sädkastning och pilbågsskjutning

Vaknade av mig själv 7.40, thank good. Gnuggis i ögonen. Undrar varför jag har helgpass? Påminner mig själv om att det är sista gången innan Thailand. Tänker på resan. Dricker kaffe. Äter gröt. Kommer ihåg att jag har nya shorts. Blir taggad. Tänker mest spegla mig i mina nya ♥shorts♥ idag. Och vara fin i mitt matchande nagelack. Tänker vilken tönt jag är som kommer vara snygg på träning. Haha. Kontrar med att det faktiskt är lördag. Yeihaaa AFROPOWERDANCE 55min!


självmord, spöken och stölder - allt en kväll med goda vänner bör innehålla

Gårdagskvällen hos Nicole bjöd på samtalämne efter samtalsämne, det ena mer absurt än det andra. God middag hann serveras under tiden och jag har nu ätit grön ärtsoppa för första gången, och det var gotte. Sällskapet var även det mycket trivsamt och fler kvällar likt denna är att eftersträva.

Mycket hann dock hända innan vi begav oss mot ikeas födelsestad.. Fredagen började med BodyBalance med Jenny bland kunderna, sedan skrubb och sol och bastu och hel kroppssanering. Eftermiddagen spenderades på Palladium med godaste svampsoppan, kaffe, målgruppsanalysplugg och enkätplanering.

Tackar för finfredag!

bästa brödet

FULLKORNSBRÖD

8 dl rågskikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång form, rymd ca 1½ liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

Jag lovar, det är det godaste bröd jag ätit. Enjoy!


barn på nytt

NU kan jag äntligen berätta vad jag och 19 vänner gjorde igår! Vi var en heldag på Bodaborg för att fira två av vännernas födelsedagar, vilket blev hur lyckat som helst. Destinationen för dagen var hemlig, och födelsedagsbarnen hade inte alls förstått att det var fler än jag som skulle umgås med dem under dagen. Det var jättekul att leka fångarna på fortet och det tog inte många minuter att kastas tillbaka i tiden och bli som ett barn på nytt :)

Gårdagens kraftansträngning för både kropp och hjärna resulterade i lång sovmorgon idag, vilket var behövligt! Känner mig som en ny människa, laddad för både föreläsning om webben som verktyg och pass i AfroPowerDance.

Sist men inte minst kommer kvällen avslutas med en mysig mat&filmdate med min man, kan dagen bli mycket bättre? Se upp för snöovädret idag! Det fullständigt öser ner utanför fönstren..

till mamma:

Det här är Lisas blogg. Titta på lite bilder och se hur gött vi ska ha det. Du ska trycka på namnet alltså. Det är en länk. Så du hoppar till hennes sida. Ja du ska inte bokstavligen hoppa alltså. Men internet.

Hejdå.


åtta (säkra) sätt att misslyckas med chokladmuffins

Börja med att leta upp ett recept på nätet, ta all tid du behöver. Sätt ugnen på angiven temeratur. Vispa elegant ägg och socker, och förbered för att tillsätta de torra ingredienserna. Inse att du inte har vetemjöl, ta dinkelmjöl med ett axeltyck och tänk "mjöl som mjöl". Vispa vidare och upptäck att en relativt viktig ingrediens saknas i skafferiet, istället för kakao får Dark Oboy duga. Skvätt ner halva det nystädade köket med smet då du glömmer stänga av elvispen innan du tar upp den ur bunken. Provsmaka och ta beslutet att en banan kan förhöja den avsaknade chokladsmaken. Mosa och vispa ner bananen med bestämda cirkelrörelser. Placera sedan de minimala muffinsformarna på en plåt. Glöm bort att formarna endast bör fyllas 2/3 och häll smet upp till bredden. För in plåten i ugnen snabbt och smidigt då önskad temperatur är nådd. Glöm bort tiden och ta ut plåten då muffinsarna börjar få färg, samt pösa över formkanten och rinna ut över hela plåten. Låt kallna och servera. Känn vid första tuggan att de förtfarande är en enda gegga inuti. Konstatera att du kladdat ner dina kläder då du försökt trycka i dig din muffins. Ställ dig själv frågan: hur blir man av med 19 misslyckade muffins?


our story

Vi möttes en dag i maj, året var 2007. Solen stekte, havet var blått - lokaliseringen var Kos, Grekland. Vi gick i skolan och lärde oss bland annat..



