090131

Time for TP-tour.

Agerar taxi-firma idag så även denna kväll blir alkoholfri och det känns godis. Och på tal om godis så ska det ätas massor av den varan ikväll. Skeppohoj!


Bra mig, bra mig!

En klapp på axeln till mig själv. Jag tror banne mig att jag har ett färdigt pass. Nu ska det bara övas in och läras ut.. iiih!

Fikafikafika!



"jag hade nattligt besök igen. mission completed."
"yes! jag blir så stolt över dig! behöver jag fråga om det var bra?"

När man för såna här konversationer utan att rodna eller ens reflektera över om det är lite väl privat fakta, har man blivit väl inspirerad av SATC då? Eller är det bara to deal with dagens kvinnor och deras samtalsämnen?

// M


Ansiktsboken

Tydligen så har jag nu Facebook på svenska, fast att jag inte ändrat det själv. Men hallå, jag vill inte ens ha det!? Typiskt.

Har varit på Vugi och testat deras air muskel, och visst fick jag lite träning, men jag kan lätt påstå att det inte var min träningsstil. Springa runt i salen och hoppa och skutta förde minnena tillbaka till mellanstadiets ångestfyllda gympa. Usch och nej. Jag ska dock ge Vugi en chans till på tisdag och testa yoga-passet. I övrigt så tänker jag hålla min på jobbet, med mina kära Pump och Balance pass. Inga vilda utsvävningar här inte..

Nu ska jag ta tag i mitt funk-pass, för nu börjar det dra ihop sig. Måste ändra mina tankebanor just när det gället detta passet bara, just nu är det jobbigt, jag är omotiverad och tycker att det känns svårt. Men dags att vända på steken och tänka positivt. Allt annat som jag tagit mig för den senaste tiden har jag lyckats genomföra med strålande resultat, så varför skulle det vara annorlunda nu? Fram med självkänslan och självförtoendet och börja jobba, it will be just perfect.

Fika med oldie but goldie i eftermiddag. Ska blir sjuk nice.

Rock on


En vän.

♥♥♥


Det finns en del människor som direkt rotar sig fast i ens hjärta. Som en sorts alternativ själsfrände. Det är de personer som man vet att man alltid kommer känna samma samhörighet till var man än befinner i världen och i livet. Kanske är det för att man känner den sanna sidan av varandra, har förmågan att läsa den andra som en öppen bok och inte tvekar över att berätta vad som helst i tid och otid? Skratt, en del av den underbaraste tiden i mitt liv och minst lika mycket tårar. Alla stadier har hunnits med för att skapa vad vi är idag. Allt har en mening, allt har sitt öde. Gulstjärna till dig min vän.

♥♥♥


090130

Ikväll väntar tapas med styrelsen och det kommer bli sjukt gott. Jag har dock lite beslutsångest för vad jag ska bidra med för rätt. De flesta godaste vill man ju gärna äta direkt efter tillagning också, vilka problem alltså..

Igår blev det middagsmöte med Josefin och Nicole efter hård träning och jobb. Några timmar senare hade två av tre vänner även tömt två vinflaskor och diskuterat det mesta i livet. Riktigt fint med livsfilosofi en torsdag.

Hade tänkt ge mig ut för löpning men eftersom det faller lite snö utanför fönstret så tänker jag bestämt skjuta upp det till morgondagen.

Äckeltråkigt inlägg. Grattis.


Let's come together.

Det bästa.



BodyBalance om två timmar. Uppladdning. Full klass. Fokus. Remember why you're standing there in front of 30 people.

Rock on.



Vänner alltså.


pheobe
- and he has one of these..!
chandler - what? he has a face-ass?


..hahahaha!


Världsmästare

Oooh, att jag och josefin är världsmästare på att fördriva tid och undvika att plugga! Idag har vi lyckats spendera nästan fem timmar på samarkand. Jeansprovning och skärp-köp på second hand, långlunch med dirty-talk, fynd på Lindex i form av gulligaste sparkdräkterna och impuls-storhandling på Maxi hanns med. Och sist men inte minst så lyckades vi addera sex par skor till shoppingbagaget och under tiden behandlade vi ämnet män och schizofreni, vilket tydligen ofta kommer hand i hand.

Nu är det dags att ladda om för kvällen, sent pass idag så snart får det bli middag med mycket energi!

// M

Today is a good day..

I can feel it in my toes and fingertips.

Enda motgången är min allergiska reaktion i ansiktet, it went bananas during the night. Så jag ser ut som ett miffo på mindre än två meters avstånd. Men mina kläder idag, och hår och så, bara fint helt enkelt. Lattén börjar svalna och ta slut, dags att gå till skolan!

Somna innan fyra inatt? Förhoppningsvis.

