"Och DÄR kommer natrium in!"

  • Sovmorgon.
  • Snabbstädning.
  • Föreläsning om stress.
  • Långfika med Alfred.
  • En och en halv timme på gymmet.
  • En timme yoga.
  • Mat.

    Åker hem till Mami und Papi imorgon. Jobb väntar på fredag och en hel del trevliga möten under helgen samt en del plugg. Återkommer efter min lång-weekend då vi fortfarande inte fått igång bredbandet hemma och sitter på ett stenålders modem. No way att jag sätter mig där, hinner bli galen innan startsidan kommit upp.

  • Godnatt.



 


Monkey see, Monkey do.



Vaknade idag med ingen lust alls att gå upp när jag såg den grå himlen och hörde regnet som slog mot rutan, så jag vände mig om och somnade om. Ett par timmar senare vaknade jag på andra sidan och kom fram till att det var dags att pallra sig iväg till skolan och planka in på em-gruppens föreläsning i grundläggande statistik. Har helt enkelt inte råd att missa en enda föreläsning eller seminarie i statistik då det verkligen är min svaga sida. Det regnade när jag gick hemifrån, från skolan, till gymmet och när jag äntligen hängde upp min för årstiden alldeles för tunna jacka här i min stora rymliga hall (läs med en stor dos ironi, men jag har i alla fall en hall!). Det sammanfattar väl sinnesstämningen för dagen ungefär.



Ok, med risk för att låta minst tio år äldre än vad jag låtsas vara varenda gång jag köper sl-kort så bara måste jag dela med mig av ett alldeles galet gott middags tips som jag råkade upptäcka idag. Bandpasta med spenatstuvning och stekt kycklingfilé med wok-krydda, sen gjorde jag pastan och stuvningen till en enda röra. Hur man gör behöver jag nog inte gå närmre in på.. Skulle ni vara så pass vilsna i köket får ni helt enkelt höra av er :)



Btw, även den kommande helgen kommer att spenderas hemma i Småland. Så om det är någon annan som har tänkt att bege sig hemåt så är det fritt fram och mycket uppskattat med ett litet telefonsamtal, long time no see gäller många av er! Haha, börjar ju bli värsta kontaktannonsen här, well. Let me know.



Äsch, det här inlägget blir ju bara tråkigare ju mer jag skriver. Så, hepåre!



Min blivande Man.

Se och njut.



So long!

Kryptiskt is my thing.

Det blir liksom mycket mer spännande och lite att bita i då. Hjärnan måste också få sin dagliga motion, så  varför inte se mig som din PT?

En offentlig ursäkt är nog på sin plats. Jag är ledsen att jag för tillfället suger på att höra av mig, jag är självupptagen, ego och koncentrerar mig just nu lite för hårt på att få ordning på mitt liv och min framtid. Och så ska man leva livet samtidigt som det ska planeras, puh. Så alla ni utsatta som lyssnat er trötta på jag, mig, mitt och ännu mera jag, JAG ser problemet och alltså ska det nu lösas! Pass på.. Haha, instuktören på core-passet säger "pass på" varenda gång inför en sista övning, sjukt kul med lite norrlänska inbakat med, haha!

Helgen hemma har gått otroligt fort och jag har haft det mer än bra, förutom att jag självklart sprang rakt på ödet det första jag gjorde när jag anlände till Jönköping. Har vi något otalt, du och jag? Återkommer med lite kort från veckan som gått men just nu är det dags för skönhetssömn, ny kurs imorgon och då gäller det att vara pigg, vaken och klar i huvudet!

So much to say but so little time right now!


Hmm, är det inte Oscarsgalan inatt?






Idag har jag sett en kändis.

Bugar, bockar och niger som tack för berömmet du sockersöta guldchokladboll!