Sen tog sommaren slut, vi åkte åt var sitt håll, men möttes upp så fort vi fick en chans,



för att äta chirre och sånt där. Men vi brukar gå ut lite också..



för dansa på Caféetoch åka limousine är kul!




Sen kom den efterlängtade sommaren tillbaka och vi tog flyget från Köpenhamn till Kos ännu en gång..



in i dimman! Och ut igen när säsongen var över, och vi tog vårt pick och pack och flög till Svea igen.

En gång har vi setts sedan dessa bilder togs, då var Lisa här på camp några dagar innan den stora färden till..



Och nu.. Om fem ynka veckor ses vi igen, denna gång på andra sidan jordklotet, men med minst lika mycket sol, värme och blått hav. Finally! Ditt Thailand ska bli mitt Thailand! Jag gissar att du skriker "Välkommen hit"!



24 februari sticker jag. Så snabbt jag kan.


har inte riktigt tid just nu

För jag ska boka flygiljetter, vaccinera mig, köpa smör, baka muffins, hämta josefin, träffa jenny, fika, spåna ideér, sola, ha bodybalance, duscha, borsta tänderna, planera, fokusera, njuta, massera utmattad man, flytta hem, städa lägenhet, provsova säng, vattna blommor, maila, tänka över ekonomi, läsa, studera, gå på möte...

Got it?


tröttsamt

06.50
Vaknar till uttjatat fågelsångsalarm.

10.10
Lovar mig själv någonting, på heder och samvete.

12.15
Äter en halvkass skaldjurspaj. Kaffet på maten luktar gott.

14.00
Äntligen blev kolli till kompis igen.

16.00
Premiär för vårens första Afro-pass. Flåsigt och förvirrat på grund av förkylning.

17.15
Kommer fram till att jag vill ha både ny ringsignal och alarm till telefonen. Undrar om det kostar.

17.40
Äter godaste korvstroganoff med frugan.

20.00
Sover i soffa i hus.

svar till chris

Detta är den hemliga ingrediensen för fattiga studenter som vill få bra mag- och ryggträning utan att betala gymkort, Pilatesbollen :) Finnes för en mindre summa i diverse sportbutiker och säkert på fler ställen!

Bollövningar kommer!

"jag ska bli fit till beach'10"

Det klassiska nyårslöftet! Att det är väl använt även detta år märks genom strömmarna till gymmet och till passen på Medley om inte annat.. Därför kommer några frågor att fundera över för dig som vill sätta upp nya träningsmål! Fråga dig själv:

  • Hur lång tid och hur ofta ska och kan jag träna?
  • Hur får jag ut mest av min träning?
  • Vilken sorts träning ska jag utöva?
Hur lång tid du tränar avgör du själv, mitt motto lyder tveklöst att all träning är bra träning! Allt är beroende på vad du vill få ut av din tränig och hur du lägger upp den. Poängen är att du efter din träning ska ha fått ut precis vad du bestämde dig för innan. Det är därför jag i innan jag kör igång ett pass brukar uppmana mina delatagare att bestämma sig för vad de vill ha ut av sitt pass just idag. Vill de bli smidiga genom BodyBalance eller starka? Vill de bara glömma sin kassa dag på jobbet eller ge sin kropp en rejäl pulshöjare på Afro-passet?

