måste.. städa.. färdigt..

Tröttis efter dagens Älmhult och Osby-utflykt, det är på den där härliga nivån att ögonen nästan trillar igen och jag somnar sittandes med pannan på tangentbordet. Ns lägenhet var så hon, utsikten var vackrare än man vågar önska och ridningen gick över förväntat, i still got it, tydligen. Fick rida en gammal hopphäst som var ungefär lika hög som jag är lång, underbart temperament och härligt skolad. Kladdkaka, mys och massa prat har hunnits med och N är lika bra som jag kom ihåg sen vi sågs sist. En helt makalöst bra dag helt enkelt, inte ens det envis regnet störde oss. Finns mer att säga om dagen men det får bli en cliff-hanger till imorgon, jag är helt enkelt alldeles för trött i skrivande stund. Måste dammsuga, duscha och äta, sen får jag sova..


the day

Off to Södre breddgrader, hästar, Nicole och en härlig dag! IKEA lär ju besökas på vägen hem.. Därför väljer jag att kolla kontot efter jag kommer hem! Hoho. High life.


shake what your mama gave you

Oh, yeah, aha.

Kvällen kom att bli alldeles förträffligt trevlig, men dans, dricka och både nya och gamla ansikten. I vanlig ordning stötte jag på grannen precis som förväntat så hade jag och J en väldigt trevlig utekväll. Vi har konstaterat både det ena och det andra, att dagens utgång endast var en uppkörning då vi båda två var aningens för nyktra samt att vi nu är så gamla att man behöver oroa sig för om spanen är underåriga. Vi har spanat på en styck läcker polisstudent för Js räkning och även bestämt oss för att inte bara gå ut oftare, utan även att skaffa klippkort till borsans fotboll. Summa: En alldeles jättebra kväll.

Dagens djur: en mus, en hare och ett potentiellt rådjur

Dagens möjligtvis mest missuppfattade ironi: "ja men det är ju jag som brukar stalka dig och titta in genom ditt fönster"
i sitt sammanhang så lät det inte riktigt lika dumt som nu, men kanske nästan.

Nu la sig mackan uppochner på bordet också, typiskt. Godnatt. Väcker du mig imorn?

dagssammanfattning

Träningen var hård men behövlig! Solen var underbar! Håret gläser så fint efter toningen! Jag ser halvt utländsk ut med färgade bryn och fransar! Jobbet går läskigt fort! Min tonfisksallad var underbart god! Min lotion luktar gott hela tiden! Kläderna inför kvällen är redan valda! Jag och Jenny ska till Loft ikväll! Jag har druckit kaffe två gånger! Jag är speedad och laddad för kvällen!

Imorgon ska jag åka till Nicole, som jag inte träffat på alldeles för många veckor, och så ska vi ut och rida! Herrejesus vad kul det ska bli! Och gode värld vilken träningsvärk jag kommer ha på fredag!

WOHOO!!!


good morning sweden

Lite frukost har precis landat i magen och jag laddar för en ny dag. Om en liten stund ska jag ta cykeln till simhallen och passa på att träna lite eftersom jag inte börjar förens tre i eftermiddag. Och idag tänkte jag bocka av både det ena och det andra, först core-pass med Ida, sedan träna lite afro, eventuellt springa en stund och sen ska jag steka lite. Sounds like a good day to me.

Time to go!


jag kommer ut ur garderoben


Det är kul att spendera, speciellt när det är rea blandat med höstnytt!

     
Ruels by Mary, H&M, Gina Tricot, Vero Moda, Monki, JC, BikBok = en salig blandning shopping

Close up..

     
Rules by Mary, Monki, Bikbok, Vero Moda

Och nu återstår..




Och för övrigt saknar jag..