Have a splendid wednesday my friends!


Och vinnaren är. . .

 Jag väljer att citera min vän Kina, för hon brukar säga intelligenta saker:

- Du förtjänar Nobelpris. "Världens bästa Martina".


Och ja, kanske är det inte en så dum idé. Då gäller det att inte ligga på latsidan tills nomineringarna tillkännages. Rock on.

 

No more melons?

Och nu har jag fått märkliga utslag i ansiktet också. Är de till följd av sömnsjukan eller har jag dragit på mig något annat mystiskt? Eller är jag känslig mot melon trots allt? Hmm.

Och dumma människor som inte kan svara i telefon. Jag blir tokig.


090127

E-fuckingbok. Jag tänker köpa den. Och läsa den som riktig bok. Finns risk att jag blir galen annars.

Vad jag gör nu? Allt utom att plugga. Dricker kaffe, kikar på litteraturen till nästa kurs och är oansvarig. För att göranågot vettigt så ska jag kika igenom BodyBalance dvd:n. I söndags var jag ute och snurrade lite, vet inte vad jag pysslade med. Idag ska det sitta som en smäck, I need that, sådetså. Efter BB blir det total utpumpning på Lindas BodyPump, great!

Massmedier var det också ja. Och funk-passet. Well, det ordnar sig.

// M

Hur hamnar jag i alla dessa situationer?

Jag är inte riktigt på det klara med hur jag hamnar i alla märkliga situationer som uppstår i mitt liv. Är det så att jag helt enkelt genomgått en drastisk (om än positiv) förändring som delvis innebär att jag är så framåt och öppen att jag till och med förvånar mig själv? Är det så enkelt att jag nu säger det jag förut tänkte och nu gör det jag förut ångrade att jag inte gjorde? "Du är så ärlig och rakt på sak!" - Inga konstigheter som ni vet, det är bara att köra. Jag kommer aldrig någonsin ångra någonting jag inte gjorde. Om jag kommer ångra något jag däremot gjort? Säkert, men jag jobbar helst inte med ångest. Gjort är gjort och det är bara att göra det bästa av situationen, då det vad jag vet inte finns någon tidsmaskin som kan ta dig tillbaka och ändra på saken ändå. Rock on.




Dagen har nästan hunnit ta slut och jag har fortfarande knappt hunnit tänka att det är måndag och att veckan faktiskt har börjat. Efter en härligt smågalen helg i Växjö city så sovs gårdagen bort, passet igårkväll minns jag som i en ofokuserad dimma och natten spenderades halvt vaken. Sviterna från helgen satt i även idag och antingen har jag fått Josefin-sjukan (snitta 11-12 timmar av sömn/dygn) eller så var det förhoppningsvis bara en engångsföreteelse just idag.

Jag förstår fortfarande inte poängen med att läsa en e-bok. Det är värdelöst. Precis när jag började acceptera det så fick jag huvudvärk och tog en paus. Tillbaka efter tio minuter upptäcker jag att det inte går att bläddra varken framåt eller bakåt och alla mina markeringar är förlorade. Sug röv, som storebror skulle ha sagt.

Positivt med denna korta dag var långpromenaden med Johanna och söthunden, när matte är sjuk får man leka surrogatmamma. Dock är jag nu sjukligt sugen på kladdkaka. Varför har jag ett sådant omättligt kladdkaksbegär? Har försökt bjuda in en vän eller två för lite bak, ätande och pratande men har än så länge inte fått napp. Det är pojkvänner hit och hemma hos familjen dit. För det är ju faktiskt så att det känns inte lika onyttigt med kladdis om man är två. Dags att gå igenom telefonbok, msn och fb.

Later.

Livets stora fråga

Tv, vin, naturgodis och säng eller nya kläder, vin och trevliga människor?


Femåringar emellan

Konversation mellan två barn, fem år.

- Vem tycker du är sötast, Snövit eller Askungen?
- Askungen!
- Varför det?
- Snövit är så tjock.

Oookej. Dags att öppna ögonen?

 

Tjock och ful!





Smal och söt!


--



A trip.

Jag är ute på en nostalgitripp. Dricker soyalatté och är tillbaka i Stockholm. Vår, sol, balkong, kaffe och psykologiplugg. Café Opera, SU, Sommar på Odenplan, SATS,shopping, öl, vänner och underbara tider..

I verkligheten dricker jag i för sig en soyalatté, men inte på någon balkong. Solen minns jag knappt hur den såg ut och i Växjö brukar man tydligen inte gå ut på söndagar. Och jag har fortfarande inte hittat någon motsvarighet till Stureplans uteliv eller drottninggatan/ hamngatans shopping.