Hur ofta beror på vad du vill ha för reslutat. Vill du träna för god hälsa funkar det utmärkt med 2-3 pass i veckan. För större utmaningar krävs något fler och desto hårdare pass. Detta utan att glömma bort den viktigaste delen i träningsprogrammet, återhämtning! Ingen återhämtning, inga större framsteg!

 

Huvudsaken är att du väljer något som du tycker är roligt att utöva. Det kan vara simning, styrketräning, joggning, yoga etc. När du själv tycker det är roligt är också chansen att du fortsätter med din träning mycket större. Att gå på afro 2 ggr/v och tycka det är roligt, ger dig givetvis mer än att tvinga dig själv att springa 1 ggr/v. Samtidigt är bland det viktigaste att göra träningen till en vana, då blir det garanterat skönt istället för ett tvång att köra sitt tärningspass.

 

Välj vad du vill träna och följ mallen, skriv även ner dina mål och se om du kan fullfölja dem genom den träning du nu kommer att utföra. Ha delmål och se hur du själv utvecklas. Träning för att bygga upp kondition och muskler tar sin lilla tid, därför krävs tålamod att köra på så kommer det att ge resultat :)

 

Alla härliga och positiva effekter med träning dyker upp här på bloggen så småningom!

 

 


TRÄNATRÄNATRÄNA!!!

Nu kan du provträna på Medley en gång gratis! Skriv ut denna kupong - kom och testa innan 7 februari!


jag älskar matematiska formler

Lindas blogg hittade jag denna lilla beskrivning av vad hon hinner med på 100% tid: "plugga 150 % Jobba 75 % och dessutom renovera på heltid". Det är onekligen en spännande matematik som jag gärna skulle vilja lära mig!

Mitt liv ser snarare ut såhär: plugga 100% (fast IRL kan det nog räknas som 50%), jobba 10% (vilket är på Medley så det blir träning+jobb=2in1) och dessutom ha det gött och roligt resten av tiden! Sådeldes har jag enligt Lindas matematik 265% kvar att utnyttja för nya spännande projekt!

Nu ska jag pilla naveln. För det har jag tid med.



saker att uppskatta

då många saker som inte uppskattas gör sig påminda.

♥Kärlek
♥Semlor
♥Kramar
♥Ledighet utan ångest
♥Biofilm
♥Myskläder
♥Pyssel
♥Nutidsdrömmar
♥Framtidsdrömmar
♥Vänner
♥Fysisk och psykisk värme

Så det uppskattar jag idag, när halsen gör ont, huvudet bankar och att ha pass ikväll inte på något vis känns som en god idé.

insikt

Med tenta skriven, ny kursstart inte förens imorgon, afropass i tillräckliga drag färdigt, så börjar jag komma till insikt att jag är LEDIG idag.

Herrejesus, vad ska jag göra hela dagen? Det här är så fantastiskt och befriande så jag blir alldeles till mig. Nu ska jag vänta in min man som är på verktygsshoppingrunda för att sedan äta årets andra semla! Mumma!


utdrag: veckans happeningslista

♥ Födelsedagsmiddag för min gamle man
Våldsamt pluggande till tentan
+ Juridiktenta i Informationsrätt
♦ En eftermiddag i tentan-är-över-dvala
♥ After school med mat, spel och cider med fina vänner
– Flyttstädat sju timmar
+ Förflyttat hela Hjärtats liv från lägenhet på Söder, till hus på Öster

Så är det. Jag bor för tillfället med min kära man på Öster. Huset i bilder kommer ni få inom kort, ska be om lov först. Att jag bor här beror till stor del på att jag fortfarande saknar sovbar säng. Men nu, exakt nu, undrar jag vad jag gett mig in på. Tv:n blev svart och visar "Ingen signal". Är det en hint att jag borde få mitt enda måste för dagen gjort?

Annars är vi båda två mycket nöjda med livet idag. Hela flytten kunde klaras av på en ynka dag och innan vi gick och la oss igår var köket hemmamysigt och det provisoriska tv-rummet likaså. Idag ska jag bestämt mysa till det ännu mer, det finns ju en samling kandelabrar att tillgå så det borde inte vara några större svårigheter.

