mig att känna mig som en vante i lådan med kvarglömda vinterkläder. Varför ville du inte att jag skulle äta middag med er ikväll? Hade inte det varit än trevligare att föra den första konversationen en vacker kväll som denna, än över en familjefrukost på söndag? Just a thought.

Let's hit the shower.


hej!

Jag sitter och pillar på en skorpa vid naveln, vad gör du?


try it on

Solen kan inte riktigt bestämma sig tyvärr. Går jag ut till min lilla stol går solen i moln, när jag börjar pyssla med något här inne så tar den sig förbi molnen igen, och så håller det på. Snart sitter passet, det blir impovisation på det som inte vill sätta sig. Jag brukar ju på något märkligt sätt ro hem alla låtar ändå. Love lockdown, bra skit det där. Omladdning till boxen nu efter att ha avnjutit över en timmas ansiktbehandling, det är vad jag kallar bra ställe som är mån om sina kunder. Där kom jag med en gratischeck i högsta hugg och får nästan en dubbelt så lång behandling än vad jag skulle haft. Jag fick testa några riktigt eldiga syror för mina osmickrande och röda ovänner, ånga, peeling och ansiktsmask, portömning (aj!) och vaxade ögonbryn. Så sjukligt gött och jag kan förstå hur denna lyx kan upplevas som starkt beroendeframkallande. Lätt yr och luddig i hjärnan så köpte jag ju självklart produkter som täckte vad själva behandlingen egentligen skulle kostat, visst är jag snäll? Men det är ju rätt svårt att låta bli, dessutom hade jag bestämt mig för att köpa nytt när jag varit på behandlingen och fått en liten analys av min hy. Så, pang på, hoppas på det bästa. Damen var snäll och gav mig en packe prover också och summan av kardemumman är att jag starkt reommenderar Sigga Salongen här i Växjö.

En parantes, hon tyckte att jag borde överväga att utesluta laktos ur min kost för ett tag, så från och med idag är det vad som gäller. Med tanke på att jag oftast bara använder soya-mjölk så känns det ju inte så krångligt, så att skippa resten av laktosprodukterna också kan absolut vara värt att testa under en period och se vad som händer.

Att jag dessutom fick ett nytt erbjudande förra veckan om ytterligare en
gratis ansiktsbehandling gjorde inte min dag värre. Så nu har jag alltså fritt fram för ett återbesök ock jag kan bara hålla med resten av småland om att gratis är banne mig jävligt gött.

Och på tal om gratis, jag har en herbal life frälst kollega som har prackat på mig några olika smakprover på deras proteinliknande pulver, så nu blir det ett minitest av det också i tre dagar eller så i samband med träningen. Inte för att jag räknar med några resultat under så kort tid egentligen men kanske man får en uppfattning om man vill testa det en månad eller ej.

Slut på tester!




sol ute och varm inne!

Nu känns det semester, eller minisemester i alla fall. Bodybalance serverades till frukost, ansiktsbehandling blir det nu till lunch och till middag tänkte jag och mannen avverka ett kick&box. Kan inte alla mina dagar se ut så här?

Föregående inlägg behandlar alla mina extravaganta egenskaper som hemmafru, men borde kanske uppgradera mig till lyxhustru?


organizing and communicating

Jag skulle göra mig så fruktansvärt bra som hemmafru, det är bevisat idag. På knä har jag skurat hela mitt golv och inte ett dammkorn finns nu att hitta i min lägehet. Det har serverats lunch till mannen, hemmagjorda köttbullar, potatis mos och sås. Min första lyckade brunsås skulle man kunna säga. Mattorna hänger och luftas ute i loftgången och det är fräscht runtomkring mig för första gången på lite för länge.

Någonting säger mig gång på gång att jag borde spendera lite mer tid hemma i min egen lägenhet men det är sannerligen inte det lättaste.

För övrigt såg jag någonting stor och läskigt i soprummet förut. Det kan ha varit en enorm råtta och i så fall är det sjukt äckligt. Annars kan det ha varit en ekorre och i så fall känns det ju inte riktigt lika jobbigt. Men vilket av dem var det? Jag blev lite djurrädd i vilket fall och vägrar såldes gå upp på vinden och mitt förråd just idag.

Get a grip. Planering.

oh, good day!

It's a sunny sunny day, oh, i will it enjoy!

Godmorgon. Mitt hjärta är hemma. Det är skönt tycker jag. Idag är det relativt mycket måsten. Jag ska se vad jag kan göra åt dem. Börjar jag nu så blir det klart snabbare. Vad bra det är, det här. Stoppa mig om du kan.


hederlig update för de intresserade

Så lagom pepp för jobb 13-21.15 är ett som är säkert. Jag är nog en sån där som gillar nio till fyra ungefär, eller åtta till tre kanske. Det skulle vara de ultimata jobbtiderna, måndag till fredag givetvis. Inga kvällar och inga helger. Men då kan man ställa sig frågan vad jag gör på ett jobb där det i princip bara jobbas kvällar och helger. Får man en vardag så har man tur. Gilla läget, om sju veckor är det över.

