Sex bilder säger mer än tusen ord














Idag är det fokus på Kognition. Status-uppdatering : Det går relativt bra, Jonnas mirakelkur för att inte bli bakis fungerade, vilket betyder att det är fritt fram för party ikväll med. Yes.. Mamma gör potatismos och korv och det är nu konstaterar att mammas mat är farligt god.

Vi ses i dimman!

/M



Hemma om sex timmar


Spontanitet är bland det härligaste jag vet, trots att jag är en riktigt inbiten in-i-minsta-detalj-planerare i grund och botten. Efter att ha utnyttjat dagen till att plugga med Nina och Nina (vad är oddsen..?) och haft ett lunchbreak på gymmet styrde jag stegen mot Stureplan för att möta upp Clabbe på L'Angelo. Trevligt nog satt även Ida, Rasmus och Madde där i solen och glassade med vitamindrycker i ena handen och något av betydligt mer hälsofarlig karaktär i andra handen (man måste ju finna en balans, det är väl glasklart?). Solen försvann bakom träden och husen och med sånt här underbart sommarväder kände någon av oss för att dra sig hemåt så, vidare till East för en onsdags-drink (den fräschaste drinken på länge tål att tilläggas). Några drinkar senare och efter en intensiv bordsjakt satt vi med ett helt hav med olika förrätter framför oss, musslor, tonfisk, vårrullar och allt en ung hungrig dam kan önska sig. Fantastisk mat, så åker du förbi Stockholm så känns det från och med nu som ett måste. Och så här underbart fortsatte kvällen och natten...

Tack Ida, Clabbe, Madde och Rasmus. Jag har skratträningsvärk i magen. Och i kinderna. Och jag kommer att leva till jag blir 130 om skrönan stämmer.

Bye Bye Stockholm.
/ M




guess who's back

Hahahahaha. Japp, om du gissade bergodalbana så gissade du helt rätt. Men denna gången kommer en massa tillfälligheter till min räddning, tidsbrist, kos, bebis, flytt.. Yeeees.

I övrigt jobbar jag på med kyl och frys tömning och det suger. Matvetet är slut i alla fall men en stooor påse med bönor väntas bli uppäten innan torsdag.

Lite smått emotionellt instabil efter dagens känningar. En minder komplettering på rapporten ska hinnas med, men när? Träningen gick tungt. Idag Kos-väskan känns yttepytteliten. Kläderna jag vill ha på mig imorgon är längst ner i väskan. Håret är otvättat. Och när mamma släppte bomben att jag får restskatt (istället för över 4000 tillbaka) så klämde jag fram en krokodiltår och tyckte allmännt synd om mig själv.

lisa. nu är du med på ett hörn hos mig med, haha!

/M

Goose-bumps

¤ The sun is coming back
¤ My body is tranforming
¤ I passed my latest test
¤ I'm moving home in four days
¤ Kos is happening
¤ K and I might move to the same city in september
¤ A asked me to be her roommate in that same city

Great things is happing right now. I'm getting scared..

sista lördagen på adress; Friluftsvägen, Sundbyberg

Jag försov mig till för en halvtimme sedan, damn. Men jag antar att det var kroppens sätt att protestera eftersom jag trots allt var rätt hängig när jag somnade igår, jag behövde nog några extra sömntimmar för reparation. Nu sitter jag här med böcker, anteckningar och kaffe i högsta hugg och har bestämt mig för att 5 timmars plugg är mitt mål idag. Känns inte alls som någon omöjlighet om jag tar lite småpauser för att sätta igång tvätt, stryka och städa lite. Hemflytt och sommaräventyr hägrar...

Känner mig totalt upprymd av tankarna på att mamma-flytthjälp och morbror-sällskapsdam kommer och hämtar mig redan om FYRA dagar och 23 timmar. Oh la la, jag har aldrig velat att dagarna ska gå snabbare är nu, samtidigt som jag önskar att det var veckor kvar till tentan.

By the way, fick i förra veckan reda på att jag klarat tentan i utvecklingspsykologi med marginal som gav mig en dos med nytt självförtroende inför kommande tenta. Skönt är bara förnamnet. Men nu är det dags att sätta igång, härliga utläggningar om "cognition in classical conditioning" väntar och sedan ska jag dyka in i minnets komplexa värld..