..mina bruna ben, vart tog ni vägen?




en dag

Dagen blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Förmiddagsträningen ersattes med fyra timmars shopping och eftermiddagsträningen med ett pågående slappande i soffan. Men what the heck, så kan det gå. Jag har i alla fall inte sovit bort dagen. Är det lite sol ute? Kanske, minns inte riktigt hur det var. Jag är ledig idag om det undgått någon, riktigt skönt är det också. Sällskapsutbudet är det dock sämre med, inte en endaste människa i närheten att umgås med och det är inte alls kul. Jag tycker det är dags för A att komma hem nu, för så här kan det inte fortsätta. Inte ens träning lockar och då är det illa däran, helst vill jag mysa ner mig i sängen eller möjligtvis gå på bio. Fast där är det massa jobbigt folk, så kanske inte ändå. Jag kanske skulle dela med mig av mina nya tillskott i garderoben? Och färga håret och ögonbrynen, jo så får det nog bli - hemmamys.


lön för mödan

idag fick jag lön
den känslan är ju skön
men tänk om man var miljonär ändå
lätt att jag skulle få tiden att gå
utan större ansträngning och möda
skulle pengarna snabbt och smärtfritt flöda
tillsvidare får jag dock vänta på nästa lönlapp
och hoppas att verkligheten inte hinner ikapp


vem i helvete uppfann choklad?

Jag ogillar starkt det faktum att mitt jobb är så fasansfullt långtråkigt ibland. För långtråkigt innebär iallafall för mig att jag i tid och otid småäteri princip allt jag kommer över. Choklad är redan avverkat denna dag fastän jag varit duktig och ätit frukost och mellanmål med tre timmars mellanrum. Skämmes! Ge mig ett jobb där jag knappt hinner äta för guds skull, det skulle göra mig ännu lite lyckligare. 

Vilka enormt världsliga problem jag har. 

 


call me baby


Varför svarar
du inte på min kontaktannons? Jag vill ju åka med dig fattar du väl!


another day

Hej hej. Det blir ett tillsvidare opublicerat inlägg i word. Internet krånglar och det är alldeles för varmt och mysigt under mina filtar i soffan för att jag ska orka ge mig upp för trappan och reda ut sladd-trasslet. Ganska fint ändå, lite pyssel för att jag ska känna mig som hemma. Hemma ja, jag befinner mig nu hemma hos mor och far i de stillsamma och lugna kvarteren som omringat mig sedan jag föddes. Det är inte förens det senaste året som jag börjat uppskatta den totala tystnad som fyller hela omgivningen. Förut kändes den nu så befriande tystnaden som ett tryckande och kvävande tak mot omvärlden, och det nu efterlängtade lugnet kändes som ett nät som bara drogs hårdare och hårdare omkring mig.

 

Jag till och med ogillade att komma tillbaka hit, samtidigt som jag inte till fullo trivdes där jag hade mitt dåvarande liv. Nu kan jag förstå att alla mina resor fram och tillbaka var ett sätt att försöka hitta den plats där jag verkligen ville leva, det ställe där allt automatisk föll på plats. Nu vet jag också att den platsen inte finns, det finns inget drömparadis där problem försvinner i takt med att flyttkartongerna packas upp. Jag har fått lära mig utefter vägens gång att denna plats är till för dig själv att skapa, din plats i världen och din plats i livet är någonting som kräver en ansträngning att skapa.

 

För mig krävdes det bland annat en resa till södra Europa, att bryta med en tonårspojkvän och ett år av flängande i Stockholm, Oslo och på Kos för att komma ett stort steg närmre min nuvarande plats i livet. Det senaste året har fler och fler pusselbitar lagts på plats och äntligen har jag kommit fram till den punkt där jag varken flyr, letar eller står och stampar. Jag har äntligen tagit kontroll över förmågan att leva här och nu.

 

Det sprider sig fortfarande en olustig känsla i kroppen när jag passerar gränsen till mitt gamla liv, men den blir svagare och svagare för varje gång jag susar fram på vägen. Snart har den suddats ut helt, och nya känslor av frihet fyller varje liten millimeter som finns att tillgå i kroppen. Inte en endaste gång kommer jag låta det föregångna ta sig in och övervinna mig, jag har tagit kontroll över mitt liv och styr mitt nu. Jag blickar framåt, och lämnar det bakomflutna före mig, som Pumba skulle ha sagt.

 

 


bloggdate.se

JAG VILL ÅKA PÅ SEMESTER!!!

Jag är en halvspontan kvinna som desperat suktar efter en sen solsemester fr.o.m 10 augusti och x antal dagar framåt. Mitt mål med resan är sol, goda drinkar, strand, hav, bad, mat och sånt som sig bör avverkas på en semester i södra Europa. Lite yogautövande kommer nog smyga sig in ett par gånger med.