Tur för mig att jag; istället har en egen underbar lägenhet att dricka kaffe i. Bara har bättre tider framför mig, det går mot vår mina vänner. Istället kan gå ut tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag och faktiskt ha råd med det eftersom det i Växjö finns något så fiffigt som studentpub. Slipper känna mig tvungen att köpa hundra nya plagg och skor varje månad, för ska man hitta något vettigt här krävs det tid, timmar av grävande.

Sen vill jag poängtera att jag här; har tre minuter till skolan istället för femtio. Gratis parkering där jag kan ha min bil. Jobbar på världens bästa arbetsplats och har världens bästa jobb. Har ännu fler underbara vänner.

Det du.



Kalla-dem-vad-du-vill-bollar

Jag mår illa. Eftersom jag de senaste två dagarna haft ett omänskligt mat/socker/alltätbart-sug så gjorde jag chokladbollar förut. Men för att jag inte skulle frossa i mig allihopa halverade jag för det första receptet, dessutom gjorde jag dem på fiberhavregryn och rullade dem varken i kokos eller pärlsocker. Tanken var alltså att de inte skulle bli goda alls, och att jag skulle äta ungefär en boll, bara för att få choklad och sockerbehovet stillat. Tanken var dock god, för goda blev de inte direkt och de såg helt bruna och sunkika ut. Någonstans gick det ändå snett (trots så många säkerhetsåtgärder!?) och jag nu ätit så många att jag känner för att spy. Aldrig mer chokladbollar. Inte ens pärlsockerrullade.


Hundtricket

Att det fungerar är ju redan bevisat men idag fick jag uppleva en.. annorlunda form av trick. Och jag anar att hunden är inblandad.
I godan ro gick vi på en liten middagspromenad, Geisha och jag, och tittade på folk i största allmänhet. Det är ju ett intresse som vi delar nämligen, nyfikenhet. Anyhow, snart möter vi några män, varav en av dem helt naturligt tittar på mig och säger "Hej" nickar lite och sedan traskar vidare igen som om allt var i sin ordning. Jaha. "Hej.." sa jag och tyckte däremot inte att allt var riktigt i samma ordning. Jag har nämligen inte den blekaste aning om vem mannen i fråga var.

Slutsats: Vare sig det var mig eller hunden han trodde sig känna igen så har hundtricket fått en djupare innebörd. Jag drar slutsatsen att det nu är okej att hälsa på alla som har hund. Alltså kan icke-hundägarna slå slag i saken om hundägaren inte skulle göra det. Oändliga möjligheter och oanade konsekvenser mina vänner. Och visst är det trevligt med oväntade inslag i vardagen? Heja på för allan del!

// M

P.s. Visst hade ett kort på den fyrbenta lilla damen varit på sin plats men jag har inte riktigt listat ut hur man flyttar bilderna från mobilen till datorn. Jag jobbar på det. D.s.

Affärer.

Jag ska handla, så skrev en liten lista.

  • Ägg
  • Lax
  • Fäsk broccoli
  • Kiwi
  • Bananer
  • Appelsiner
  • Cachewnötter

Jag skulle kunna fråga min vän Dr. Inhammar, men är rätt säker på att diagnosen är dyslexi light.



Burn.

Jag gav en av männen i mitt liv en chans som heter duga igår kväll. Likt Zlatans assisterande passade jag bollen så att det bara var att sätta den rakt i krysset. "Jag hade tänkt ringa dig efter att vi setts på bibblan och bjuda på en fika, men på grund av ett litet missöde med en överkörd mobil så hade jag tyvärr inte kvar ditt nummer!"

Vad gör killen? Jodå - han leder in samtalet på min överkörda mobil.

Score.



En hundvakts bekännelser.

Det här med hund alltså. Visst är det trevligt att ha någon som hoppar på dig så fort du kommer innanför dörren. Men är det trevligt att det inte gör någonting att denna lilla varelse råkar ha lite probem med att hålla tätt när hon blir sådär glad? Det är i alla fall min förhoppning, att hon blev glad och exalterad. Kanske. Att gå upp en kvart tidigare på morgonen är inte något större bekymmer men däremot har jag större problem med att sysselsätta damens hjärna tillräckligt. Förstår ni vilken jobbig känsla det är att inte räcka till, inte ens för en liten hund som är tre äpplen hög. Hon tittar på mig med såna där uppgivna ögon som säger, "fan vad tråkig du är, kasta bollen då". Jag kan väl tycka att hon är lite av en attention whore ibland, dock drabbas jag av lätt ångest så fort jag tänkt den tanken. Lilla liv, så mycket att sköta. Så många hundar som går förbi fönstret att skälla på. Så mycket tid. Jag är numera väl införstådd varför det kallas "valpögon", and i can't stand it.