Först ut är dock en lite uppfräschning av minnet gällande afropasset som jag konstruerade förra vecka. På onsdag är det premiär för våren!!!

Vem är först ut att komma och hälsa på föresten?

drömmar

...eller snarare mardrömmar har stört min efterlängtade nattsömn i mannens stora sköna säng.

Det började av någon anledning med att jag drömde om Blondinbella. Hon skulle gå upp tidigt en morgon och skriva tror jag. Hon gick därför från ett stort hus vid en sjö, till en mindre stuga däromkring. Senare hittas hon död i stugan. Det är nu historien vänder från att ha varit lite sorglig i största allmänhet (jag känner ju inte henne, men död är ju alltid sorgligt), till att bli riktigt hemsk. Den döda personen är inte längre Blondinbella, utan det är Jenny. Min underbara och fina tuss, Jenny. Jag är helt förtvivlad i drömmen, bryter samman totalt hemma i mammas kök. Vet inte hur livet ska kunna fungera.

Jag vaknar av att mannen puttar på mig och sedan kramar mig. Tårarna rinner och den där hemska ångestkänslan som sätter sig i magen är påtaglig.

Varför i hela friden Blondinbella fick utrymme i mina drömmar är ännu oklart. Huset tror jag är mannens skånska hem, för jag kände igen sjön. Att jag drömmer om död.. kanske kan det förklaras med att jag somnade med den där ångesten kliande ihela kroppen.


Resultatet av nattens drömmande är trötthet, svidande röda ögon och en frusen kropp. För jag tror inte att det är normalt att ha elementen på högsta värme, varma strumpor och innetossor, jeans, linne, tröja OCH fleecemorgonrock. Och samtidigt frysa.

Men detta i bagaget ska jag göra mig redo för min långa dag. Seminare med vår grupps presentation fram till tre, genvägen förbi Olofström där mannen ska "jobba" en kvart och sen vidare till Osby för födelsedagsmiddag.

Dags att vakna alltså...

kära lilla krumelur - jag vill aldrig bliva stur

...jag vill iallafall inte att det ska bli fredag. Kanske inte för att jag då hunnit bli tre dagar äldre. Kankse för att det är tenta då. Kanske för att det inte lockar anmärkningsvärt med salstenta i jurre.

Men kanske vill jag mest att fredag passerar och sveper med sig en våg av övernaturliga krafter som gör att jag vet precis allt om informationsrätt mellan kl 8-13.

Då kan jag absolut ha överseende med att kliva ett steg framåt i processen att bliva stur...


lille gött

...som brukar säga.

Utan att ha sovit särskilt gött i min söndriga säng (en extra madrass och ett överkast räckte inte för att fylla det hål som uppstått mitt i sängen) studsade jag upp klockan 06:30. Utan att tänka över vad jag höll på med mitt i natten, kom jag iväg till Medley och genomförde ett lättare konditionspass på 30 min och 30 min simning. Det var däremot gött.

Välförtjänt framför morgonsoffan med utsikt över sjön och soluppgång..
Aaah.. Today has to be a good day!

Nu, seminarie!


DUBAI

...en chans att åka till Dubai i mars har uppenbarat sig. Nu håller jag tummarna att det är mer än en illusion!

It's a halleluja moment!


livet som en pinne

Många diskussioner har avhandlats i ämnet "livet på en pinne". Vad är livet på en pinne egentligen? Vad jag har funnit svar på idag, efter många månaders sökande, är att livet som en pinne iallafall kan beskrivas som jag - på dagens BodyBalance.

Stel som just en pinne genomförde jag dock passet, och känner mig faktiskt något mjukare efter dusch. Dagens irritation följde mig även på passet, småmissar i koreografin, en hackande avslapningslåt, och värst av allt en störande person som smällde i dörrar och hade sig under avslappningen. Ett bananskal till dig, kan du ha!