Jag har sträckt mig i kindbenen. Det är en sådan sak som bara kan hända en tisdag. Antagligen beror det på mitt sjuka skrattande idag (tål att tilläggas att hittills under dagen inte träffat en endaste själ som jag känner). Det började hos frisören. Innan jag visste ordet av så visste jag att frisörskan min skulle gå sin vidare utbildning i London, flytta till Maimi, var 23 år och har bott i Stockholm i hela sitt liv samt att hon oftast klipper KTH-studenter. Och vips så hade jag berättat vad och varför jag bodde i fjollträsk nuförtiden (inklusive det planerade sambolivet och då fått veta att hon varoit med om exakt samma sak fast tvärtom med sitt ex), att jag vill till Kos och säsonga och vilket datum jag gjorde mina extensions. Inbakat det här två timmar långa samtalet var det galet mycket skratt och även en inbjudan till att vara hennes smink-modell imorgon, YEAH! Så, imorgon klockan sju sitter jag rak i ryggen och får en omvandling till make a'la sotish, kvällslook helt enkelt. Mitt i allt det här med inser jag att jag glömt mina pengar hemma på skrivbordet. Oh My God. Där suddades leendet ut rätt fort kan jag garantera - fram till jag insåg att färgningen var så galet billig att jag kunde skrapa ihop några slantar på kortet trots allt! Gissa om jag var glad att jag slapp dra nån dålig vit lögn där. Suger på att ljuga, men det kanske är en bra egenskap?

Well, kanske inte så mycket skratt där så att det resulterar i sträckning, men bädda in det med diverse galna samtal med Mamma "The one and only in felsägningar", Annie "Make my day just by saying hi" och Jouline "brunette in a blondes bodie". Och sist men absolut mest gapskrattsvarning - den titelkåta med samma namn som exet och en aning för höga tankar om sig själv, MOHAHA! Underhållande är du med dina visioner och verklighetsuppfattningar, de är lite skeva dock.

Back to books and notes! Lattédags?




Bokat.

Biljetten hem är betald och skickad till mobilen. Ankommer torsdag kväll.. Har inte bokat nån tillbaka men det får väl ordna upp sig, är lite tomt på kontot för tillfället bara :P kan ju alltid hoppas att det kommer in lite oväntade guldpengar på nåt sätt.. Men mynt är ju runda för att de ska rulla har jag hört! Och säga vad man vill om mig men att sätta sprätt på pengar det är jag tydligen en jäkel på!

Och på tal om det så var jag sådär vuxet ekonomisk igår och räknade ut hur mycket pengar jag handlat mat för under den senaste månaden, inklusive lunch och restaurang besök då, och det var ingen nudlarmedtonfiskochknäckebröd-summa där inte. Hujeda mig vilken chock jag fick, hälften av summan var mat som jag köpt ute, typ luncher, vilket inte är okej när man ska göra ett någorlunda försök att leva på existensminimum. Jag har mycket att lära och dessutom får jag bakläxa för krogrundorna, inte okej! Så, mina tips och krav till mig själv  (och till dig med om du känner dig en aning fattig) inför den kommande månaden är nu som följer:

-> Lunchlåda all the way.
-> Öl istället för drink på krogen.
-> Taxi = förbjudet.

Har redan en tid för att färga håret imorgon som jag kommer uttnyttja trots allt men får väl trösta mig med att det blir halva priset eftersom jag ska göra det hos en elev på Hårakademin plus att jag inte kommer lägga mer pengar på tokdyra inpackningar - de jag har samlat på mig hemma får helt enkelt duga..Trodde väl inte direkt att jag skulle leva som student när jag gjorde mina extensions :P

Ok, ganska mycket tråk blev det idag men hur mycket man än vill ignorera sitt kontoutdrag så finns det fortfarande kvar, pengarna rullar inte in som dom ska såvida du inte har ett jobb eller oanade krafter. LIve well my dear student-friends! Och ni andra får lyxa vidare.. ;)


Martina goes ?

Om någon skulle vilja förbarma sig över mig ett ögonblick och förklara hur man får tag i en tågbiljett hem till Smauland genom att lägga bud och ha sig på Tradera? Ida, du kommer att bli mitt offer imorgon om ingen gjort sin röst hörd innan dess eller om jag mot förmodan skulle förstå precis hur man går till väga.

Wtf, hur svårt kan det vara!?


Oh Lord.

Gå ej nära IKEA på söndagar.