Slutsats: Visst kan det verka charmigt och mysig att bli väckt av en blöt tunga i ansiktet (?) och mysigt att alltid ha sällskap när man kommer hem. Dock är det så att undertecknad aldrig kommer att bli en hundägare. Katt kanske?

// M

P.s. till E. Don't worry, jag tar hand om ditt lilla hjärta som om hon vore av glas. Jag bara konstaterar framtida fakta.  D.s.




Don't we all love a massage with an happy ending?

Mitt ex ska bli pappa. Festligt. Det är vid såna här tillfällen man känner en våg av blandade känslor. Jag är hur ung som helst och så långt från egna barn som man kan komma. Hey, man behöver en man först! Är det nu man ska få panik och tänka att man är långt efter på förlova-sig-gifta-sig-och-skaffa-barn-och-hus fronten? Visst får händelser runt omkring en att tänka. Men jag tänker nej. Bestämt nej. Jag känner mig precis lagom i livet. Sådär precis just där jag vill vara. I wish you best of luck though.

//M


-Helgreferat-Visdom-En sån där brud-

En helg värd att minnas som sagt. En utgång-light på Stenladan slutade med både det ena och det andra. Middag i god väns sällskap, vin och Cuba Libre som flödade, prat, skratt, shots, dans, hopp, teletubbie-wannabe-hillrun, efterfest och nattlig promenad. Imponerande uppvisning av männen i träningssalen, bad bland håriga gubbar, isigt hår, bastu, mys och en attention whore i sängen. Vi som var där förstår.

Intressanta diskussioner under helgens gång har gjort mig uppmärksam på en hel del saker. Jag minns åter igen hur många ogenomtänkta ord som kan flyga ur människors munnar. Jag minns känslan när logiken sviker. Jag minns frustrationen och maktlösheten. Men jag vet nu att det var då, det är sedan länge förbi stadiet då det besvärade mig. Visst minns jag, men har makten att inte ta till mig.

Men detta med ord. Även om man inte alltid må vara vid sina sinnes fulla bruk, så kan man inte slänga ur sig vad som helst, hit och dit. Hjärnspöken och påhitt. Konsekvenser väntar runt hörnet. Och som upprepade gånger sagts, man kan inte båda äta kakan och ha den kvar. Och en tanke som återkommer i diverse olika sammanhang; why not ask for an answer instead of making one up?

Jag har också fått friska upp minnet gällande min livsfilosofi. Och dessutom adderat ytterligare en visdom. From Good to Great lever självlart vidare, men nu i sällskap av Sofies visa ord som följt med henne ända från Aussie: "Älta inte så mycket. Släpp tankarna ett tag och se om de dyker upp igen. Återvänder de så är de onekligen viktiga för dig men om de inte gör det, så är de inte värda att spilla mer tid på." De har nu förts vidare till en snickare från Småland som jag hoppas kommer utnyttja dem väl. 2009 är början på något bra, det vet vi.

Avslutningsvis påminner mig själv om att jag aldrig ska bli en sån där brud. Rock on och tummis på den. Och kom för satan ihåg: If it doesn't kill you, it makes you stronger.

// M


090118

Ensam med Geisha efter en intensiv, rolig, oväntad, mysig och underbart trevlig helg med P. Tack.

Nu väntar föräldrabesök. Premiär BodyBalance 43 ikväll. Nerver. Sen är det bara att köra.

M




ISBN all over my head

Har i en, två timmar sysselsatt mig med riktig studentgöra. Åtta olika begagnadeböckerannonser återfinns nu på kurslittertur.se, kurslitt.se och lycknis.se. And live happily ever after. Kanske kan jag tjäna några hundralappar på det iallafall. Men jag fortfarande inte riktigt hur man går tillväga för att skicka smart, och veta att man får sina pengar. Anyone?

Godnatt!

Tokarnas Guld?

Trallalalala! Melissa Horn. Hon har den underbaraste rösten och de härligaste låtarna på länge. Låter som hallon smakar.

Idag är en hoppigochstudsig-dag. Passet med chefen gick ohmygodsogood. Hela lägenheten är städad och dammad och torkad. Mr Palms julkul är redigerad, fix och färdig för utskrift imorgon. Vi har jobbat hårt och helhjärtat, för det förtjänar dina uppgifter Palman! Jag är sådär nästan störande glad. Förfesten igår var sjukt kul. Utgång blev det inte förrens 35 minuter innan det stängde, men vi hann med en dans och träffade trevligt folk så vad gör väl det när det bara kostade tjugan i dörren. En lång stunds nattlig konversation med grannen för att styra upp spaningen och reda ut diverse funderingar. Samma granne som galet nog gav sig ut på hal is utanför Sivans, boktavligt talat.