Och Kina, en del av mig sitter fortfarande på ett litet rosa moln och leker med tanken att kanske, kanske kommer vi plugga tillsammans i höst, it's just beyond heaven. Tummar och tår, allihopa!♥

dagen

Efter att ha övervägt för- och nackdelar gällande att gå ur sängen idag på morgonen i en halvtimme beslöt jag mig till slut för att stänga av min alltför aktiverade hjärna. Strax efter det svänger jag benen över sängkanten för att upptäcka att träningsvärken vandrat från låren till rumpan och inser att även idag kommer jag vara tvungen att leta efter trappfria alternativ. Tittar mig i spegeln efter x antal gäspningar och upptäcker att smink idag klassas som överflödigt och den onda cirkeln, smink på grund av dålig hy ger dålig hy, är bruten. Färden till skolan, tre timmars föreläsning och den sista timmen med rapport-gruppen är ett suddigt minne på grund av nattens brist på sömn. Agerar under eftermiddagen packorganisatör åt min ständiga följeslagare N som imorgon flyttar sitt pick och pack till Småland och tar sedan själv flyget söderut redan på söndag. Vandrar hemåt i ösregn med ett paraply som vinden blåste sönder för första gången redan i höstas, men piggar upp mig genom att tänka på det utlovade fikat som N ska bjuda på innan avfärd imorgon. Jag pysslar och småpackar redan idag, onödigt tidigt då jag säkert vill använda sakerna jag packade ner under veckan som är kvar. Antagligen en undanflykt för att ge sig ut i det kalla och blöta igen, vilket också är en förklaring till att jag smög in på Lindex innan jag trots allt stämplade in på gymmet. "Tag tre betala för två" -skylten fångade onekligen mitt intresse och snart stod jag i provrummet med fyra klänningar, ett linne och två bh. Tänkte över beslutet under tricepsövningarna och bestämmde mig för att den nya kroppen ska firas med nya kläder, säskilt sådana klänningar med bar rygg och sommarfina färger som Lindex hade att bjuda på. Underskatta aldrig din förmåga att hitta en anledning till att unna dig själv en klänning eller ett par skor, den är helt enastående.

/ M


dagen tunnelbane-news: chaffisen lät som en snygg skåning i sina bästa år med magrutor och bamsekramsarmar. upptäckte när jag gick av att han var en alldaglig skånsk yngling med dålig hållning. Doh.




i am smiling all the way to anywhere

Small changes take a long time coming, the big ones happen all at once.
CM

Annie har förgyllt min helg. Allt blir så lätt när man får en liten puff i rätt rikting. Allt blir så enkelt när någon öppnar ens ögon och får en att se på saker från en annan vinkel. 15 onödiga kilon har lyfts från mina axlar. Allt kommer att gå som en dans, från idag och hela livet framåt. Hinder är till för att klättras och över och när vi ser tillbaka ska kroppen fyllas av stolhet, för vi klarade det. 
Inget stoppar oss nu!

/ M


apburen

På vägen hem från gymmet går jag alltid förbi Systembolaget (gissa om man blir sugen när man är sådär tränat-törstig och ser alla vinflaskor). Inte så intressant att veta det kanske men igår var det något som inte riiktigt var som vanligt. Innanför de låsta grindarna och dörrarna så sitter det 25 personer vid ett uppdukat långbord och har något som liknar personalfest och jag kunde inte låta bli att börja gapskratta där mitt på gatan. Där sitter de, som apor i bur med obegränsade mängder alkohol - det, är vad jag kallar fest!




regn

Dagens frågetecken
Hur ska jag kunna rädda världen när jag upplever mindre utbrott inombords så fort jag hör ordet "grupparbete"? Hur jag ska handskas med faktumet att alla människor inte är födda med hjälpas-åt-genen och tar det ansvar de borde, är dagens tankeställare. Jag är rädd att även om min tålmodighetsgräns ligger längre bort än många kan ana, så räcker det inte till för att omringa alla de världsproblem som kommer att dyka upp i min väg. Ska därför iväg till gymmet och springa bort min ilska och yoga mig fram till svar. Tjohej.



random tuesday

...det hugger fortfarande till i hjärtat. Drar ihop sig sådär så man inte riktigt kan andas som vanligt. När går det över? Går det över eller vänjer man sig bara?