Veckans minus är krångliga dagar som gör det svårt att hinna med träning i vanlig ordning. Ska ändå lyckas få in ett konditionspass innan veckan är slut och sen får väl helgens flytt ersätta styrketräningen...

... vilket betyder att på fredag får mannen nyckeln till sitt hus, WOHO!


mitt liv i bilder


Likt Skalman har en mat-och-sov-klocka för att överleva vardagen har jag en kalender.
En ganska ny och förtjusande fin kalender som tar hand om mig på ett föredömligt sätt.



I kaledern står det vem jag ska träffa när



och vad vi ska göra. Ofta dricker vi kaffe, mycket kaffe, och pluggar en smula.



Annars så gör vi bara en massa saker som inte är viktiga alls egentligen,
men ack så pyssliga och roligare än att plugga och sånt där...

Ibland så erbjuder kalendern roliga saker också, som i lördags då det var inbokat en kick-off med Medley.
Så här roligt har vi på Medley när kunderna gått hem, vinet åker fram och liveband intar den provisoriska scenen:





Hejdå!


lagbryt

Aldo Raine har kommenterat på min blogg,



är det inte fantastiskt?


upphovsrättsligt intrång

..ett snoppintrång!


finn två fel

"..jag känner mig autentisk som måste lyssna på musik för att kunna göra nånting!"

"..kan du byta musik, jag blir sådär groggy.."










Rätt svar: Jenny och Batur



vem vet mest

"Jag gillar inte maskiner som låter. Jag är lite rädd för dem."

Mohahahahahaha. My man is a sissy.


hard time

Jag har tråkigt. Så jäkla tråkigt. Jag överväger att städa. Diska. Bädda. Baka. Träna. Åh det är så synd om mig för jag har så tråkigt. Not. Det är ett skämt. Finns de som har värre saker att bekymra sig över. Härmed slutar jag vara en tönt som tråkar.

Notera gärna avbockningen av att komma på något smart till jurre-uppgiften. Check. Det var allt smart jag hade att erbjuda för dagen. Tentaplugg, frågetecken. Vi satsar på en tight omtentastudiecirkel. Välkommen.

Linda, gör vad du ska så vi kan träna sen! Städ sålänge. Kom hit om du vill bli bjuden på kaffe. Jag är sugen på kaffe.


träna trä´na träden

För den som undrar vart träningen tog vägen kan jag informera om att ju mer julmat/godis/must som tog plats i min kropp, desto mindre tid gick till träning. Det är en fråga om proriteringar. Nu i efterhand kan man ju tycka att intaget kunde begränsats i viss mån (eftersom jeansen nu plötsligt sitter påtagligt mycket tajtare), men vem är jag att sitta här och ångra alla goda pepparkakor, lussekatter, rocky roads och skinkmackor som veckorna bjudit på? Nej just det. Istället vill jag be att få tala om att jag redan tagit mig an uppgiften att lätta på jeanstrycket, och det genom den hårda vägen.

Den hårda vägen är också den hälsosamma vägen och sist men inte minst den hållbara vägen. Efter som jag vägar att sätt upp förbud mot godis o.s.v., så kohandlar jag med mig själv på ett makalöst sätt. Exempelvis kan mina tankegångar på Willys gå i stil med "eftersom jag inte köpte några chips så är jag väl förtjänt en cola!" eller "eftersom jag inte var ute och drack alkohol igår som alla andra kan absolut unna mig lite mörk choklad!" eller "eftersom jag tränade så jäkla hårt förut så kan jag..". Fungerar fantastiskt, tro mig.


Dagens lunch: Kallrökt lax, avokado och sallad!

Vad som sätter fart på hela kroppen är, istället för tönt-bantning och ohållbara förbud, helt enkelt hårdare och härligare träning. Inte nödvändigtvis mer än föregående år, bara omfördelat. Samtidigt utnyttjar jag all kunskap jag samlat på mig om kost, för att få i mig tillräckligt både energi och näringsmässigt. Och tänk vad mycket som är både godare och nyttigare än pizza och mcdonalds...

