weekend in paris!

Om sju timmar sitter jag på flyget. Kina, here we come! Och det ska blir så galet roligt att träffa dig. Och Paris. Mumma. Party. Mys. Prat. Mat. Fika. Kramar. Dans. Drinkar. Kaffe. Skratt. Eifeltornet. Shopping. Och det är bara några av alla godbitar det kommer bjudas på . . . Återkommer enligt planerna på tisdag!

So long, suckers! Mohaha . . .



Confession:

Varför ska vi, unga kvinnor och män i sina friaste och i mina ögon bästa år, helst ha en utstakad väg att följa redan från första dagen efter studenten? Idag vill jag göra en liten röst hörd. Det finns så många mer avgångselever från 2006 än jag som fortfarande i stort sett inte har den blekaste aning om vad man vill göra och jobba med i resten av sitt liv. Självklart är jag på det klara med att man när som helst i livet kan ta en avstickare på vägen och göra något nytt, men i grund och botten så vill man gärna satsa på någonting som man tror att man vill syssla med en längre tid och trivas med. Inte bara för att man kommer ha ett bra stort lån hängande över sig utan även eftersom man  vill hinna utvecklas till fullo inom sitt område och klättra ett par steg på karriärstegen.

Det finns många som gör allt de bara hinner under ett par år efter studenten, jobbar, reser, utforskar, flyttar, lever loppan och ägnar inte framtiden särskilt många minuters tankevärksamhet om dagen, med gott samvete. Eftersom de när de till slut landar här på jorden igen vet precis vad ve vill plugga och vart de ska bo, de har ett mål. Sen finns det de som gör allt det där lite halvdant. Jobbar lite, hoppar på en kurs där, flyttar utan mål, åker på en charter och ägnar 75 % av sin vakna tid åt att fundera och grubbla över vad som skulle passa precis dem som sysslelsättning i framtiden, med återkommande ångest eftersom svaret helt enkelt vägrar att poppa upp i hjärnan på beställning.

Det finns en del som tänker rakt igenom på sig själv, och jag menar absolut inte att det är fel, och följer sina impulser och går en yrkesutbildning. Sedan sitter han eller hon där som make-up artist på en modellagentur och har ett spännande, omväxlande och skapande yrke och trivs rätt bra med sig själv. Motsatsen till den här gruppen ifrågasätter de flesta yrken eftersom de är så fruktansvärt meningslösa i jämförelse med vad man istället kan göra för världen. För vem får inte dåligt samvete när man jämför att jobba som kostrådgivare på stans flashigaste gym och att jobba inom socialen och försöka få ordning på Sveriges alla barn och ungdomar som inte har samma mer eller mindre ultimata förutsättningar som DU tilldelats?

Jag behöver mer tid. Än så länge klarar jag bara av att staka en pinne framåt i taget.


Fenomenet: svenskt kösystem.

Jag har en liten hobby som jag utvecklade då jag insåg att man måste stå i bostadskö i ungefär 28 år innan man får en studentbostad i till exempel Stockholm, eller en vanlig bostad någorlunda centralt. Den går ut på att så fort jag hittar en utbildning eller en stad som jag överhuvudtaget kan tänka mig att bo i så anmäler jag antigen mitt intresse eller ställer mig i kö. Detta har resulterat i att jag då och då måste kolla min mail och gå in på alla dessa sidor (eftersom jag inte ens kommer ihåg hemsidornas namn vilket är naturligt eftersom jag inte kommer ihåg alla de städer jag tydligen funderar på, sidor som jag dessutom har olika användarnamn och lösenord på) och uppdatera min status för att visa att jag fortfarande är intresserad. Detta resluterar i sin tur i att det men jämna mellanrum ringer främlingar till mig och erbjuder bostad eller undrar om jag fortarande är intresserad. Som idag, då det ringer det en kvinna från Örnsköldsvik, ja Örnsköldsvik. Vad i hela världen har jag tänkt mig att jag ska göra i Örnsköldsvik? Och samtidigt får man ju sitta där i luren och hoppas att hon inte hör att jag inte förstår någonting när hon undrar om jag vill ha kvar min köplats. Jag spelade med så bra jag kunde, för tänk om faktiskt skulle vilja flytta dit, tänk om jag hittat den perfekta utbildningen där och tllfälligt glömt bort den? 
En ung kvinna måste ju för allt i välden spara och försvara sin köplats.




spring is in the air . . .