Lyckades dock roffa åt mig en "kudde" som man kan ha sin bärbara dator på när man sitter i soffan eller sängen, med en plastplatta på ovansidan liksom. Prefekt för mig som märkligt nog titt som tätt hamnar i sängen för att plugga. Thank God att jag inte är lättsomnad :P Sen blev det lite vaniljdoftljus, en liten visp för att skumma mjölken till latten (eftersom min espresso-maskin is fuckin' with me) och galgar. Hittade inte nån turkos träningstopp som jag var ute efter men det får gå ändå. Var alldeles för snål för att köpa något annat än det som jag hade spanat in redan innan.

Nu ska jag käka tacos för fjärde gången den här helgen och andra gången idag ;) men hey, rester = billigt. Sen blir det troligtvis lite överblivna chips från filmkvällen igår med, yummi. Ska i alla fall försöka motstå min enorma sugenhet på kladdkaka, det ska jag spara till tentan är avklarad och förhoppningsvis godkänd, i så fall ska det firas! Eller möjligtvis tröstätas..

Blev inget gym idag, känner helt enkelt att jag inte hinner med men kanske borde jag prioritera annorlunda. Får se hur jag gör imorgon, har en träningsvägledning inplanerad men känner just nu som att den inte kommer ge särskilt mycket då jag ändå tycker om att göra som jag vill på gymmet och just nu är det löpning kombinerat med hantlar och nåt vanligt pass varje vecka som gäller. Samtidigt som jag vill få det avklarat direkt efter skolan eftersom jag tycker det är svårt att komma iväg på em/kväll när man satt sig och börjat plugga hemma.

Nicoletta ville ha med mig på en drink ikväll med med henne och Johannes men det måste jag skippa idag, det finns varken tid, pengar eller ork. Måste bestämma mig om jag ska åka hem till Småland efter tentan med men det lutar nog åt att jag stannar här. Finns lite för mycket hemma som är jobbigt just nu, relationer och personer som jag helst vill undvika ett tag framöver.

Well, mat och lite godnattsaga i form av "Statistik för beteendevetare", woho!



Tentapanik.

Pluggavbrott  -> Outlet och IKEA

Återkommer med resultatet :)

Har för övrigt börjat känna av den berömda paniken inför första tentan. Har inte den blekaste aning om jag ens kommer att bli godkänd. Ska jag, hur konstigt det än låter i mina öron, kugga på ett prov för fösta gången på fem år? Då mitt senaste katastrof-prov var typ i kemin i åttan eller matten i tvåan.. Men dags att sluta upp med det här nu, händer det så händer det, ganska puckat att ge upp när det är tre dagar kvar att plugga, visst fixar jag att nå upp till en godkänd nivå, eller hur? Helt ute och cyklar är jag inte trots allt.. Har ju inte ens nån cykel, ha. Positivt är i alla fall att jag till nästa kurs börjar har lärt mig något nytt om studieteknik och det ska tillämpas, fett.

So long!



Lördagsgodis

Dagen på stan med Marie och Nicoletta resulterade i dessa två små läckerbitar som passade studentekonomin alldeles utmärkt..

   

Vit top från Zara och blå klänning från Gina Tricot!

Efter en fredag med mycket prat, lite vin, mängder med mat, några drinkar och en liquid cocaine shot så blir det hemmakväll framför datorn och en film idag. Ingen idé att gå ut när man ska vara pigg i huvudet och plugga imorgon plus att jag ska ha date med Nicoletta på gymmet, så - no drinks tonight.

Ha en myspysig lördag..


Pluggagymmastädashoppavinapratadansa!

"I wanna take you away.. lalala.. lalala... Please don't stop the muuuuusic!"
Jag sjunger hellre än bra, och ljudligt dessutom. Det är fredag, det är invigning på helgen, jag har en härlig träningsvärk som ska dansas bort i natten och solen skiner! Det är då man undrar vad man mer kan begära av denna strålande dag för att göra den ytterligare ett snäpp bättre, en liten gräddklick på moset som man brukar säga av nån lustig anledning (jag i alla fall aldrig förstått om man faktiskt en KAN ha grädde på mos). Jo, man adderar en yummylicious läkare/reseledare/partyprinsessa/vän och en bootylicious barprinsessa/fru/vapendragare/roomie och sen är det.. ah.. Fuckin' great.