Dåååå ska jag sätta mig på ett plan till någonstans, med en väska full av sommarkläder och solglasögon och bara stänga av yttervärlden i en vecka eller så. Och det ska bli underbart.

Men innan dess ska jag åka till IKEA ch styra upp min organisering. Jag lever i ett kaos, det gör mig galen. Denna veckan blir föresten helt underbar. Vädret ska bli bättre och jag är ledig i en hel vecka efter att jag jobbat även morgondagens kväll. Lite bodybalance nu i början av veckan och sen tar jag tåget norrut på torsdag för att återigen besöka mitt Sthlm. Sofie ska träffas och förhoppningsvis blir det lite shopping, mat och mys innan utbildningen drar igång. Hårdkörning fredag och lördag, hotellnatt däremellan och bambambam, x2000 hem på lördag. Mot Midnattskonsert, underbart. Där har ni mig.

Ingen som har vägarna förbi Växjö snart? Mamma?


i heart you

Imorgon kommer du hem, så jäkla guuud.



Tusse.



eveningplans

Bjöd in mig till moster och familjen i Tingsryd, hihi! Så nu är det off mot tårta och mat och myyyys!


vote for me next year

Jag råkade byta 11 h jobb mot hälften. Smart eller icke? Äsch. Jag tjänar ändå lite för mycket pengar för tillfället. Det är så sjukt egentligen, att jag hellre tackar nej till jobb och får mindre lön eftersom jag ändå måste betala tillbaka på annat håll om jag jobbar för mycket. Så, jag kan alltså ge bort jobbtimmar hit och dit, för att undvika att behöva betala tillbaka hela mitt bostadsbidrag utan bara en liten del eller förhoppningsvis inte alls. Ibland undrar man hur Sverige fungerar, hur det egentligen kan vara möjligt att någon som jag kan få bostadsbidrag, när jag har studiebidrag som bara trillar in och lån om jag vill det, och samtidigt har två jobb. Ja det är märkligt. Det är ju bara mitt samvete som hindrar mig från att göra som jag gör, tackar nej till mer jobb för att slippa en fet återbetalning.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Jag borde styra Sverige.


cra..cra..cra..CRAVINGS

Sjuka cravings just nu. Allt från kanelbullar till kladdkaka, glass, choklad, godis, fett och socker i alla dess former. Vad ska jag äta för mat? vad ska jag köpa för godis? Chips? Jag kan inte lämna hemmet utan en detaljerad lista, finns risk att jag kommer hem med extremt mycket ätbart annars. Lakrits - mmm. Hämtmat? Thai? Ingen aning.

Jag steker en grönsaksbiff vettja.

bloggdate.se

Jag upplever bakfylla för första gången på väldigt många veckor, jag kan nog dra till med månader. Frukosten har intagits med skakiga händer i sängen och nu är det dåliga sit-coms för hela slanten. Sminket från igår sitter på mer under än på ögonen och munnen kan liknas med en öken.

Åh, förbannat. Nu skrapar de triss i fyran igen. Jag hatar triss! Varför är det aldrig jag? Mmm god mat visar de också. Och fin dessert. Jordgubbar, lite socker och bubbel i ett stort vinglas.

Till kvällen blir det en enorm godispåse, för jag har inte ätit godis på hela veckan!! Woho!! Och det ska jag fira!! Och att jag klarade tentan!! Vill du äta godis med mig ikväll? Ring mig på: 0735441119

Borsta tandis och duscha?

den där midsommarafton

Den fula utvxten..
 
   


Det finare resultatet!!
 

Det blev en hejdundrande midsommarafton mina vänner. Strax efter fem började bjudningen med salladsdoning hemma hos Linda och vindrickning på hög nivå. Kvällen fortsatte med partytält, kyckling, mycket god sallad och ännu mera vin och icke att förglömma - dans runt midsommarstång. Det var små grodor och rävar som raskade över isen, gummor och kråkor som föll hit än dit. Nu precis fick jag en cykelskjuts hem av polisgrannen vilket känns tryggt och bra. Jag saknar dock mitt hjärta som befinner sig i Stockholms skärgård. Alldeles för många mil bort för att det ska kännas bra, jag vill ju ha honom med en arm runt midjan helst. Kärlek.


a funhouse

Jävlar vilket ös, wooohooooo!!!!

På regnet alltså.