Imorgon eller på lördag eller båda två så får jag besök av en vän. Lite otippat, men desto roligare. Mycket kul ska hinnas med, vin och Stenladan och film och middag och Let's Dance och träning och mera vin och kanske en drink och musik och spel och shopping och promenader och kaffe och söndagsbesök av mamma och sist men inte minst ska jag vara hundvakt.

Tvättidsbokning och Fools Gold.

Ahh, great.

// M

Holy shit.

Bokningarna för söndagens pass släpptes idag. Mitt Bodybalance är fullt + åtta reserver. AAAHHH!!! Kunde jag inte fått en mjukstart med typ fem, tio stycken?

// M

Small-Saturday

Det härliga sällskapet gör att jag i vilket fall inte kan motstå en liten förfest ikväll. Sen får vi se vad som händer efter det. . .
Det är ju trots allt extrapass med personalen imorgon! Men sen brukar jag ju också vara en jäkel på att vila mig i form. Och som jag har har övat förut. Inga konstigheter. Nu ska jag överraska Jonna med kladdkakemuffins! Lill-Lördagen är igång!

// M

How you doin'?

Om du gillar att leva och att leka, besök Tarzan och Emelies blogg.



Jag är en räkmacka

Jag är en räkmacka.

Om man kollar in min kravlista på
Josefins blogg så kan man se att förhandlare inte är mitt framtida yrke. Men jag är godheten själv. Vänner ska man ställa upp för. Det kommer tusenfalt tillbaka.

// Martina a.k.a Räkan


Underbara Bibliotek

Biblioteket alltså. Har jag nämnt hur bra det är?
Gruppen är redo inför presskonferens imorgon. Jag är redan inne på nästa veckas kurslitteratur. Anledning? Jag gillar biblioteksinnehållet helt enkelt. Koncentrationen är visserligen inte på topp en dag som denna men någonting borde jag kunna få in i skallen även under dessa omständigheter.
Sen när blev jag så lätt att påverka?

Who am I kiddin'. Always been like this. Always will be?


Prince Charming

Tänk om jag en enda dag kunde få precis allt jag ville. En dag när jag inte bara får allt jag pekar på, utan också att jag är som en öppen bok så att alla som jag ville kunde läsa mina tankar. På ett bra sätt, så att människorna i fråga förstod precis vad jag ville och kände och menade utan att jag skulle behöva öppna munnen och dribbla bort poängen innan jag hunnit få fram den. Tänk vad annorlunda livet kunde sett ut om det varit så.

Jag citerar min kära Alfie -"Du är rent heroin".


Äntligen

Den har kommit. Min nya kärlek, Baby Pink har anlänt och ligger på uppladdning. Dagens höjdpunkt.


Photo.










Jag håller med S, det var rätt kul.


Ingendag

Då var det dags för en ingendag igen. Längesen nu, hade nästan glömt bort hur de kändes. Men när de kommer så känner man det direkt. Nästan innan man öppnar ögonen så går det rakt igenom kroppen. Och innan man hunnit sätt upp sitt försvar så är alla skrymslen och vrår redan smittade. Jag vet svaret på varför men vet inte svaret på hur. Det är inte alltid lätt att behålla kontrollen.


Remember your goal

Med tanke på min klantighetsnivå idag så är det ett under att jag fortfarande är i livet med alla ben och armar i behåll. Jag har slagit i den där punkten på armbågen så hårt att hela armen domnade bort och jag var tvungen att sätta mig på badrumsgolvet för att inte svimma. Jag har fläckat ner hela min fina grå tröja med stekolja. Jag har ställt dumma frågor, fått ännu dummare svar och svalt diverse lögner med hull och hår. Jag är så lättlurad att jag blir rädd, rädd för min egen säkerhet. Jag vet inte vad som är sant och vad som är lögn längre. Med tanke på hur jag knappast ifrågasätter någonting så undrar jag hur mycket av mitt vetande som egentligen är lögner. Jag har glömt av ett ljus i badrummet så det runnit stearin i halva handfatet, på väggen, ner på min sopkorg och golvet. Tack vare den lilla tur som fortfarande följer mig så är sopbehållaren av hårdplast och med lock så det var inget som blev varmt och tog eld. Jag fick tandkräm på hela kinden när jag borstade tänderna. Jag är snurrig och förvirrad och oorganiserad och ofokuserad. Jag vill inte gå upp imorgon. Och jag vill verkligen inte sitta och ha möte med min grupp och leka att vi har presskonferens. Än mindre vill jag bli filmad på onsdag. Och det är heller inte så lockande med provträning på torsdag. Jag känner hur negativ jag är, men det som ska göras måste göras. Det är ett steg mot målet. From Good to Great.