Har varit en lång dag, både i skolan och på gymmet och nu känns det som att hjärnan behöver stängas av för idag.


annoying shit

För över nio månader sedan sa en person några ord som har satt sig i huvudet på mig . "Man vill bara ha det man inte kan få". Man vill bara ha det man inte kan få.. Förbannad, arg, ledsen och lurad var en underdrift. Idag ser jag det som att det var tur att han öppnade mina ögon. För nästa gång den där proceduren upprepades var jag i alla fall förberedd. Det är sorgligt att beteendet inte längre är förvånande, att bara vilja ha det man inte kan få tillhör tydligen mäns normer numera.

Kos inom räckhåll. Har aldrig mått bättre. Ska flytta till Småland. Lär mig inte bara en utan 100 nya saker varje dag. Vet vem jag är, vad jag vill och vad jag vill uppnå. Inga konstigheter!

¤På onsdag 17.00 andas jag ut.
¤ 23 sidor språkutveckling och tvåspråkighet
¤ Godnatt!


gah

ella fucking malaka. anonym på kommentarerna betyder att martina inte förstår vem som kommenterat. ganska logiskt i mina öron. jag vet att studenten är den 5:e. vem??

Vi var på landet!

Haha, fräsig känsla att göra som en äkta stockholmare och "åka ut på landet" en sån här fin sommardag! Jag, Nicoletta och Ida begav oss idag ut på utflykt till Sundby gård som ligger otroligt vacker vid en liten sjö utanför Huddinge. Där satte vi i oss den godaste brunch jag någonsin smakat och jag tror att utan och överdriva så åt vi i två timmar. Med utsikt över vattnet satt vi där på terassen och njöt i skuggan av parasollet och jag kände mig lycklig som få att få sitta där en söndag och njuta med två härliga vänner. Alla var vi dock lite slitna efter gårdagen som ni ser på bilderna men nöjda och glada var vi även om det kanske inte syns på alla kort, haha!

     

     

Underbar dag.




ryck

lämnade av matida på stationen vid två efter en kort men intensiv och mysig påhälsning. prat konstant och mcflurry i solen. YEY. men fick abstinens efter sällskap ungefär fem minuter efter avskedet och eftersom ingen av mina kära vänner som är bosatta i stockholm behagade att vara hemma eller lediga så . . sitter jag nu i uppsala hos marie och väntar på att vi ska dra iväg ut till en kolonilott och grilla hamburgare och dricka gottgott i solen! livet är bra underbart. ha en underbar lördag, see ya!

nostalgitripp


Lillördag i Gamla Stan

Kom precis hem från Hunted Hedgehog's spelning på Stampen. Härligt  onsdagsdrag och Robin på scen med sin grymma röst är ju alldels underbart helt enkelt. Bra låtar dessutom och vi har ett koncept som inte kan misslyckas.

     

Jag föreslår att du går in på www.myspace.com/huntedhedgehogs och lyssnar på A Modest Suggestion, och sen är du fast.

Jag spår en lysande framtid. Kom ihåg var ni läste det först . . :)

Godnatt!


jag har en plan

image130


Announcement

image129
Jag har slutat att äta godis. Uppdraget pågår i en månad och upphävs i samma sekund som jag sätter mina fötter på grekisk mark den 6:e juni. Wish me luck. A lot of luck.



Hjälp

..storebror fyller 27 och vad i hela världen kan man köpa honom för present? En present som dessutom ska passa ihop med studentekonomi och få plats i rekommenderat brev 20x15cm?


Hjälp.


Bananas

Det kan ha varit så att jag till viss del dog innan idag. Men det som inte dödar helt måste väl härda istället då. Anledning? Körde kondition på gymmet och upptäckte en läskig tävlingsnerv som plötsligt blev helt skogstokig, den gjorde så jag inte kunde sluta springa förren bruden bredvid hade slutat. Jag pinnade på som jag hade eld i baken och det får jag väl antagligen sota för imorgon när jag ska ta mig ur sängen. Doh. Imorgon får det bli skygglappar.