Du är helst en trevlig människa. Stämningen kan bli lite dålig annars. Helst inte så flygrädd. Du gillar mat och vin och solglasögon. Samtidigt tror jag att du är spontan och gärna kommer på roliga utflykter och aktiviteter. Du är också lite intresserad av att se lite natur och kultur mellan varven i baren.

Hör av dig, jag väntar.


i min värld

Det blir faktiskt inte Philly, jag hoppar det. Jag är egentligen bara ute efter NY, medans L är där för att hälsa på släkten. Så jag spar min NY-resa till en annan gång med någon som har samma plan som jag.. Men nu väcktes dock res-begäret och jag fick ett sug efter att sticka iväg någonstans.. Samma L kommer ju plugga i Thailand denna hösten så kanske skulle möta upp henne där istället? ;)

Alltid denna oförmåga att bestämma mig.. Varför varför varför? Borde det inte var så enkelt att man vet vad man vill och så gör man det. Nej nej, inte i min värld. Fan. Irriterande. Hur övar man upp sin beslutsamhet?



wiiiieeeeoooo

Fick precis ett erbjudande om att åka till Philadelphia den 18 augusti. Gissa vilken nivå beslutsångesten ligger på? 1,5 h till Chigago och NY, direktflyg från Stockholm, under 5000kr. Är jag dumbo om jag inte åker? Jag har ju blinkat med båda ögonlocken med glittrande ögon mot A och försökt sälja in NY i september. Jag borde vill åka. Lisa, jag ringer sen.

right now

I miss you, and you.. and you.



ett litet personlighetstest

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.












Nu är det din tur Josefin!
http://se.41q.com/ Jag har en liten känsla av att allt kommer vara precis tvärtom på dina skalor.. ;)

camcamcam

Seriously speaking, jag behöver en ny kamera. Det här håller inte. Ett år av mitt liv känns halvt borta eftersom jag inte fotodokumenterat ett skit knappt. Det är skandal att det endast finns ett kort på mig och hjärtat. Jag vill ha en kamera! Begagnad, någon?

aldrig nöjd. as said.

Så. Nu har jag tittat på alla J's bilder på fb. Alla. Plus lite annat. Jag är sjukt uttråkad. Detta kommer troligtvis bli den längsta dagen i världshistorien. Jag är på jobbet alltså. Det finns inte ett sketet litet endaste dugg att göra. But who am I to complain? Det är väl bara att slänga på en film och lägga upp fötterna på fotpallen.

Jag började jobba på en plan igår. En lista med mål som jag ska ha uppnått innan året är slut. Gott och blandat, mer eller mindre svåra att uppnå. Kanske ska fila färdigt den och slänga upp den här? Eller borde man hålla såna mål för sig själv?

vad är det för en dag idag..

..jo det är en alldeles vanlig jobbedag!

Och idag, 86 timmar efter att du åkt, så vill jag att du ska komma hem igen. Bara för en kväll, en natt, och sen kan du få flyga iväg igen. Jag vill bara ge och få en kram, en sån där som bara du och jag kan göra, en sån kram. Sen är jag nöjd.

..men du kommer inte hem ikväll. Faktum är att du inte kommer hem förrens om sisådär 264 timmar till. Lesson learned: att jag ska ta vara på varenda sekund med dig när du är hemma igen.

Jag knallar vidare med min 80 h vecka, men veteligen så knallar jag knappt, jag glider mest. Lesson learned: man blir lat och hinner mindre, ju mindre man har att göra.

Fredag blir en glad dag, bilen styr mot mami o papi för första gången sen påskafton. Jag är glad, de är tillsammans dubbelt så glada. På lördag planerar jag låååång powerwalk med M fast det vet hon inte om än. På kvällen är det nog på sin plats att bjuda mami o papi på middag, menyn är redan klar..

Magen kurrar äntligen, en del av aptiten har återfunnit sig, men bristen på träning gör att min matkonsumtion är i storlek med en fågelunges. Aldrig mer en vecka som den här, inte för att det är jobbigt utan för att träningen puttas ur schemat. Well, foodtime och jobb (läs: tv).



väldigt värdelöst vetande

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att läsa första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

Du fattar grejen? Here's my story...

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Okej du är så välkommen så!


2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Släktträff den 8e augusti i Osby;)!


3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Ja det var synd..


4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?

God natt du ar bra som du är kram från mamma o pappa


5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?

Låter bra.


6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?