Du gör mig lite glad. Av vilken anledning spelar faktiskt ingen större roll.


090111

Gårdagens rastlöshet ordnade upp sig genom en trevlig fortsättning hos E. Ett par öl, mycket avancerat dimensionfilosoferande snack senare så var klockan halv fyra och jag ramlade i säng. Vår kick off var hur trevlig som helst med mycket information om nya tränigsformer och lovande framtidsplaner och godaste middagen med en massa vin och champange. Lovely. En lång dag dock som resulterat i att jag fortfarande ligger i sängen. Har ätit massa fruktsallad och nötter til frukost och är proppätt. Funderar på att gå upp och ta tag i dagens to-do-list. Plocka ner alla kläder som hänger i hela lägenheten eftersom torktumlaren inte gjorde som jag ville igår. Det är ju märkligt att det alltid är något som strular när jag ska tvätta. Blir nog inte cykeltur till staden idag. Pyssel och BodyBalance istället. Middag med E ikväll. Dags att kasta in täcket.


Gah.

Restless as hell. Kort sammanfattning av mitt tillstånd just nu. Ingen som svarar på sms. Var är alla? Msn funkar inte. Måste prova att starta om datorn.


090109

Klockan är eftermiddag. BodyBalance med J i förmiddags, möte med presskonferens-gruppen precis. Vår nyhet är just het. Jag laddar med melon-apelsin-banan-russin-hasselnötter-sötmandelsfruktsallad inför kvällens urladdning med spinning och pump. Dagen fjärde mål för övrigt, ska det brännas ska det ätas. Min härliga helg börjar precis i detta nu.

Vill göra ett statement. Jag, som länge varit förhållande-suckern typifierad kan längre inte stoltsera (?) med denna stämpel. Lika mycket som jag är singel, lika härligt är det. Återkommer med om det bara är ett infall på grund av min oslagbara dagsform..

Dagens drog - naturella cashewnötter

Och E, om du undrar varför jag aldrig svarar på dina kommentarer är det för att det inte fungerar. Och som svar på din fråga, jag tror att vi drack vin och inte tänkte alls. Och tråkigt att höra, om amerikanaren alltså.

M


3027

tecken utan blanksteg i artikelform. Check.
Klar med både Håkanbråkan och Mr Palms julkul innan helgen måntro? Det vore ju onekligen something.

J sa något sant idag. Växjö kommer vara en spökstad i tre månader. Jag tyckte det var tråkigt här på campus utan folk efter att  ha varit här i tre dagar av tomhet. Det tål att tänkas på. Men vart ska jag hänga i sommar i så fall? Och sen är det ju jobbet med. Det jobb jag redan har alltså. Well, än är det inte sommar. Än hinner jag ändra mig både en och tio gånger, tro mig.

Back to work.


Dreamteam

Det är en stor dag. Vår uppgift för Mr Palm som lämnades in rykande färsk för en månad sedan kom idag tillbaka. VG. Och en hel del riktigt bra kommentarer. Nu är det bevisat. Jag skriver inte för akademiskt. Jag och Mr Palm ligger på precis samma fina nivå. J må vara ett barn i sinnet men skriver som en journalist med tio års erfarenhet och lyckas utnyttja all sin kreativitet på bästa sätt. Tack J. Nu är det officiellt. Vi är Dreamteam personifierade.

Ah, den satt fint.


Kväll

Mörkt, kallt och bistert ute. Massa levande ljus, varmt och mysigt inne.

Har varit sjukt effektiv idag och skrivit klart nästan hela artikeln. Avbokade träningen eftersom kroppen protesterade och påminde mig om vilodag. Kände inte för att sola så åkte och handlade god mat till mig och J istället. Tyvärr ringde stackaren nyss och tydligen kommer hon inte ur sängen. Usch för migrän. Frågan är vad jag nu ska sysselsätta mig med hela kvällen. Fast just nu är det rätt skönt att bara sitta här i soffan och mest göra ingenting.

Film kanske?



Skrollan och Tjorven

Det låter nästan som ett band. En duo. Och det är ju en duo på sitt sätt. Jag pratar förstås om Skrollan och Tjorven som bor på Saltkråkan. Vi snackar Farbror Melker, Kerstin och Båtsman. Anyway, helt random denna plastsöndag så hoppar filmen om dessa sköningar igång. Och snart skrattar jag så jag håller på att få andnöd. Kerstin har rakt uppochner stått och kissat på sig på Malins bröllop. Så lättroad är jag idag, tänkte bara informera om det. Jag gillar ju att informera. Det är därför jag blir informatör. För att kunna informera. Och visst är jag en hejare på att informera, jodå. Så sant som det var sagt.