Sådär, jag drog till med en tolvtimmars vila inatt och har nu sovit både ikapp och förbi. Till kvällen väntar något oväntat men jag borde kanske börja rota i frysen efter något grillbart. Dagens projekt är en minimal undanplockning och maximal hårfärgning. It's gonna be guuuud. Midsommarsnaps? Fan, är systemet öppet idag? Det får bli en box med vin som mamma sponsrat med istället. A bag in a box. Dags att dra på lite musik, jag är på G! Diska ska jag faktiskt lägga tio minuter av dagen till med. Så blir jag glad när jag kommer hem nästa gång. Jag vill flytta.

Men alltså, jag har ju glömt, jag måste ju lära mig HELA bb-passet. Just fan. Imorgon? Eller när fan då? Ah. Mera kaffe och hårfärg nu. TJO!


jag som trodde att jag bodde på ett universitetscampus

Åh, vad underbart det är att lyssna på fulla människor som bråkar mitt i sommarnatten. Här ligger jag i godan ro och ska mysa till det för natten och bygger upp skyhöga förväntningar påmin kommande och mycket efterlängtade sömn och vad händer? Jo det gapas och det skriks och det lipas och det tjafsas. Killar och tjejer om ditt och datt. Styr upp er akt för allt i världen, är vi verkligen kvar på högstadiet och dess medföljande fjortisfester inkluderande förstafyllor och slagsmål?

Får man kasta ägg på dem?


HALLELUJHA OCH HANS HELIGA SALIGHET

UNDERBARA ÄLSKVÄRDA FANTASTISKA BESKED!!!!

Jag klarade sista kursen - ekonomistyrning.

Det är svårt att med ord beskriva denna underbara känsla. Det är en släng av "jag har tagit studenten!" blandat med en totalt avslappand känsla i hela kroppen. Lite som att kroppen flyter i luften. Jag är så djävulusiskt lättad.

Väck mig imorgon om du kan.


inattinatt

Hem, packa upp, diska, plocka iordning, dricka kaffe, tänka två dagar framåt, inte glömma nåt, mat, stöka ner och packa om, åka.

Sådär har mitt liv sett ut de senaste två månaderna så det kanske inte är så konstigt att jag tycker det är skönt att få vara lite själv och ifred nåra dagar. Ensamhet är inget som faller mig i smaken vanligtvis och jag betonar mer än gärna mitt oförstående för att vara en när man kan vara två. För närvarande har jag dock drabbats av en lätt over-load och njuter således av att en opretantiös midsommar väntar runt knuten. Inga krav, inga förväntningar, bara en spontan inbjudan till lättare umgänge vilket verkligen är my cup of tea these days.

Jag har aldrig uppskattat att komma hem till en tyst och öde lägenhet så mycket som jag gjorde ikväll. Inte vad jag kan minnas efter att ha varit mer eller mindre i vaket tillstånd sedan klockan 06.30 igår iallafall. Visst krävdes det lite ansträngning att ta sig över och förbi några högar med viktiga papper, kläder, packade väskor och ännu mer kläder innan jag var framme vid mitt mål - sängen. Men det var det värt, både för känslan av att vräka ut sig i hela sängen och samtidigt känna att jag inte behövde tänka på städning innan jag känner för det. Vilket förhoppningsvis är någon gång under morgondagen, det gäller att inte ta ut svängarna alltför mycket ledigheten till trots.

Egoismtoppen är alltså nådd. Jag behöver bara tänka på mig själv i dagarna tre och inte bekymra mig över varken jobb eller männiksor runtomkring. Trots detta väljer jag allt att inkludera ett par stycken i min egobubbla, de som bjuder på bullar och paj efter en lång jobbedag, de som är i Sthlms skärgård och inte hör av sig, de som är i Hbg och Kalmar och dansar små grodorna imorgon och kanske några till som ligger nära hjärtat till.

På tal om hjärtat,

M: Du A, är jag din flickvän nu?
A: Mmm.. Jaa.. Det är du väl..

Tystnad. M tänker: varför sa han väl?
A: Eller vill du bara vara ..**?
M: Neeeej!

Jag vill gifta mig med dig, har övat på att skriva en signatur med ditt efternamn och har redan bestämt vad våra barn ska heta. Det är väl glasklart att jag vill vara din! Halleå.


**Censur till följd av följande konversation,

Mami: Jaha, vad gör din A nu då?
Moi: Ehh.. Min A? Mamma, läser du min blogg!?
Mami: Åhh..Försa jag mig nu?


Nu är det alldeles för långt att läsa. Själv tappade jag intresset ungefär halvvägs. Men det kan ju rimligtvis bero på att jag dels försöker återställa ett inlägg som gick upp i rök och samtidigt vara lite fyndig emellanåt. Konsten att vara skrattretande kan jag iallafall stoltsera med, congrats.

Godnatt i många timmar framåt.





kör för fan!