Heter han Martin som din kompis träffade som hon frågat om date och han var toppen?x


7. Vad vill du höra mest av allt?

Ja frågan är om du orkar?

 

Hahahahahaha, är man lättroad så är man. Nu kommer J, som i JENNY!!! Smoothiemys och prat om livet. Counting Crows ljuder från högtalarna. Tack Fin, som i JOSEFIN för den vackra musiken du introducerat i mitt liv. Later!

 

 


banne mig

Men hallå, det är ju alldels uppenbart. Jag vill jobba på H&M. Kan låta märkligt, men så är det. Så nästa vecka är det väl bara att knalla in och lyckas få nått napp. Jättebra såhär nu när det kryllar av semestervikarier. Men nu tänker vi positivt. Det är perfekt. Börja med att jobba extra. Jobba mer. Vara bra och avancera. Och sen är det bara att fortsätta uppåt. Ska man utomlands så är det ju så fiffigt att de finns överallt. H&M, nu jävlar.

tack, tack och bock

Aldrig någonsin har någon blivit så glad över en H&M katalog i brevlådan. Dagens jobbläsning it is!!

kärlek, tårar, kaffe, vänskap, muffins

Allt på en förmiddag. Ni måste förstå att det varit en tuff sådan. Kaffe och delad muffins blev till film, en vacker och tårframkallande sådan. J, du är av samma kvalle som vännerna i filmen, det ska du ha eloge för. Du har så bra svar, mycket bättre än jag själv. Jag borde lyssna ännu mer på dig, för det mesta make sense då. Filmen och ja du vet. Det kanske är så. Hänger du med?

p.s. I Love You



shortie

Många sznozzar senare. Frukosten är uppäten. Morgonrundan på internet avklarad. Lyckades hitta hjärtat på msn, live från Prag, skönt att få lite update om vad de pysslar med. Gonna put some nice klädwear on and run to Jennys place. Blir det kaffe eller te?


jag vill aldrig bliva stur

Jaha då blev det kvällen idag också. Jag undrar om det någon gång kommer gå att stanna tiden. Det vill jag lite ibland, för jag vill nog egentligen inte bliva stur.

Jag blev ganska lycklig förut, jobbet meddelade att jag inte är särskilt nödvändig innan tre imorgon, så vips är jag ledig sex extra timmar. Några av dem ska utnyttjas till träning, andra till socialt umgänge och liknande - sånt som inte hinns med resten av veckan alltså.

Träningen denna veckan hamnar läskigt mycket i skymundan men jag har ändå lagt upp en plan som inkluderar två BodyBalance-pass (eftersom jag glömt halva passet.. smart!) och två löpturer. Det är bara att tjura vidare med löpningen och hoppas att förra veckans lilla dal bara var en formsvacka. Trots tre rundor i skogen hemma hos A så kändes det värre och värre för varje gång, eftersom jag blev sjuk efteråt så var det kanske ingen slump att löpningen gick kasst.

Nu är jag trött. Ögonen går i kors och hjärnan brakar snart samman. Många timmars slit mellan olika viljor, många timmars ältande och velande.

Natti.



efterlysning

A, du brukar i för sig få mitt hjärta att bete sig på ett besynnerligt vis, men att försöka ge mig en hjärtattack är inte helt okej.  Hör av dig!

Någon som är i Prag och kan leta reda på karln'?

oh sunny monday

Idag ska jag köpa en dagbok. Period.


psst

Jag har en hemlighet
En ganska liten eller stor grej som ingen annan vet
Man brukar nästan alltid vilja berätta för nån
Men denna sortens hemlighet är inte sån
Nu vet jag en nyfiken som kommer vända sig ut och in
Hon börjar på J och slutar på fin
Kanske vill jag berätta ibland
Men känslor och ord går inte alltid hand i hand
Kanske imorgon kanske en annan dag
Kanske aldrig kanske om ett litet tag
.



blogmaterial

I'm a Material Girl.

Jag kommer alltid på alldeles förträffliga ämnen, saker och ting som skulle passa så förträffligt väl in här i min lilla avskrivningshörna (hoho, ekononomivits), men ett problem uppstår alltför ofta. Tillgången till internet är far far away och jag förbannar återigen min återhållsamhet, en mindre och lättare bärbar liten skönhet måste inom en snar framtid köpas. Jag får göra ett nytt försök att pracka på päronen min nuvarande helt enkelt, så är saken biff.