I just got a call on skype, and that is what I call a fancy invention by the way! It was Mr X himself who called and I can now, after a pretty dramatic easter at home, prodly tell you that we have settled things out and was more sincere to each other when we had our talk than ever before. Finally. Now I am able to live both as I need and want to at this point of life. I will be able to enjoy the whole spring here in Stockholm whit a stuffed schedule and a summer at Kos whitout any intricacies. And at the same time knowing . . At the same time be able to call you just to tell you that I miss you. Just tell you that I like you. Knowing what you think and feel instead of whatching you closing like mussle right in front of me, powerless. And you will not have to pretend that you are ready. Not live up to, as it appears to you rignt now, impossible expectations. I am free. You are free. And the freedom is what makes it possible for us to be fond of each other. 
Finally, it totally makes sense to me.







pepper pepper take in tree

halvsjuk. tentapluggar. planerar. paris. komplettering. matte c. kos. anställningsintervju. papper. papper överallt. träna. tänka. planera. plugga. kärlek. trött. sjuk. resa. orka. planera. buss. biljetter. fest. handla. uppsala. planera. plugga. pengar. träna. paris. matte c. jobb. planera. kos. hösten. tycker om. plugga. sova. jönköping. förrvirring.

hur det ser ut och låter i min hjärna för tillfället. nöjd? jag vet inte. jag hänger inte med. hinner inte reflektera. hinner inte uppskatta det bra som sker omkring mig.

återvänder när inspiration dyker upp.



en fundering

när jag inte kunde sova i, i förrgår, så kände jag att jag hade ont på armbågen. det visade sig att det jag faktiskt bränt lite fläsk på armen i lördags när jag fixade håret, lite lätt berusad. jag skyller allt på nicoletta. summan av kardemumman, jag kommer att få ett ärr på armbågen. jag har märkt mig själv, yey.

lovade en ointressant uppdatering förra veckan. månadens ekonomi har skötts till punkt och pricka, det har varit en prövning men minst lika intressant och lärorikt som kämpigt att inte lägga hundralappar på kläder och belöningar i olika former. jag har lärt mig att vin under 50-lappen är riktigt gott, om det avnjuts med din bästa vän. jag har lärt mig att kläder är kul men det är underskattat att gå loss i andras garderober ibland. jag har lärt mig att träning is the shit och lätt kan ersätta shopping, speciellt när den utförs tillsammans med din bästa vän. jag har lärt mig att lidl äger, i alla fall när det gäller frukt och grönt (why? jo för att adolf lidl var just grönsakshandlare från början). jag har lärt mig att man inte kan få allt, men att man kan åka till paris om man prioritetar rätt. sådärja. det var månadens uppföljning i den spännande serien om mitt liv som fattig student. kostar gratis att följa, varsågod.

det enda som är värt att veta om min dag i övrigt är att jag hade den hemskaste av hemska drömmar inatt. drömde att justin dog. och jag har inte ringt honom idag. ångest. gotta go. tänk om det faktiskt har hänt nåt? panik.


du är ett påskägg.


do i ever sleep?

det är svart ute, jag borde somnat för flera timmar sen. borde prioriterat annorlunda, borde aldrig låtit dig ta över igen, borde aldrig låtit just de orden förekomma i samma mening. jag försöker navigera genom ännu en sömnlös natt, och jag låter en tår rinna ner för min kind för första gången på länge. jag vill inte berätta, jag skäms över min dumhet. ibland är jag vilse, till och med i min egen kropp. idag är jag vilsen och förvirrad, vet inte vilket håll som är hem till tryggheten. hur hittar man när man har kompass men ingen karta?



vackert.

Det är så vackert.



Lyssna och njut.


Nicoletta in a nutshell.

"Tändaren ligger i tändarpaketet."

"Jag dricksade på min tip!"


Läst på 6:an klockan 05.15:
"Detta är en hypnotisk skylt. När du läser detta kommer du somna och sedan vakna upp för att se om sändningen startat. "

- No shit sherlock!?


Åh typiskt. Jag kan inte sova. Det är ljust ute. Men åh, då är det ju snart sommar, eller?