BODYBALANCE - RELEASE 45

WOHO!!!



ibland är jag rätt puckad

Jag mår lite märkligt dag. Jag hoppas att jag kan mina låtar till releasen. Usch, jag hatar att känna mig sån här, konstig. Allt är inte 100%, jag vet precis vad som är fel, jag vet bara inte riktigt hur jag ska attackera det. Stress gör mig konstig, jog borde nog inte vara stressad ens, men det är jag som vanligt ändå. Jag vet exakt vad som behöver göras och lyftas bort från mina axlar men är inte säker på hur jag ska gå tillväga. Det är väl vid tillfällen som dessa som jag borde väga för-och nackdelar och sedan lyfta röven och agera.

Rest-uppgifterna på hemtentan: 1. Gå och låna om böckerna på bibblan. 2. Läs. 3. Skriv. 4. Läs igen. 5. Korrigera. 6. Klart.
BodyBalance Release 45: 1. Gå igenom låtarna en gång till. 2. Tänk lite på vad som ska sägas. 3. Klart.
AfroPowerDance: Jag har egentligen ingen större aning om vad som väntar, så låt det vara ett senare "problem".

Jahopp. Så stora problem jag har. Det är ju pinsamt. Skärpning för satan. Sluta stressa ditt pucko!!!


underbara bar

är ett vackert namn på en bar. En sådan borde inte bara finnas i Stockholm utan här i Växjö också. Där skulle jag vilja jobba.

Jag mumsar valnötter och torkade aprikoser och går således all in för att inte äta godis på vardagarna. Midsommar är fortfarande öppet och lika skönt är det. Jag tog tag i något idag som jag länge grunnat över (som mamma skulle sagt), jag bokade tid för en kostrådgivning hos Katja på Medley. Så om två veckor ska vi prata och planera och jag har riktigt höga förväntningar om jag ska vara ärlig. Både för att jag har fått ett väldigt bra intryck av henne och för att jag vill lära mig mycket som jag kan ha konkret användning av.

Imorgon tänker jag ta tag i att ringa och boka tid för en ansiktsbehandling som jag har gratis här i stan, för det är först efter det som jag ska köpa nya produkter till ansiktet. Det enda jag vet nu är att det endast kommer vara välkommet med naturliga produkter i mitt badrumsskåp från och med nu.

Tusse ligger i min säng och sover. Det är ju jobbigt att skratta sig till tårar när man har diskussioner om Eifeltorns-buttplugs och loftgångs-räcken som eggar lusten. Vi har naturligtvis tittat på femmans dokumentär om människor som älskar och åtrår objekt. Mysigt skulle man kunna sammanfatta det. Eller sjukt.

 Vi flickor har även lyckats med bedriften att shoppa i fyra timmar. Inte så imponerande kanske du tycker men låt mig då tillägga: I Växjö. Nu fick du antagligen ett helt nytt perspektiv på handlingen. X antal hundralappar spenderades och en smula ångest senare så är jag ändå nöjd med min långa t-shirt, svarta pumps med öppen tå, svarta enorma sjal och den fabulösa tub-bodyn i glansigt korall/orange. Ja, J, den vi provade för en månad sedan. Kanske blir lite bilder på kalaset en dag om jag får långtråkigt.

Annars, sängen lockar så tjipp och hej - jag är sugen på leverpastej!


090614

Imorgon eller så kommer J hem från Mallis, det ska bli riktigt festligt att höra vad Systrarna syndiga och Föräldrarna Curling har hittat på under veckan. Jag förväntar mig en hel del bravader av högklassig kvalle.

Jaha. Här sitter jag och ugglar som vanligt. Jäklar vad guuud det ska bli att vara ledig i två dagar. Eller en. Den andra så är det ju utbildning halva dagen och BB-release på em. Men sovis, det ska det banne mig bli! Och jag ska platta håret, har nästan glömt hur man gör. Och färga det. Det är katastrofalt för tillfället, det känns som min lilla my-boll aldrig kommer gå att borsta ur och utväxten är horribel.  Dags för upfreshing nu alltså. Jobba lite med. Hej.

Sol i sinne, varm inne! Hallelujah!

vilken jävla fest

min granne tydligen har. Men jag är fan inte bjuden. Det är en sån där riktigt kalas-fylla-fest, de skriker ut genom den franska ballen och spelar house så det dunkar i väggarna. En av mina favoriter från Club Upstairs faktiskt, men som jag ine kommer ihåg vad den heter, irriterande. Så - här ligger jag men gardinerna nedrullade och drömmer mig tillbaka till Kos. Samtidigt längtar jag så jag håller på att bli galen efter den där armen som jag har vant mig vid att ha runt mig om nätterna. Jag är så extremt uppe i det blå, fortfarande. Ni vet hur man fantiserat om en man som har allt det där som just bara en fantasiman kan ha, drömmannen som tar fram det bästa i dig och gör dig lycklig ända ner i tårna. Han som har precis allt du kan önska dig. Det är honom jag hittat.