Jag såg tre sniglar på vägen in till jobbet, betyder det något?


semester älskling, semester

Sunes sommar, grillat, bastubåt, vin, en öl, sol, bikini, nya vänner, Malmö, buss, tåg, sjuk, fina naglar, ny klänning, ompysslad, blåbärssoppa, varma mackor, kramar, värme, liten säng, spindlar, godis, skratt, sömn, en tår, bajshumor, hemlisar, kärlek. Det är en del av min semestervecka i Skåne.

Nu, tillbaka på jobbet, trött och omotiverad. Inte ens morgonteve på teven. Imorgon åker hjärtat iväg på semester i alldeles för många dagar. Jag har varit sjuk, och huvudet är inte med ännu.

Jag vill bara pausa tiden och sitta lite still.

samvetslagen, 13:6

Jag besitter en egenskap som är svår att placera i ett fack, den är kanske både ond och god. Egenskapen kan beskrivas som en enormt stor vilja att göra alla i min närhet nöjda och glada, att helt enkelt vara alla till lags. Problemet med denna ganska goda egenskap är att det alltid hamnar någon i kläm, hur jag än vrider och vänder så är det nästan alltid någon som får sig en törn och inte sällan är denna någon jag. Både de gånger då jag direkt gör saker som kanske inte ligger högst på min prioriteringslista just nu och indirekt då jag drunkar i dåligt samvete av att inte kunna vara den där personen som alltid tar sig tid att vara där. I grund och botten är det bara jag som kan ändra mig. I grund och botten är det mitt eget fel. Kanske måste jag våga vara tråkig, en nej-sägare, för att kunna ge av min tid till det jag allra helst vill. Vara där jag allra helst vill vara. Göra det jag allra helst vill göra.

Men hur gör man det utan att få dåligt samvete? Hur gör man det utan att göra någon besviken?

namn som namn. eller?

Om man nu nån gång får för sig att skaffa barn, då ligger det ju en stor allmän problematik i hela förfarandet, men i synnerhet gällande det här med namngivning. Fina namn finns det gott om, likaså ovanliga namn, nya namn, amerikanska namn och nuförtin' även på hittade namn som Molnskugga eller liknande. Men även om det finns mångt om mycket att välja mellan på namnfronten så stoppas man ofta tvärt av en varningslampa som börjar tjuta då man kännt på namnet en stund. "Pontus, jo men Pontus är fint!" "..Nej det hette min katt" kontrar sambon med då. "André, det är internationellt och kort och bra!" ..Nej det hette min perversa jobbarkompis som ville ha trekant" Säger någon då. "Stig! Vilket retro namn!" "..Nej det kan man inte heta. Stig går man på." "Åsa är bra och kort" "..Nej det är direkt associerat med jäkligt speciella männsikor, alltid."

Inget flyt på det här idag, men jag antar att poängen gick fram nånstans däremellan iallafall. Så många namn, så många morons som förknippar dem med egenheter och skumhet.

Men som tur är kan namnen även klinga vackert just på grund av motsatt anledning. Mina barn skulle till exempel gärna få heta Josefin (för att hon är fin), Jenny (för att hon är en klippa), Sara (för att hon är ärligheten) eller kanske något annat som i mina öron är vackert just på grund av fina vänner som gör namnen värdefulla. Just för att ni är just värdefulla.

Ordbajs i all ära, hoppas ni kan läsa mellan raderna.




kärlekens nya nickname; ursäkten

Jag kan ha glömt vad jag heter. Trött, förvirrad och snurrig - och tre timmar kvar på jobbet. Fem timmar har spenderats i bil, på Börjes, på Korrö och nu är vi hemma igen. Oooooh, hjärnan är lite på nedvarv. En smula dåligt samvete för att jag troligtvis skippar kalaset imorgon. Eller, nej, en stor skopa dåligt samvete stämmer bättre. Istället blir det sannolikt en resa söderut med mannen. Ja, han den där som stjäl all min lediga tid. Eller han den där som snarare blir påpackad all min lediga tid snarare än snor åt sig den. Men vad ska man göra, solen lyser i alla väder när jag är i hans närhet. What to do, jag är kär. Funkar bra som ursäkt i många lägen har jag upptäckt.