Godnatt.
By the way. En ny liten följetång (följetong?) börjar efter att jag fått min skönhetssömn. Går ut på en hyllning till värdefulla människor inom vissa skrivmässigt begränsade former. Känn dig inte bortglömd om du inte dyker upp allra först, ibland kan det vara svårt att sätta ord på sådant och sådana som man älskar ;)




På högsta volym - Mika, Lollipop

Internet dummade sig innan när jag skulle skriva så det blir bara en snabb liten uppdatering dårå! Ska strax iväg till Plättan för ehn riktig helkväll och det ska bli galet kul. Kommer inte ens ihåg när vi träffades en lördagkväll sist, åt middag, drack vin och hela baletten :) Kameran ska med och batteriet är laddat så kanske till och med kommer lite bildbevis imorn..

Dagens franskalektion: Vous parlez anglais? = Pratar ni franska?
 - Marie, are you screwing with me? Det låter ju som jag frågar om de pratar engelska?!


Puss tjosan!


...

Ha.

nattuggla

dygnet är totalvänt. ingens fel förutom mitt eget men lika jobbigt för det. hatar när det blir såhär för jag vill vara en sån människa som är hurtig och går upp tidigt på morgonen för att få saker gjorda. för jag vet att saker blir himla effektivt och bra gjorda på morgonen och förmiddagen i jämförelse med nattetid. för vad gör jag den tiden jag borde sova? jo jag ligger i sängen, tittar på tv, surfar, lyssnar på musik eller bara snurrar runt och fastnar i lakanen och tänker och överanalyserar. ska göra ett nytt försök imorgon, att gå upp tidigt fast att jag är en slöfock och inte har någon tid att passa. jag vill gå upp så jag hinner förbereda mig inför eftemiddagens skola, äta frukost några timmar innan jag ska träna med nicoletta och tvätta en maskin innan jag ska iväg. banne mig. känslan som kommer över en när man känner sig nöjd med sig själv efter en dag, den är ovärderlig. och är det så enkelt som att gå upp innan nio så ska jag ge det ett helhjärtat försök. i challange myself. jag ska blogga innan klockan nio imorgon. och nej, detta räknas inte. och jag hatar att förlora, speciellt mot mig själv (jag är bara lite bättre på att dölja det än emma och annie, hrm) så nu jäklar. i declare war.


studera till hösten med?

Hittad helt oväntat en någorlunda intressant utbildning.

http://www.msm.lu.se/index.php?id=436

Kika gärna en snabbis och säg vad du tror och tycker. Jag tycker nämligen att det har varit svårt att hitta utbidlningar inom hälsa/spa/friskvård som verkar seriösa och värda att ens fundera på, plus att deras lokalisering inte brukar vara till en fördel. Det gäller väl mest de som ges på högkolenivå men är av nån anledning fortfarande lite skeptisk till yrkesutbildningarna då de är så enkelspåriga. Denna verkar ge mer utbildning runtomkring också, hur man driver det. Tål att tänkas på.


30 days of night

Okej, dagen går väl än så länge inte riktigt som planerat. Har fastnat framför en film med Åsa, värsta läskiga vampyrfilmen. Men har i alla fall fått igång en maskin tvätt, bestämt med nico att vi ska gå på en dansklass ikväll, letat fram sidor med svar på mina sista frågor och kommit fram till att det blir thekaks-bak i eftermiddag, grova sådana. Tänkte ha lite myspys fika med nybakt bröd och kaffe eller te innan Åsa tar flyget ner till kusten ikväll. Who am i gonna hang with now, haha! Riktigt avundsjuk på henne, känns jättekonstigt att inte åka ner till västkusten över påsk, har ju varit där de senaste fyra åren så det har verkligen blivit en tradition. En sån där tradition som man faktiskt börjar längta efter redan innan är över. Så, det gör lite ont i hjärtat just nu om jag ska vara ärlig.

Back to the movie for a while. Är lite rastlös idag så måste göra annat samtidigt dock. Simutalförmåga, fuck yeah.