Innan jag blir för sentimental och börjar skriva text i form av rosa hjärtan.. Godnatt och ha en skön sovis du lyckliga som inte börjar jobba klockan 07.00 imorgon!

Martina

martina: hemmabiar

Nu blir det Babel, hoppas för allt i världen att den är sevärd. ½ liter glass, check. Popcorn to go, woho! Ramlösa Mango, fan vad gött jag har det. Förutom att min BB-skiva är försvunnen och jag ska åka direkt från jobb ett till jobb två och ha pass imorgon. Hur ska jag lösa det? Ingen svarar på mina sms och vill låna ut en skiva! DOH. Kanske kan sjunga mig igenom hela passet? Kom gärna, det kan bli en minnesvärd upplevelse! Mmm inte nog med att det är popcorn, det är med smörsmak också, haha! Fan, glömde salta. Och nu har filmen börjat också!! Mycket nu!!


jag är inte bara känd, jag är POPULÄR också

Josef Fritzl och Hemlig beundrare i södern, Herrejävlar vilken uppståndelse det har blivit över min lätta beslutsångest över var midsommaraftonen ska firas detta år. Jag slits mellan Öland och Helsingborg, fortfarande. Jobb är dock uteslutet från och med nu. Okej, one down, one to go!

Jag är sjukt jäkla uttråkad. Inte ens en film finns att tillgå. Fan. SKa jag behöva åka runt med bilen för att få tiden att gå? Eller den gröna faran på två hjul?

AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!


you're a bad boy if your breaking my heart

- Free Falling

Vem mer än jag lyckas med bedriften att handla på Willys i femtio minuter och ändå gå därifrån med en ynka plastkasse och ha glömt hälften av de tänkta inköpen? Jag skyller allt på de två telefonsamtalen som fortgick under handlingen och en enorm trötthet som attackerade mig på vägen från jobbet. Inte mycket vettigt har gjorts idag kan jag dyrt och heligt lova.

Nu sitter jag i min egen lägenhet för ovanlighetens skull och trycker i mig bigarouer(!?), ja ni fattar. Popcorn, glass och mango väntar på sin tur och mot alla odds så känns det rätt gött att vara ensam och göra sitt bästa för att få ont i magen. Hade jag fått välja fritt hade jag väl kanske hellre valt att ha denna själv-kväll någon annan dag än just en lördag, det ska jag inte sticka under stol med. Men med ett ekande campus och mycket jobb som hindrar mig från några längre utsvävningar så är det bara att gilla läget.

Nej vad fan, lite BodyBalance kanske?


rubrik rimmar på fabrik

Väder väder väder, alltid så humörberoende av väder! Det är helt enkelt så att allt är mycket lättare när solen skiner och temperaturen går över 20,0 på termometern. Man kan vara ute istället för inne, man kan sitta i solen istället för att slöa i soffan, man kan svalka sig med saft istället för att värma sig med te och kaffe. Jag blir trött av regn, slö och tråkig. Spontaniteten rinner av mig i samma takt som regnet faller från öppen himmel och att gömma sig under täcket lockar allt mer för varje regnig dag som traskar förbi.

För tillfället är jag på jobbet, mitt härliga jobb som jag ska spendera 20h på denna helg. Jag funderar på att mysa till det och baka bullar eller något, så att tiden flyter förbi lite snabbare. Jag är själv ända till ett idag då några är på Ölands djurpark och har det gött, så jag behöver hitta på något iallafall. Jag kan meddela att det var mycket plågsamt att lämna sängen och mysigaste A innan halv sju idag, och veta att det dröjer minst till imorgon kväll innan jag har lyxen att se honom igen. För han är verkligen lyx.



kväll

Hej! Nu är det kväll igen och jag sitter och njuter av ett glas rött. Eller njuter är kankse fel ord då det är en gammal slatt som inte direkt smakar hundra procent. A är på ingång, det blir mys för ovanlighetens skull och lite mat på det. Grattis till mig! Tjoflöjt!

decision-agony. as usual.

Mi-ds-om-mar. Varförnågonstans? Jobba, Öland, Helsingborg? Lisa, hänkar du på Helsingborg så är det klappat och klart.

Okej. en tvåtimmars powernap och den slarvigaste lunchen senare. Jag borde åka hem, men jag hittar inte motivationen. Om man nu kan påstå att det krävs motivation för att ta sig fem minuter med bil hem. Jag borde stanna hemma och vara lite själv. Eller nej, jag känner inte för att vara själv. Som vanligt. Blä. Åh.

Telefon. Nicoletta. Hej.

en tröttis

That's all for today. Det regnar och jag är trött. Jag vill ha semester, men tills dess får jag uppskatta min lediga dag fast att det regnar. Och vara glad att jag fyndade en Everest-jacka för inga pengar alls. Och lite andra träningskläder var ju förstås tvungna att jämna ut den billiga jackan. Jaha, nu är jag sockersugen, igen. Det är helt sjukt.

jag älskar när du tycker saker. Tyck vad du vill, bara du har en åsikt. Vare sig det handlar om politik eller furuväggar, i'm  very fond of it.


are you mine?