Nu blir det råplugg ett par timmar innan jag och Nicolattjo ska drag our asses to the gym och rocka loss så som man bara kan på fredagseftermiddagar på gymmet innan man ska ut! Kina, you know what i'm talking about, right? Det var tider det, spinningen på fredagar efter skolan, yeah!

Dr. Marie Inhammar - dagens sol
Barnsliga fasoner - dagens diss

Midnattsfilosofering


Har precis kommit hem. Den här kvällen har varit den mest underbara på länge, med Nicoletta, pizza på Hutten, vin och ovärdeligt prat i mängder. Bojkotten drog inte till sig den uppmärksamhet som jag hoppats på men just nu känns det som det viktigaste är att jag och min vapendragare är på det klara med vad som gäller den 14 februari från och med nu. Med idag som startpunkt så är det nu vår officiella dag för sammanstrålning och egocentriskt disskuterande om oss oss OSS och ingen annan.  Män är portade, kärlek är överskattat, känslor är crap. And that means freedom.

Har mycket att skriva men fastnar nånstans. I vilket fall så friade jag till min älskade ikväll och bröllopet kommer att äga rum om ca tolv timmar för den som är intresserad. Det är ett överrasknings-bröllop och kommer att gå av stapeln på SATS i sumpan, on a löpband. Yeah. You and me together for fuck sake. Forever. 

Kvällens kräkis - chaffisen på tuben som stönade i mikrofonen
Kvällens Yummylicious - Nicoletta, lite bättre helt enkelt!

Kaka? På en teooorsdag!?


Idag är en fullspäckad dag eftersom jag jobbar på det där med att ha ett välfyllt schema i min kalender för att undvika vissa negativa beteenden. Började dagen med ett riktigt givande seminarium inför tentan på torsdag men jag är fortfarande mäkta förvånad över handledare och föreläsares oförmåga att prestera och utföra sitt jobb. Besviken. Fortsatte hemåt med två nice guys från gruppen, Olof och Isac för att sedan avnjuta hemlagad grönsakssoppa och rostat bröd. Rostat bröd...mmm.. Och nu sitter jag här i köket och tar en liten paus från pluggandet, en paus som i för sig verkar vara längre än pluggandet men jag jobbar på det. Att vara medveten om det är ett framsteg i alla fall. Om några timmar möter jag upp Emelie the hulk och vi drar till gymmet för att spinna loss och sen lite hardcore på det. Och sen ska jag ha en efterlängtat kväll med min ständiga vapendragare Nicolattjo. Wonderful. Och sen skulle jag tippa på bedtime och ytterligare en dag är avklarad. Tråkigt att ha inställningen att dagar bara ska gås igenom på bästa möjliga och mest smärtfria sätt just nu men det vänder. Efter regn kommer ju solsken har jag hört, när skulle vi annars få uppleva regnbågen? Hörde föresten att det regnar tre gånger så ofta på tisdagar som det gör på lördagar, det ni. Så nu är tisdagar min officiella dag för att ösa mitt ogillande över.

Dagens kräkmedel - Behöver jag ens..?

Dagens räkmacka - SOLSKEN

Now, tea with the boss in the house!

Bojkott



image53


Rules? Basicly, no men.

All right. Who's in?



Sjöhästarnas återkomst.


Mamma: "Åh, idag har jag och C varit och handlat kläder och gått på stan!"
Moi: "Mhmm.. (inser vad hon sagt, att hon handlat kläder utan mig, orimligt!) VAA!?? Jaha, vad köpte du då?" (aningen fräckt eftersom jag vet att hon kan ta ut svängarna när man inte håller koll på henne när hon dyker in i mönster/färg/modell-djungeln al'a Joy och Flash, brr, jag får rysningar!)
Mamma: (Kvittrandes som en lite fågel) "Ja det var en hallonröd/cerise tröja, ett långt linne och så var det ett annat linne med mönster, ja som sjöhästar eller medaljonger!"

Moi suckade uppgivet och konstaterade återigen fakta. En mor utan sin dotter i shoppingens värld är som latte utan en extra shot. Smaklös.


Dagens kräkvarning - alla psykologiska termer.
Dagens applåd - fältrapporten inlämnad.



 


Pannkaka.