Idag toksaknar jag mina vänner här på campus. Klassen, våra tvåor - alla som jag inte fått träffa sen mitten av december. Och när jag väl börjar sakna så rullar det på, det blir en lavineffekt. Så för tillfället vill jag helst träffa Alfred, hela Kos 07+08, Ellen och andra vänner som jag inte sett röken av på.. Några av dem har jag inte sett på ett och ett halvt år. Och det suraste är att några av dem finns heller ingen möjlighet att se på tre, fyra och fem månader till.

Well, den dagen kommer. Men det är en sån här dag som ideér ploppar upp i huvudet. Kanske ska jag prova på en helsvensk sommar? Kanske ska jag använda semesterkassa till att ta en roadtrip här i härliga svea (när det är sommar och sol kan till och med jag erkänna att det är härligt) och hälsa på vänner runt om i landet som jag inte sett på alldeles för länge? Med destinationer som Malmö, Lund, Göteborg, Kalmar, Helsingborg, Halmstad, Linköping, Norrköping, Stockholm, Östersund och Umeå och Gotland kanske det inte skulle vara en så dum idé. Jag är egentligen rätt sugen på att luffa runt i Europa några veckor men frågan är om det är någon annan som är intresserad av det och om ekonomin och tiden räcker till.

Får ta mig en funderare. Och dessutom börja leta jobb. Innan det dök upp en enorm finanskris hade jag tänkt lägga manken till och försöka få tag i ett sommarjobb som iallafall på något sätt anknyter till min utbildning men just nu känns det lite svårare. Samtidigt så kanske det är bättre att söka ett jobb där man vet att man trivs. Å andra sidan kanske jag borde göra allt för att få in en fot någonstans, även om det är ett tråkjobb som inte direkt har med information att göra. Eftersom jag planerar att stanna i Växjö i sommar så blir jag ytterligare begränsad såklart. Men det är dags att se sig omkring, lägga märke till vad det finns för intressanta företag och så vidare. Tänka stort. Think outside the box. Och i värsta fall (inte för att det är hemskt utan bara för att jag vill göra något nytt nu!) så kan jag förhoppningsvis få jobb inom äldreomsorgen. So I got it all covered..

Tjillevippen. Det är shopping på agendan!


All you have to do is ask

Kommunikation. Ärlighet. Perspektivseende. Öppenhet. Förståelse.
Jag vill, men vill du?


Great!

Jag har hittat min nyhet. BAM! In your face! I'm off to the library!

Dreamy day

Efter att ha smuttat vin tre av januaris första fyra dagar och ätit alldeles för mycket sweets är det nu dags för en fitnessday. Det kommer bli fint det. Core med A för hon vill öva in sitt nya pass och Funk med E både för träningen och i utbildningssyfte. Däremellan kommer det finnas tid till att öva BodyBalance och mitt egna Funk-pass. Så, en dag i träningens tecken in deed men första ska jag hitta en nyhet att skriva om. Och eftersom jag inatt till och med drömt om vilka fantastiska bilder min nya rosa mobil tog så är det utan tvekan som jag köper en ny mobil idag. Lovely.

Journaliskit.

Jag håller på att bli fullständigt tokig. Sliter snart håret av mig. Har spenderat de två senaste timmarna med att försöka hitta ett uppslag för en nyhetsartikel och hittar inte ett skit som är värt att nämna. Någon som känner till nån härlig grej som precis blivit officiellt på nåt företag eller vad som helst som är någorlunda nyhetsmässigt och som jag kan skriva om? Hjälp mig!

Till tröst: Ett glas rött och bit mörk choklad.

Godnatt.

Nike, my homie

Det är januari. Shoppinghumöret är på topp. Ekonomin är trots julklappspengar inte anpassad för obegränsad shopping. Det är då man fönstershoppar.. Eller numera, tjuvkikar online. Fast skorna med blå Nike-logga är inte omöjligt att jag ska köpa på riktigt, om de finns i lilla Växjö vill säga.







Bilder: Stadium


Pretty Pink

Min storebror är nog den enda som fortfarande står ut med min sjukliga beslutsångest när det gäller teknikprylar. För inom den genren är veligheten som värst, och eftersom bror vet mest blir det han som får agera bollplank. Sen jag fick min mobil överkörd i november så har jag bombat honom med nya ideér varje vecka. Nu ligger LG KU990 Baby Pink på första plats. gör den fortfarande det när jag vaknar imorgon så köper jag den. Punkt.





tjusningen med campus

Aldrig vet man var man har Campus. Och aldrig vet man var man har dess befolkning. Här och där, hit eller dit. Allt är oförutsägbart och det är det som är charmen. Här sitter jag och tror att jag är enda människan som hittat tillbaka till Slottstaden efter alla storhelger, men icke. Hux flux dyker det upp en fågel och säger, "Hej! Är på jobbet! Slutar tio! Film?" En fågel som är väldigt trevlig att umgås med. Ett jobb som är lokaliserat 500 meter härifrån. Summa sumarum: Dags att ge sig ut i vintermörkret för en prommis till Statoil där det ska väljas ut film med J och kanske är det också nödvändigt med en godispåfyllning.