Det är fullt ös framåt, no doubt. Kanske för fort? Vad vet jag. Jag vet inte hur man ska göra! Varför finns det ingen manual för förhållanden? Det skulle man kunna bli rik på att skapa. Eller finns det? Tipsa gärna mig isf. Jag kanske gör alla rätt, men kan lika gärna göra alla fel. Hur ska jag kunna vet? Jag kanske redan vet. Det är bara lite snurrigt och läskigt. Det är faktiskt ganska svårt att bara lämna ut sitt hjärta sådär till någon man bara känt i två månader. Men vänder jag på det så är det två månader som känns som två år. Jag tror att jag blir rädd bara. Rädd för att jag redan hamnat i läget när det skulle göra alldeles för ont att bryta sig loss. Det är en kamp, att våga lämna sig öppen och sårbar och kasta sig handlöst eller krypa tillbaka in i sitt lilla skyddande och trygga skal, ensam.

I'm yours anyhow.

skatteåterbäring!

Moooot Sheeerwoodskooogeeen!!!

Damn it också, nu är jag trött. Dagen började så bra som en dag kan börja, den fortsatte med löpning runt sjön och genomgång av nya bb-passet när jag kom hem. Benlåten är numera officiellt erkänd som skitjobbig.Och den valde jag glatt till releasen, doh. Anyhow, nu, en frulle och dusch senare, lockar sängen och sömn mer än shopping. Hörde ni!? Ja, det är ju en dag imorgon också har jag hört. Kanske får leta vinterjacka då istället. Ja, för sommar är det ju tydligen inte i det här landet längre. Tack för den månadslånga sommaren väderguden, Tack så förbannat hjärtligt!!

Men vad satan då. Hej beslutsångest. Stan eller sängen? Jag är iordning, skatteåterbäringen sitter på kontot och sängen är bäddad. Ja, ni fattar.


doktor glas

man vill bli älskad
i brist på detta beundrad
i brist på detta fruktad
i brist på detta föraktad
man vill uppleva någon form av känsla
och ej en tom känsla

.

ikväll

..ska jag skriva ett inlägg under rubriken "doktor glas". Håll till godo!


annars då?

Lite träningsvärk. Löpning en halvmil i förrgår och nya BP passet igår, det känns i rumpestumpen det! Gött. Satsar på att springa två mil sön-sön. Det hade la varit änna fräckt!? Haha. Och godis, det där med godis. Varför ska det vara så fruktansvärt gott? Det är inte okej!!! Jag frågade A om han ville bli min personliga tränare, för alla vet ju att PT:s erhåller vissa förmåner.. Förljdfrågan efter att han gått med på det var ju självklart hur lång tid det skulle ta innan han hade trollat fram mina magrutor. För jag ser det mer som att han trollar fram dem och inte att jag tränar fram dem. Eller dietar, gud förbjude. Och svaret då, svaret, "Tja.. Ett år kanske?" ETT ÅR!?!?! Då hinner man ju tröttna flera gånger om och antagligen dö av väntan. Jag hatar att vänta. Alla vet hur tråkigt det är. Så det blir antagligen inga magrutor, i så fall bara om de smyger sig på. Eller om min PT trollar då.

Jag älskar hur fancy det låter att ha en PT. Jag ska säga det till alla jag känner.

JAG HAR EN PT!!!


dagens ros

går till min vapendragare här på jobbet, Sandra. Hon förgyller vår 13 h arbetsdag! Inga tysta minuter här inte.

spektaklet i bildform

Kalaset började självklart med paketöppning. Diverse pedagogiska gåvor dök upp och det märktes att förskolelärare är det yrke som dominerar i familjen.. Tre generationer Lennartsson för övrigt.





Sedan gick vi över till det som alla väntat på tårtan! Specialtillverkad för världens sötaste Wilmer såklart.





Myspysigaste kalaset och jag bevisar ännu en gång hur icke-fotogenisk jag är. Hur kan man vara så bedårande i verkligheten och sen inte alls se ut som man ska på bild? Det är märkligt. Storebror kommer även strypa mig långsamt över att jag lagt ut denna bild. För övrigt den enda bild som finns på honom sedan x antal år tillbaka utan en hand eller något liknade framför ansiktet. Denna bild kommer göra mig rik en vacker dag.




Min tvätt är klar!!!

ordination: feel great

Har suttit på introduktionsmöte och utbildning hela förmiddagen och visst kan det vara givande för vissa, som aldrig satt sin fot inom omsorgen. Men har man som jag jobbat med människor i över fyra år så var det mesta bara repetition, repetition, jämt. Samtidigt var det mycket som blev irrelevant då både jag och S, som också var med idag, har jobbat på boendet i två månader. Anyhow, något nytt har jag säkert lärt mig som jag kan ta med mig ut i jobbet.