Inget make any sense så här dags in my head. It's spinning round round. När jag kommer hem ska vi gå och köpa Sveriges största godispåse ich äta det istället för middag. I love it.

aaaah

ett sånt där tagit-en-klunk-gott-att-dricka-aaaah. Nu ska jag gå hem. My work here is done. Hemma i duschen ska jag ta beslutet om det blir sängen med mr marabou eller trekant med hjärtat och hembakta herr kladdkaka. Ju fler desto roligare?

Ey, Hussein, broschaaan, Göteborg i helgen kanske? Räknas det som storstad? Eller är Mullsjö mer din cup of tea? Hoho.

välkommen in till min verklighet!


Okej, 3,5 h på jobbet = två koppar kaffe, en skål med vindruvor och lite müsli. Ja, alltså det är allt jag har gjort. Ätit lite. Allt. Snart ska vi åka på utflykt till bilmuseet i Rydaholm och äta lunch ute, gratis. Tillbaka om tre, fyra timmar. Samtidigt kommer jag tjäna en tusing innan min dag är slut. Jobbig dag det här. Hahaha!

Vad gör du?


nämnvärt

Jag och hjärtat har inte setts sedan i måndags morgon! Ett stort jäkla kors i taket på det. Men så här kan det ju givetvis inte fortsätta så ikväll har vi styrt upp en middagsdate hemma i hans myspys-vind. Detta är givetvis ett genialt och genomtänkt strategiskt upplägg från min sida, att hålla mig undan lite denna veckan. Många frågetecken väcks kanske hos er, varför? Inte kan han väl vara trött på mig redan? Ack nej, lugna och fina, det är bara som så att från och med fredag kväll klockan halv nio och en vecka framåt så kommer vi leva ett ganska intensivt twentyfourseven-semesterliv ihop. Iallafall om jag får bestämma. Och det gör jag ju alltid.





mittwoch

Jag kom på en sak till. Shoppa. Jag vill shoppa en dag. Men i vilken stad tros? J, är du ledig en dag nästa vecka för shopping i Götet?

Nu, storstädning på jobbet!

ananas or pineapple or whatever

Nästa vecka är semestervecka för M+A = Paddla kanot och sova i tält!!!

Jag bestämde det precis. Och så ska vi grilla en dag eller två. Spela minigolf. Bada. Springa. Plocka jordgubbar. Äta ännu fler jordgubbar. Sola. Läsa.

Utöver det har vi en del att bocka av. Såsom aktiviteter och lekar med den uppblåsbara ön, bastubåten m.m. som rekvisita.

Hey ho, upp och hoppa : BodyPump!






gomörrn

Regnar det? Inte? Prommenade med L och sötaste hund om tio. Dags att öppna ögonen och vakna. Pump vid lunch. Tre kilo har lyckats hoppa på mig sedan i fredags. Ledsen A, kanske inte kan gå med dig hem fler gånger. Kläder, skor och glatt humör: på!


notice

Jag hatar Facebook. Det är äckligt.


hey, mr mailman

Jag får ingen post längre. Är det någon som försöker vara rolig? Är detta ett sånt där practical joke? Har någon gjort en adressändring på mig?

Jävligt kul i så fall. Jävligt kul.


off

Nu ska jag gå till jobbet och inte komma hem förens om elva timmar. Skulle vilja klaga en aning men lovade mig själv att aldrig mer göra det efter igår, då jag spenderade halva jobbdagen med att baka och äta kladdkaka och titta på hitta nemo. Det kankse jag skrev igår? Jag är Doris, minnet är bra men kort.


aldrig nöjd?

Det är så sjukligt typiskt mig så jag borde inte ens bli förvånad. Jag vill gå Coaching and Sports Management. Fan också. Vad gör jag nu?


a sunday as every sunday at work

Alltså, jag jobbar. Vad jag har gjort för världen? Gått en promenad på tjugo minuter, kokat spagetti, plockat i och ur diskmaskinen, bakat kladdkaka, fikat och tittar för närvarande på hitta nemo. Är det ens tillåtet att kalla det jobb?

Tjejer och alkohol igår på förisen, riktigt nice faktiskt. En blöt utekväll på Terassen både i drink och väderväg och en stor skopa skratt åt tomtemasker, glögg och pepparkakor. Fetisher är det senaste.