Sagt och gjort, träningen igår bestod av 20 minuters löpning och en timmes afropass för Mikaela, En lyckad kombination för konditionen men en mindre bra kombination för mina höfter kan avslöjas sådär dagen efter..

Idag övade jag på mitt nya afropass till svetten rann och efter det körde jag mitt BB-pass. Så jäkla inspirerande att hålla full klass! 30 personer som ser nöjda ut efter passet, det är gött det.

Och nu har klockan blivit mycket och jurren inte tillräckligt klar för att jag ska få ledigt. Typiskt! Tjipp och hej.


a little bit of this, a little bit of that

Kom på mig själv med att öva afro-rörelser i duschen. Vad som är konstigt i detta fall är inte uppträdandet i sig, utan snarare hur det ens var genomförbart i min knappt en kvadratmeter stora dusch.

Vidare kan man fråga sig varför alla inslag om grisar som äter på varandra och rå kyckling som dissekeras i syfte att leta glasbitar, sänds samtidigt som jag ska äta kvällsmat?

Slutligen har jag en fråga till er som läser, och är studenter. Jag undrar kort och gott hur långt fram ni har fått schema för vårens termin? Jag undrar om vi informatörsstudenter är de enda som lever i stort ovetande och i skrivande stund har ett schema som sträcker sig till fredag den 15 januari. För då har vi tenta, och sen är denna kursen slut. Men vad som händer sedan, det är det ingen som har en aning om. Vi vet inte vad vi ska läsa för kurs, vi vet inte vilken dag den börjar, vi vet inte vad vi behöver för litteratur och vi kan således inte heller planera vårt liv efter den 15 januari särskilt bra alls. Vi vet inte om vi kan planera in jobb, vi vet inte om kursen håller på i 5 eller 10 veckor, vi vet inte mycket alls som kanske märks. Ska det vara så här?


med en enkel tulipan



Tulipan. Med en enkel Tulipan. Nu skrev jag någonting med verkshöjd. Hihi. Jag skrev nåt upphovsrättsskyddat. Hoho. Idag firar jag mitt tusende inlägg. Men vad viktigare är, förbereder jag mig psykiskt på att träda in i det verkliga livet igen. Bloggen
watchusnow påminde mig om fakta, jullovet är slut nu. Lovet som jag egentligen aldrig hade men som jag lite roffade åt mig. Så idag ska jag ha vardag, om än en liten förskjuten vardag med frukostkaffe i skrivande stund. Jag ska göra saker, bocka av saker, jobba undan saker, förenkla min juridikvardag innan tenta.

Dagens:
Öva in mitt nya Afropass. Check
Tänka smart kring inlämningsuppgiften i jurre. Check
Fila på smådetaljerna i BB-passet. Check

Och fan ta mig om jag inte kan bocka av dessa tre punkterna innan jag somnar ikväll!!!


parry hotter & jag

Jag och mannen har en paus ikväll. Efter sex dygn krävs en andningspaus på ett par timmar. Jag har saknat min lägenhet. Mitt kylskåp och mina saker. Mina julklappar till exempel...


Julklapp 1: Tekoppar modell gigant. Julklapp 2: Kaffekopp modell perfekt. Julklapp 3: Ekologiskt kaffe.



Julklapp 4: Värmeljushållare som kan hängas upp x2.



Julklapp 5: Presentkort på Kicks.


TACK!!!

(psst.. jag har fått ungefär 20 julklappar till men jag får lägga
upp några i taget så jag kan tona ner nivån av bortskämdhet..)

NYÅRSLÖFTET


Och så var det det där med nyårslöftet.. Det formulerades icke en sen och blöt timme på självaste aftonen, utan för en knapp vecka sedan under mer ordnade former. Men här kommer det.. Med en trumvirvel!!