Btw, Kina, nu har reklamerna för den där träningsdrycken börjat gå även här i svealand. HAHA! De är ju så klockrena.. Kommer på mig själv med att sitta och tänka replikerna i huvudet och se bilderna framför mig.. "Don't eat bananas, bananas are for monkeys.." Lovely shit!

Godnatten.



Now we're talkin'. . .

Har drabbats av bloggtorka light. Läs endast i brist på annat bättre vetande.

Imorgon börjar den sista delkursen och bara efter att ha skummat igenom första kapitlet och planerat läsningen så verkar det även som den mest intressanta. Kognition. Vi snackar Pavlovs dreglande hundar, Skinners box och klassisk betingning. Jag känner mig som hemma. Tentan i fredags kändes bra och enligt mina beräkningar ska jag ha klarat den med god marginal men man ska ju inte ropa hej.. Känns inte som jag bahöver oroa mig för omtenta vilket är riktigt skönt eftersom den är dagen efter jag landat på Kos. En aning problematiskt det där men det gäller ju att vara optimistisk!

Annat onödigt vetande om mig är att jag firade mig själv i fredags med att köpa en bikini i regnbågens alla färger (bild dyker upp såsmåningom) som dessutom satt som gjutet. Galet trevlig känsla att prova bikini med ett nöjt leende på läpparna, try it! Sen blev det dansklass på gymmet följt av svullokväll framför tv:n med Åsa.

Hade igår en helt ledig lördag då jag kunde göra precis vad jag ville. Vad gör jag? Tränar funk och bodypump i två timmar och halvsover framför Teminator. Lord, I'm a living party. Positivt var iallafall att funken påminnde mig om en kär vän - Jonna och hennes underbara dansstil, jag la på extra vikter på alla övningar på pumpen och i soffan bredvid mig så hade jag mysigt norrländskt sällskap.

Nu - film och uppladdning för en ny vecka. En vecka närmre Kos. En vecka fylld av utmanande träning. En vecka av nya kunskaper. En vecka av nya framsteg.



Sköna maj!

Imorgon är det dags för tenta i Utvecklingspsykologi, kursen jag sysselsatt mig med de senaste fem veckorna. Jag håller alla tummar och tår att plugget ger utdelning denna gången och jag bara behöver går unt och vara nyfiken på HUR bra det gick istället för OM det gick bra. Trots tentaplugg så hann jag med en grillfest här hemma med Åsa och hennes närmaste igårkväll, vilket blev en riktigt trevlig liten tillställning med gott vin och alldeles för mycket god mat. Fantisera själva..
Fördrink: Orgasm - cocktail
Förrätt: Ungsrostat bröd a'la Kina med olivolja och salt
Huvudrätt: Honungsmarinerad kycklingfilé, grönsallad, fetaoströra, grillade grönsaker m.m.
Efterrätt: Chokladpudding med non-stop och grädde

Såå.. trots att det började regna och vi fick använda inomhusgrillen så blev middagen en riktig hit och många mycket intressanta diskussioner hanns med. Jag fick bland annat lära mig att om man först äter en chokladkaka och sedan ett salladshuvud, så tar de ut varandra - enkel matte. Vi lärde Hanna vad olla betyder och efter det följde en diskussion om vad den kvinnliga motsvarigheten borde kallas och "snigla" blev det vinnade förslaget. Och straffpoker är tydligen en hobby som kan utövas och utnyttjas på diverse otrevliga sätt . .


Dagen har alltså använts till plugg, en del sömn och en promenad runt sjöarna med Emelie då jag inte kände att det inte fanns utrymme mina dagliga två timmar på gymmet tyvärr men imorgon återvänder jag! Då blir det jazzdans och antingen styrka eller en powerwalk. Det har aldrig varit så här kul att träna, och resultaten är minst sagt helnice. Jag längtar efter beach '08 . . 


image128

Sure looks like a date to me.

Dagens middag och efterrätt! Vindruvorna fick dock inte plats i magen så de blir tenta-underhållning imorgon istället! Nu blir det sova för min del, måste ju vara pigg och på hugget imorgon.. Wish me luck!

/ M