Men det jag skulle förmedla till världen var att jag har glömt min mobil hos hjärtat. Så, det var dagen nyheter. Skulle det vara något akut är du nog påhittig nog att lyckas söka upp mig, annars blir jag jävligt besviken.

hard work work

Idag har jag och mannen stekt på båten hela dagen lång. Vi har peppat för fest och glada i hågen och illröda i fejjan satte vi oss i bilen och styrde mot Växjö. Halvvägs möttes vi av jordens största blixt ever och ett skyfall och muller som gjorde att jag inte längre finner åska mysigt. Lika snabbt som regnet föll utanför sjönk festhumöret ner i skosulorna och mungiporna gick åt ungefär samma håll.

MEN då ryckte M&A:s festakut in och en halvtimma senare var humöret åter i höjd med flaggstången och munnen trallade av sång. Receptet är hemligt men om man frågar snällt kanske jag kan dela med mig av receptet på den hemliga brygden. Hoho!

Smink och sånt där tjejigt, sen hoppas jag att regnet slutar regna och att det blir en vacker kalaskväll!!


en gång..

Skrev jag ganska roliga inlägg. Jag ville bara poängtera det. Kanske finner jag mig själv någon dag i framtiden och börjar hitta tllbaka till mina festliga bloggiska rötter.


Klockan är inte ens nio och det är redan tjugotvå grader ute. Det kommer bli en het dag. En ganska het dag på att-göra-listan också faktiskt. Om ett bär timmar ska mannen ta med mig på paktik till Karlskrona och efter en lunch i solen styr vi inåt skåneland för en natt på Osby lyxhotell. Riktigt nice faktiskt. (Den var för dig J!!)

Men igår då. Det är ju sjukt. Jag har blivit en gammal tant. Halv tolv låg jag hemma i sängen och hade under tre timmar fått i mig ett minimalistisk glas cinzano och ett ljummet rosé. Och det gav inte ens ett uns av mersmak. Är jag sjuk? Eller har jag bara blivit tråkig på äldre dar? Jag saknar det inte ens, det är väl nästan det som förvånar mig mest. Storsatsning på ett alkoholfritt liv? Jag kanske ska bli religös när jag ändå är igång?

Och det där med efternamn. Min andra hälft ska visst byta efternamn, och inte till vilket svensson-efternamn som helst, utan ett jättefint och speciellt namn som alla alltid kommer komma ihåg. Det är i för sig bra, för när du blir känd så kan du inte heta Åkesson. Men jag då!? Nu vill inte jag heta som jag heter. Det är nog bland det tråkigaste namnet som kommits på (förlåt farfar!), i allafall som efternamn. Åh. Jag ska gå bananas bakåt i släkten och leta reda på vårt fina släktnamn, det måste väl finnas något!?


Jag har ett problem.


jag är bränd.

..men allt rött blir brunt!

Hemkommen, duschad och fixad efter en underbar sommardag. Först ut pump med L och sen styrde vi bilen mot Evedal och stek hela dagen lång. Glass, bad och bränna - check.

Ikväll väntas utgång till Terassen för en gratisgrej med Nöjesnytt. Så kan det gå när man har vänner som delar ut räkmackor! Dock öppnade himlen sig precis, så min somriga klänning, bara ben och alla-hårstrån-på-rätt-plats-frisyr känns inte längre som det smartaste valet. Ett glas vin har infunnit sig i handen och nu är det bara att hålla tummarna för att chefen slutar dansa regndans där uppe.

Var är du idag, A?


lalala

Alla papper på plats, finally! Nu blir det lite lyx, cykel och core, sen middag (eventuellt picknick!) med A, och sedan nattbad med J! Sommarlov!


ett

Sådär, jag var tvungen att komma i fas. Dagen bjuder på relativt mycket städ och fix. Jag vill ha ordning och fint och mysigt och FÄRDIGT. Så nu väntar min favoritsysselsättning över allt annat, papperssortering. Hur kan man man samla på sig så mycket skit på så kort tid? Det är en konst vill jag påstå. Idag eller imorgon känner jag för en runda till stan och idag är helt enkelt den stora fixardagen. Sent ikväll väntas träning och kanske blir det nattbad?

Jag är ledig fram till söndag 10.00 och det är sjukt underbart. Jag har det softaste schemat denna veckan, men från och med söndag så blir det andra bullar så jag tänker njuta till fullo nu medans jag kan. Kankse blir det en tripp någonstans fredag till lördag? Kidnappning av mannen kanske?