2010 : UTMANINGENS ÅR

Ni särskilt utvalda som erhöll ett Gott-nytt-sms känner igen detta, men det kan behövas en mer beskrivande förklaring. 2010 är troligtvis första och enda gången som jag avlagt ett nyårslöfte, kanske blir det fler i framtiden. 2009 var i för sig ett år som präglades av en extrem vilja och strävan "From Good to Great", vilket kan ses som ett löft även om inte heller det inte uppkom i nyårssammanhang. Detta motto upprepas fortfarande då det behövs, men i år ska jag alltså höja mig en nivå till.


2010 ska bli Utmaningens år på många sätt..

♥Jag ska välja och ordna med allt vad hösten innebär, på ett sätt som utstrålar självkänsla och beslutsamhet.

♥Jag ska fortsätta utmana mig själv med min träning, jag har nya pass att själv leda, jag har nya pass att själv träna och jag har nya delmål och slutgiltiga mål.

♥Jag ska fortsätta att utmana mig själv genom min utbildning hela våren och ge mig själv en effektivitets-spark där bak.


Detta och mycket mer kommer alltså mitt löfte för året innebära, och jag röstar för att så många som möjligt följer samma mönster!!!


nyårsdagen i mysens tecken

Gårdagen var skön och soft och mat och gott och mys och bad! Vilken fantastisk uppfinning badtunnan är. Riktigt uppfriskande och mysigt att kunna sitta i 40-gradigt vatten under stjärnklar himmel med en fullmåne som lampa. Jag har hittat det bästa privata spat någonsin.. Nästa gång åker ansiktsmask och skrubb och hela kitet med!




Gissa om man sov som en litet bebis efter detta..


2009 - NYÅRSAFTON - 2010


Välkomnandet var varmt och hjärtligt, speciellt för mig och Lisa som var nya tillskott i The Family för i år.



Vacker dukning, bordsplacering och treträtters som fick smaklökarna på fall.. Till förrätt serverades Havets frukter a'la Exotica. Huvudrätt, Lax med inbakade grönsaker serverat med potatis a'la Nalle Puh, på en bädd av babyspenat. Sist men inte minst avnjöt vi en Pannacotta a'la Saffran serverat med chokladflarn och mangosås.






Don Corleone, Don Alexandro & Don Luca m.fl.





Efter den utsökta middagen summerade vi det gågna året månad för månad och både det ena och det andra kom upp till ytan.. Historier värda att minnas, och applåder som räcker långt framöver. Topp två händelser enligt mig: april, då jag och alexander träffades. November, då Alexander luftade plånboken och köpte sig själv nytt tak över huvudet. Det hölls även en liten prisutdelning till de filurer som fått uppdrag under middagen. Alexander drog hem första pris efter att efter varenda gång någon hållt ett tal eller liknande, direkt efter utbringa en andra skål.. Och det lyckades han utmärkt med, således blev det en hel del extra skålande och drickande! Sen slog klockan tolv och det var traditionellt tittande på raketer och sprutande av champange utomhus...



Don Alexandro sprutade champange överallt, inklusive halva mig och sina egna ögon, eftersom han promt skulle använda sin stora kniv och skära av korken. Sådär som de gjorde på Nyhetsmorgon. Sabrera? Och sedvanligt så blev det soffhäng efter infirandet utomhus, och medans de andra kalasade vidare blev det gamla mossiga paret Martina och Alex tröttare och tröttare istället för mer och mer berusade..




Tack för en fantastiskt trevlig kväll!!!



till alla avundsjuka;

Nu ska jag bada tunna i Skåne! Rapport från gårdagens trevligheter är tänkt att prioriteras imorgon efter hemkomst till Växjö.. Dags att krypa ner i 40 gradigt vatten med mysigt sällskap, och inte sticka upp huvudet för långt i den 10 minusgradig kylan!


Och ja, jag vet. Använd inte ; om du inte vet hur du ska använda det. Tjöt.