En liten parantes bara. Min beslutsångest börjar närma sig en topp vilket förhoppningsvis innebär nedgång så småningom. Igår tog det 40 minuter för mig att handla på ICA här i näckis, varav 15 av de minuterna spenderades i päläggsdisken, eller närmre bestämt ostdisken. Och inte direkt i disken, för det hade ju sett rätt konstigt ut, men framför då. Men anyway, i en kvart står jag där och lyfter och byter och läser "lagrad, mellan, 17% fett, ekologisk, 507 g, Billinge, 462 g, Västan, färdigskivad". Och kan inte bestämma mig. Det slutar med att jag har fya varor att lägga upp på disken, grahamsmjöl, jäst, mjölk och bakmargarin.

Utmattad, förvirrad och sur gick jag hem i regnet. Utan varken, pålägg, frukt eller broccoli.


Killevippen.


Torsdagens to do.

Today is a grey day, but only outside. Idag blir det minst två tentafrågor gjorda, två av det lite jobbigare slaget. Jag ska baka bröd och negerbollar och träna med Nicoletta.
Btw. Kommer en uppdatering senare angående inlägget "som fisken i vattnet?" och det där om ekonomin.
Sådär, nu sparar jag det här fort som tusan så måste jag helt enklet göra det. Great!

Någon som är sugen på Stockholm i helgen?


under en sten.

I lördags besökte jag som bekant Dr. Marie Inhammar. Det, mina vänner, blev en eftermiddag, afton, natt och söndag som jag kommer att leva på länge. Energi. Prat, skratt, diskussioner, föreläsningar, malagning och vin - allt två vänner kan önska sig. Just det ja, en liten anatomilektion hann vi med sådär runt tvåtiden med, effektivitet is the shit. Marie blev mäkta imponerad av mina färdigheter om tecken på strypning (thank god for CSI).

   

100 spänn till den som gissar rätt på varför Marie ser så nöjd ut med det där pappret i handen.

Annars. Spontanutgång i söndags som gick ut på att vi skulle ta en drink på Grill och se hur det ser ut nu efter uppbyggnaden. Resulterade istället i wild and crazy utgång på Cafeét. Damn Nicoletta. And damn Ring of Fire. Måndagen var segare är sirap men lyckades trots allt ta mig hem, till duschen, till skolan och skriva klart ett grupparbete innan det blev kvällen. Sen, kom smällen och jag sov x antal timmar i sträck, acted zombieish och mumsade gott innan jag blev människa. Och vips! så var det onsdag kväll, ännu en dag har gått, ett träningspass avklarat, en föreläsning mindre, en dag närmre påsk och därefter tentan. Och en dag mindre kvar till Paris..


 

↑ Träning. Ny mascara. Ledig imorgon. Brandis.
Regn. Dålig föreläsning. Klumpighet. Brandis.





 


Åsnehoj.

Jag är en egoistisk elaking. Men jag vill ju så gärna jag med..



la weekend

()  Afrikansk dans
(
)  Hemmagjord pizza
(
)  Tv-mys
(
)  Sol
(√)  Städa
(√)  Uppsala
(√)  Mys-kväll med flickorna från Småland ♥
(√)  Plugg
(  )  Träning
(  )  Film

En helg som heter duga.

statistik, diagram, figurer och fan och hans moster.

För att få läsa psykologi borde minst matte e krävas. YACK! Håller för tillfället på att bli fullständigt galen på en labbrapport i biologisk psykologi. Jag som tyckte att jag var så himla fiffig och sa att jag kunde göra diagram-resultaten eftersom jag trodde att jag kunde det, och hade jag kunnat så hade jag ju klarat mig undan riktigt bra eftersom när man gjort diagrammen så är de ju klara. Det är inte som att sitta och pilla med en inledningstext  och aldrig veta när den är klar. Gah. Tji fick jag för min "listighet".

Suckish.


I am sunshine.

Resa till Paris - BOKAD!

Ska bli så underbart kul att träffa min lilla blåbärsmuffins igen! Tur att vi bokade så snart, hade hunnit bli galen av längtan annars. Och sen att jag fick med mig Sanna på köpet, det gör ju saken om möjligt ännu ett snäpp bättre. Far beyond wonderful.

Peace.



hallå, grupp sex!?

Jag försökte bara ropa till mig mina klasskamrater som var i samma grupp som mig på labben. Förstår inte varför alla började småfnittra.