Pressmeddelande.

Nu är det officiellt. Jag har en kompis som är känd. Kom ihåg vem som känner henne!




Don't we all hate a waste!

Idag är en sådan dag som det är dumt att jag är själv. För jag har så mycket roligt som bara ploppar upp i skallen och som vill hoppa ur munnen. Det är således a waste of funness (vi har redan snackat om engelskan, deal with it). Old Schools eftertexter rullar, filmen som Storebror tjatat sig gråhårig om är äntligen sedd. Och OM den var värd att tjata sig gråhårig om. Jag har skrattat högt och jag har skrattat mycket. Återigen undrar antagligen mina grannar vad det är för schizo som bor här i trehundrasjuan (sist var spektaklet med att öva in BodyBalance-pass här på mina gigantiska 25).

Dags att återgå till mig själv. En helfestlig typ som idag har kopplat sitt vinglas i det hårdaste polisgrepp hon lärt sig.



a hiccup-sneeze

Ibland är livet bra jobbigt. Prova att ha hicka och få nysattack på samma gång and you will know what I'm talking about.
Och ja. Jag got a thing för svengelska.



Like to bike!

Jag har precis ätit lunch. Och jag tror att det var första gången jag ätit lunch sen i mitten på december ungefär. Så har mina dygn alltså sett ut i flera veckor, men idag började det nya. Upp och hoppa vid nio, fler än två mål om dagen, promenader (för frisk luft är jag sjukt dålig på att inhalera) och cykelturer. JA, cykeln fanns kvar! Så nu har jag för fösta gången sen jag gick på mellanstadiet cyklat i snö och blåst. För självklart hade det börjat toksnöa under tiden jag gick runt och rotade i rean. Men hem kom jag, och mitt försenade nyårslöft är att använda min cykel alla under dygnets ljusa timmar. Med undantag för dagar då det är snöstorm..

Nu: TIll jobbet för att få en miniutbildning i areobics och funk, tack för det Elin.

Ikväll: Titta på körslaget, för det är så himla bra! Skämt åsido, en vän från Sthlm är med och jag ska se om jag ser henne. Anyone else back in Växjö yet?

//M

090103

Nu ska jag iväg på powerwalk och hämta min cykel inne i stan, äntligen! Men med tanke på att jag vann den i september så gäller det att hålla tummarna att den fortfarande finns kvar.. Wish me luck!

// M


Lightnings.

Så fint allting är en dag som denna. Trots att det var tråkigt att middagen med jobb-tjejerna blev inställd så har kvällen varit så himla bra. BodyPumpen var ny, härlig samt utmattande och uppiggande på samma gång. Hela packningen är uppackad sådär på riktigt, inget fusk, och jag har ätit den där goda kycklingsalladen med päron som K hittade på. En godisskål med den konstigaste, men godaste, blandningen står på bordet och det är rött i glaset. Ljuslågor och välstädat. Julklapps-routern är inkopplad och jag bränner filmer som aldrig förr. Samtidigt kan jag inte undgå att känna den där pirrande känslan.. Det går mot ljusare tider.. Jag känner't, som Ellen skulle ha sagt.

// M


Mindtwist

Kroppen är trött. Fyra utgångar på sju dagar är inte att rekommendera ens för den rutinerade. Och imorgon bär det av igen, men tanken är att jag då ska ta bilen med mig som jagskaintedrickaalkohol-säkerhet. Igår var underbart bra, härligt och minnesvärt. Sju vänner, två lägenheter, x antal klaskor vin och champange, god mat, utgång, dans, ögonsgodis och andra trevligheter. Jag har ont i magen och äter popcorn. Vet inte om det är ett lyckat koncept men det verkar ändå inte som att det blir värre. Och jag var väldigt sugen på popcorn.

Så mycket händer, så mycket nya intryck, så många nya ansikten, så många nya sidor av människorna jag redan känner. Det känns som att det nya året förde med sig en förmåga att se med nya ögon och se bortom allt det där yttre. Förmågan att se innanför skalet, både på mig själv och personer i min omgivning. Det nya året är en fortsättning, en nystart och en slutpunkt. Det nya året kommer genomsyras av wellness. Det tvivlar jag inte ett ögonblick på, magkänslan har aldrig varit så positiv och så stark.

Må det bästa av tjugohundraåtta bli det sämsta av tjugohundranio.