Häpp häpp, muffins och städ.

två

Till min lilla guldfisk som behöver en större skål!

MINA MUFFINS
3 ägg
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 dl olja
1 krm salt
1 msk linfrön
5 dl fullkornsvetemjöl
1, 25 dl mjölk
3-5 dl bär

200 grader. Ca 20 min. Ca 8 st om man använder de allra största muffinsformarna.

tre

Släktbesök. Igår vad dagen då det regnade. Igår var även dagen då jag hade hembesök av mamma, svägerska och Wilmer. Och sist men inte minst var det dagen då vi gick runt Trummen. Växjö har än en gång bevist att det är staden där det regnar, i alla väder. Vi hann knappt halvvägs innan det började droppa oskyldigt från ljusa mysiga moln på himlen, en skur senare hade vi skyddat oss under några stora träd och trodde att det var fritt fram för att traska med bestämda steg hemåt. Med en dryg kilometet kvar öppnar sig himlen och åskan träder fram. Hur Wilmer kunde sova lugnt är en gåta, så vi andra skrattade och skrek om vartannat. Hem kom vi såsmåningom, genomblöta ända in på kroppen och fick snällt spendera resten av dagen inomhus istället för på stranden med picknick-korg.

Istället blev det pickenicke hemma hos mig med mina nybakta muffins, vilket inte heller var så himla tokigt. Positivt var också att vi blev lätt uttråkade och därför skruvade ihop min nya tv-bänk (eller mest var det väl J som gjorde det) och släpade upp min gamla i förrådet. Så snart dörrarna är på plats och alla papper och annan skit är rensat så kommer det en liten bild på hur bra den gör sig här i lägenheten. Tills vidare kan jag aslöja att den är vit i högglans och kommer från IKEA.

Tokvarmt idag alltså.



fyra

Skåne. Yes, när tåget anlände till Hässleholm möttes jag av min man vid stationen. Hemma hos honom bjöds jag på middag och vin på en terass till synen av den vackra solnedgången över sjön.

Framåt natten tog vi oss till Midnattskonserten i Stenbrottet och även om kroppen var relativt utmattad så var det hur mysigt som helst att sitta under stjärnklar himmel och lyssna på konsert mitt i natten. Vi rundade av runt köksbordet på morgonkvisten med ost och kex som blivt över från natten och innan vi var i säng hade fåglarna börjat kvittra..

Efter ikappsovning var det frukost ute i trädgården med allt man kan tänka sig. Picknickkorgen packades och bikinin åkte på, för eftermiddagen spenderades på den omtalade bastubåten. Vi låg och guppade där i vattnet i en lugn liten vik och badade och solade och halvsov om vartannat. Så, första doppet - check!

Framåt kvällen begav vi oss hem mot Växjö och landade totalt avslappnade och dödströtta i sängen långt innan det blivit mörkt. Summan av kardemumman - en riktig feelgood dag på sjön och en hel helg fylld av roliga och nya upplevelser!


fem

Afropowerdance. Rytmiskt, dynamiskt, eldigt, kraftfullt, energifyllt, galet och underbart. Efter fem timmars bilåkande rusade vi direkt in i salen och dansade loss fram till klockan slog åtta. Totalt utmattade begav jag och E oss den lilla biten till hotellet, och efter en dusch avnjöt vi var sin caesarsallad i restaurangen. Därefter däckade jag i den alldeles för hårda hotellsängen och snart var det dags för att inleda dag nummer två med en underbar hotellfrukost.

Dag två spenderades även den i danssalen med koreografi-plugg och en liten uppkörning. Allt gick fint, och äntligen kan jag titulera mig som instruktör i Afropowerdance! Det är tufft, tungt, jobbigt och konditionskrävande.. Samtidigt som det är befriande, härligt och fyller en till max med energi!

Den varma lördagseftermiddagen spenderades sedan på tåget söderut..


sex

Josefin och alla mina hjärtevänner. Jag skulle önska någon form av skrivelse där ni uppger lediga dagar. Jag vill träffas och trivas!!! Dessutom är landet fritt, så kom gärna till Växjö för en visit. Det är en underskattad sommarstad. Jag är ledig idag, imorgon, fredag, lördag, tisdag, lördag och söndag till exempel. Men S, det är helt sjukt, jag är inte ledig en endaste söndag-måndag, så Strand blir det troligen inte. Typiskt.