Jag har överlevt ännu en helg med ett alldeles för stort alkoholintag när jag egentligen borde laddat batterierna och andats in ny, frisk luft och gjort mig av med allt det dåliga. Istället går jag mot en måndag uttömd på kraft, oengagerad inför morgondagens uppgift och less på turerna med känslostormar som Du skapar endast genom att existera. Men ju tröttar jag blir desto mer vill jag kämpa. Kan inte för ett ögonblick acceptera att vi bara ska släppa det och låta vinden blåsa bort känslan, igen.

Grinig, otacksam och obeslutsam? Kanske. Men vad i hela världen ska jag göra?

Gossip Girl - helgens räddning
Thomas Östros - dagens kräkmedel.



Som fisken i vattnet?

Fredag. Känns som att det är tisdag men sen när kan man lita på min magkänsla? Jag tränar den varje dag men den sviker mig lite för ofta för att jag ska lovorda och lyda dess minsta vink , men wtf, vad ska man annars lyssna till? Eftersom hjärna och hjärta aldrig kommit särskilt bra överrens så måste man hitta en mellanhand, en känsla som förhoppningsvis kan vara ett mellanting, och man brukar ju säga att om magen mår bra.. Ja då mår kroppen bra. Och om kroppen mår bra av att tro att det är tisdag så, fine. Tisdag.


Jag tror att jag är en av Sveriges sämsta människor på att vara student. Att vara student  på universitet innebär en hel del eget ansvar och disciplin. Du måste göra ett eget litet schema över ditt liv, dina studier, din träning o.s.v. för att fylla din vecka med bl.a. 35 timmars studier utöver de futtiga fem som du serveras från silverfat i form av seminarier och föreläsningar. Jag får rysningar. Jag sover länge, har i för sig gjort ett schema som jag istället inte följer och läser alltså alldeles för lite, sitter och bloggar, pratar på msn, tränar för det mesta endast när Emelie frågar och jag inte kan säga nej eftersom jag är kass till och med på vita lögner (fråga mamma, den lilla lögndetektorn)och är ute i friska luften alldeles för sällan och klagar på att jag är fattig. Min poäng är att ju mindre jag har att göra, desto mindre hinner jag med. Då min kalender är fullbokad från första till sista raden, det är då jag är den effektiva, målinriktade och fokuserade Martina som hinner allt och dessutom gör bra ifrån sig. Men det är nu som jag visar min lata, osexiga tafatta sida som dyker upp då och då för att testa mig och se om jag kan ta mig tillbaka till toppen. Den här sidan är aningen vresig, trivs inte var hon än befinner sig eller gör sig besväret att rycka upp sig och stiga upp när klockan ringer.


But as soon the sun decides to return to us, I will be back.


anledningar till att måndag är en ogillad dag.



måndag är dagen som man ska starta sitt nya liv på
måndag är dagen som innebär måsten.
måndag är dagen som är först, alltså är den helt enkelt lite jobbigare.
måndag är dagen som jag fick ont i magen.
måndag är dagen som jag tvingas åka känslomässig bergochdalbana så att jag helst vill kräkas och hoppa av.
måndag är dagen då jag kanske drar slutsatser av tomma ord.
måndag är dagen då du återigen visar din makt över mig.
måndag är dagen då du kanske sliter upp mitt hjärta, igen.
måndag är dagen jag för tillfället gillar minst av alla.


förutom att jag inte gillar måndagar så kan jag upplysa om att skolan rullar på. har ingen aning om det går bra, första tentan är först om ett par veckor men vad jag vet däremot är att det är lite kämpigt med all kurslitteratur på engelska. just idag är allt uppochner och för tillfället känner jag att jag vill ut och se världen ett tag till innan jag sätter mig i skolbänken för att läsa ett helt program. denna kursen är intressant så jag ska absolut läsa klart den, men sen blir det något annat antagligen. rastlöshet eller beslutsångest?


har varit hemma i småland på en långweekend och umgåtts med en underbar en. får hoppas att det inte var sista gången, men den som lever får väl se. gränsen är snart nådd, jag kan inte dra ut på det mkt längre, jag kan inte utsätta mig själv för det här när jag inte vet vad jag har dig. enkel matte som är svår att göra i praktiken.


take care. I will.