Eftermiddagen ser inte jättekul ut är min första spontana tanke. Jag ska handla på vägen hem,  och jag åker hem för att tvätta. Men sen läste jag en väns blogg och gav mig själv en bitch-slap. inte fan ska jag klaga, jag tycker om att pyssla, jag kan välja att bara tvätta det jag absolut måste ha just nu och jag ska banne mig vara glad att jag har råd att åka och handla vilken mat jag känner för. Dessutom har jag massa kul träning som väntar ikväll och sällskapet som väntar toppar alla betyg. Dags att åter igen styra upp sin akt och vara lite tacksam, ta mig fan. Satt senast för en timma sedan och sa hur stressad jag kände mig över de två närmsta veckorna, BB som ska läras in, jobb som ska skötas, plugg som ska avslutas. Man halleå!?! Jag är ledig fredag och måndag, jag mår sjukt jäkla bra och det finns ingenting som går snett i mitt liv just nu, ENJOY FFS!

Så, nu ska det handlas med ett jobbigt stort leende på läpparna och tvätten är sannerligen ett av jorden minsta bekymmer!



jag ska bli stor

..någon gång.

Innan jag ens har hunnit boka biljetter till Afro utbildningen vet jag precis vad jag ska sikta på nästa år. Kanske är det dags att lugna ner sig ett kilo eller två? Jaja, om det är någon som är nyfiken så blir nästa års projekt Bodypump. Men först ska jag satsa 300% på BB och nya Afron. Jag lovar. Men allt är ju så kul. Allt på en och samma gång, helst. Just det ja, en grundutbildning på The Academy ska tryckas in i höst också.. En sak i taget, fokus. Skolan?

By the way, vad är ett broccolistånd?

my mission

Jag ska scrapbooka, i sommar. Eller nej, men jag ska banne mig pyssla ihop en receptsamling. En stor och fin svart bok med massa inklistrade recept. Det ska jag göra i sommar. Indelat i frukost, mellanmål, lunch, middag och dessert! Så det så! Nåt för dig med Linda!!! (Linda? En överaktiv vän som nästintill asoccierar att hoppa på kryckor x antal veckor i sommar med att totalt ta död på livsglädjen)


jävla fanskap

..var en del av den vackra melodi jag fick ur mig igår då jag lyckades med beriften att köra fel på vägen hem från storebror. Jag måste säga att jag aldrig slutar att förundras över mig själv och mitt fantastiskt dåliga lokalsinne. För andra gången i rad siktar jag på helsingborg istället för karlskrona, ytterligare ett tecken på hur attraktivt skåne är i förhållande till småland. Blir det en bitch-slap på den, bror? Haha!  Skämt åsido, det är inte jättekul att vara tvungen att köra två mil E4 innan man kan vända.

Kalaset då, det blev ett jäkla stohej såklart. Man fyller ju bara ett en gång så det var pompa och ståt, tårta, korv och hamburare i sann baklängesmiddagsanda. Det hackades på dansken (den manliga sidan i familjen vidhåller starka åsikter om att skåne borde förblivit danskt) jag kärat ner mig i och det eviga skrattandet åt skämten de samlat på sig sedan påsk har banne mig resulterat i träningsvärk. Intelligensnivån sattes av svägerskan med följande snilleblixt:

Jag: Det här är det bästa ettårskalaset jag någonsin varit på!
Svägerska 1: Eh.. Har du varit på något annat?
Jag: Haha, mitt eget iallafall!
Svägerska 2: Men dina bröders har du väl ändå fått vara med på..?

Pinsam tystnad.

För er som inte känner till mina bröder kan jag tillägga att de är födda 1981 samt 1984. Jag själv är som bekant född 1987. Sug på den ekvationen.

Dags att jobba lite. Med betoning på lite tänkte jag. Idag är en jäkligt bra dag. Dagens to-do efter jobb är att pyssla i lägenheten som blivit totalt försummad i två månader, skriva inköpslista till IKEA (som ska besökas inom kort), lära in en bb-låt eller två och springa ett varv runt en av sjöarna. Slänger upp lite bilder från kalaset senare!

Hej.

ettårskalas!