Annars har dagen gått som smort. Väcktes klockan nio av Maries sköna stämma i luren och helgen känns nu mer än välkommen. Information kommer för den som är intresserad av mina helgäventyr, typ mamma (jodå hon är inne här och kikar alt. tjuvkikar titt som tätt). Och inte nog med det så sken solen ända fram till eftermiddagen, jag har haft spring i benen och det utnyttjade jag till vårens första utomhus-jogging runt sjön. Så härligt! Har lyckats ta mig igenom ett kapitel i Passer & Smith med men måste erkänna att jag inte lusläste direkt. Jag förstår liksom inte varför (eller om vi ens ska) lära oss så ingående om ALLA fysiska saker i hjärnan. Varför måste jag veta så himla mycket om syn, hörsel och allt vad det är? Jag förstår att jag behöver lära mig hur de kan påverkas av olika skador i hjärnan som hör samman med psykiska störningar eller skador, men, it's to much information! Jag avvaktar till föreläsning har varit innan jag gräver ner mig i det där. Har även dammsugit idag, för fösta gången sedan jag flyttade in, så nu måste jag påstå att det känns betydligt fräschare, haha! I'm so nasty.. Tror aldrig jag har haft det så dammigt runtomkring mig (fråga idas lampa :P), kändes.. dusty!

Dagens:
Ooo.. Snart bär det av, om jag och Sanna får bestämma! Yieehaaw! ..ooO



Hallelujah moment!

Med höger fot fram för vänster, efter mycket velande under lekstugan som kallades labb, tog jag slutligen de tunga stegen upp för stentrappan i vår institution (som för övrigt påminner om en låst och lite läskig sådan, tänk skolan i "Ondskan"), men på halva vägen lyckas jag dock hitta en student som behöver deltagare till en enkät-undersökning, tar tio minuter så visst, som den goda studiekamrat jag är så ställer jag givetvis upp. Ytterligare en liten undanflykt för att slippa se resultatet svart på vitt skulle vissa kalla det. Att "Ta tjuren vid hornen" lärde jag mig tidigt så nu fick det bära eller brista, omtentan är redan inbokad i kalendern och jag är mentalt förberedd för att om igen sitta i fyra timmar och ordfluffa om socialpsykologi. Så döm om min förvåning:

Jag klarade tentan!





Dagens Toblerone Martini:
Jag har sett en vacker man idag. En dansande man anar jag att det är, min Mr Man på gymmet. Vi möttes i stretch-hörnan som lyckligtvis har spelglar på tre av tre väggar så att alla vinklar av denne manligaste man kunde beskådas utan att för den skull misstas för gloning. Att han var vigare än den vigaste gjorde honom förvånansvärt inte mindre hård. It was a delicious piece of ass helt enkelt. SATS Odenplan here i come - everyday in every way ;)

Dagens kräkvarning:
Stönande mannen på tunnelbanan stalkar mig. Både igår och idag på vägen hem så har han dykt upp där i högtalarna, smugit sig på, tyst, slemmigt och flåsande. Yack.



I surrender.

Alltså, nu har jag tänkt på det här tillräckligt länge. Vad menar man när man skriver "^^"? I am lost. Sad but true.

Hjälp.


Ensamheten vs. tvåsamheten

[Enough is enough. I have come to a point where something has got to change. And the change is me developing from a naive victim who believe in love, to a indepentendet woman whose only priorities are her own needs and interests. I am going to destroy every single heart that comes in my way of living my life, perfectly well with no man in sight. And there is no man needed.]

Tillbaka. Emma är avvinkad och på lördag far du iväg på äventyr, even if you deserve it so damn much I envy you. Upplev, äventyra och fyll dig själv med händelser och intryck.
Den mexicanska aftonen blev som tur var mindre vild än väntat för min del men en av oss lovade dyrt och heligt dagen efter att hädanefter är det hon som kör, vilket hon ska påminnas om så småningom :)
Slutsats. Tiden går fort när man har roligt, ingen tvekan om den saken.

Ytterligare omprioriteringar från och med idag. Tatuering blir Paris. Göteborg kostar för mycket i både tid och pengar. Kvällar på stans barer blir månader på Kos i sommar. Vårshopping i överflöd blir höst i Australien.


Tomt och ensamt.