Idag är dagen D. Wilmer fyller ett helt år, svägerskan har redan hunnit gråta en skvätt på grund av en hormonvåg och fler väntas komma. Jag anlände redan sent igårkväll efter den softaste dagen på jobbet, svepte en iskall päroncider och stupade i säng efter att de fyra ungarna som var här på besök gav sig av hemåt med tillhörande mor och far. Tre barn på två och ett halvt år, det är var jag kallar produktivitet! Idag vaknade jag som en klocka, prick kvart över sju, tack till A för den nya rutinen. Två timmar senare hade jag och svägerskan (med nöd och näppe) överlevt en härlig och lagom löprunda på fyra kilometer, riktig feelgood på den så här en söndagsmorgon! Tråkigt dock att jag höll på att tuppa av efter en intervall, alltså EN intervall. Kallas det ens intervall så? Spurt kanske är ett bättre ordval?Grattis till mig iallafall, nu har jag något att pyssla med i veckan. Men jag tappade tråden någonstan, WILMER fyller år! Snart kommer mamma, pappa, storebror 2 med sambo och farfar och det ska banne mig bli riktigt trevligt! Har inte träffat la familia sen påsk så nu är det på tiden att slåss och retas för några veckor framöver igen.

Dags att blåsa ballonger och pyssla. Kameran är med! Idag blir det papparazzi!


free friday

Det är lätt att glömma bort vad sommarlovet bär med sig för negativa effekter när man är mitt uppe i den sköna yran efter sista tentan. Jag tänker på middagen igår som troligtvis drev gästerna runtomkring till vansinne, och kommer på att det var kanske sista gången vi var samlade allihopa på tre långa månader. Tre underbara månader av sol. Tre tråkiga månader utan många vänner. Men det kändes ändå bara bra, de är alla människor som jag vet att jag kommer träffa, det blir inte lika jobbigt att gå på sommarlov då, när man vet att vi kommer ses. Och till hösten är allt som vanligt igen. Tre månader är egentligen inte så väldigt lång tid, för alla vet ju hur snabbt ett sommarlov sveper förbi. Får man ens kalla det sommarlov när man är 21,5 år och pluggar och har två jobb som ska skötas även under sommarmånaderna? Jo, det får man.

Idag är första dagen på mitt sommarlov, och det invigdes med att knalla upp ur sängen strax efter sju. Lätt huvudvärk och utsvultenhet var boven. Nu sitter jag här, funderar på den till synes enkla frågan som A ställde, "Vad ska du göra idag då, första dagen på ditt sommarlov?". Ja, vad ska jag göra? Ta bilen och ge mig ut och köra. Rim. Jag ska nog väcka Josse. äta frulle nr två och sen mysa till det i lägenheten tills det blir eftermiddagen.

Ikväll kan det bli som i en dålig såpa på fyran, alternativt bara väldigt festligt. Det är simmis-fest och saker och ting ska tillkännages. Hur många har redan fattat?


hit the shower

Det är sommarlov. Tentan är över, inte utan dramatik. Med nöd och näppe tror jag mig klarat Stickans överraskningar och att slippa omtentan i augusti ligger högst upp på min aktuella önskelista. Ikväll ska jag vara vacker, mycket vacker till och med. Människor vänder sig om på stan-vacker. Bara för att jag känner för det. Och för att jag kan. Haha. It's good to be me.

Är jag den enda som har längtat efter Beach '09?

Ekonomistyrningens slut ska firas. Första året på vxu ska avskedas. Underbara vänner ska hyllas. Vi gör det med en middag och vin, och vi gör det ikväll. Så nu styr jag mot duschen...


jag är känd

Väldigt Viktigt Vetande:
♦ Min blogg har under den senaste veckan stupat hejdlöst på rolighetsnivån, alltså den nivå som min verklighetsuppfattning säger mig att jag ligger på. Ett åtgärdsprogram är konstruerat och påbörjas strax.
♦ Ananas är frukten med stort F, baserat på J:s mammas uppgifter om att det skulle påverka sötman i en viss sprutande vätska, samt att en hel ananas nu endast kostar tio riksdaler på Willys. Man kan inte låta bli att undra om det finns några samband mellan ryktesspridning och prissänkning, är det ett försäljningstrick månntro?
♦ Jag är numera en åttondels ekonom, på grund av vår underbara kurs ekonomistyrning. Detta kan tydligt avläsas på min stil som redan influerats av den typiska EHVSaren. Jag känner mig mer och mer bekväm i den nyinköpta kavajen från Sisters för varje dag som går, idag på morgonen övervägde jag att ta på mig högklackat till biblioteket och jag har börjat återgå till min trevande stockholmska.

Det var allt för stunden.


up with the tup(p)

Klockan åtta: Seminarium
Klockan tio: Tentaplugg i bibblan

And so I lived not very happily ever after. Fast jag ska nog unna mig en cykel/bodypump ikväll. Mums. Otroligt mycket frukost just nu, gröt med linfrö och pumpakärnor, yoghurt och björnbär, knäckebröd med avokado och latte. Lite av allt det godaste eftersom jag inte kunde välja. Vad kan gå fel efter denna starten på dagen? Det blir heller inte värre av att solen lyser och det redan är varmt ute. Och ännu bättre är att jag bränt mig på både fram och baksidan så det gör inget att jag ska sitta i bibblan och plugga!

Och dagen ledord lyder som följer, allt rött blir brunt!