Bullfest, bullfest, hela dan'!

Sittningen i lördags var trevlig, dock inte mer än så. Kvällen började med förväntningar högt över vad som är rimligt och kanske var det därför de stöp hårt i marken framåt natten. Det blev en ganska ensam promenad hem till Slottsstaden och ögonen fick jag inte till att blunda förens framåt halv fyra.

Igår var en underbar dag, trots att min bitterhet lös igenom då och då. Det började med promenad och fika, sedan drog jag och Josefin igång med en hejdundrande studiedag hemma i hennes organiserade kaos. På några timmar hade vi skrivit en stor del av vårt pressmeddelande, ätit en utsökt middag och funderat över vår "tavel-presentation" som äger rum på onsdag. Rastlöshet och instängdhet gjorde oss sugna på en liten roadtrip till London, samt en liten kvällspromenad nere vid en sjö i stan. Och kanske var det sjöluften (eller möjligtvis råttan i vattenfallet) som gav Josefin den brillianta idén att gå på Mamma Mia sådär på kvällskvisten. Så, efter en latté blev det bio med popcorn och en mängd skratt och feel good känslor. Allsång på vägen hem med en överlycklig josefin i förarsätet på min rymdraket och snart var det bestämt att det är Bullfest på lör(kanelbullens)dag. Baket kommer dock inte att äga rum i min rymliga lägenhet, som dessutom erbjuder en riktig ugn, för tydligen så anses min mysiga boning för STERIL för vissa inblandade bullmammor. Hmpf.

Denna måndag har hittills varit fylld av aktiviteter. Klockan ringde vid åtta och en timme senare var vi på väg mot en härlig frukostbuffé. Har hunnit inhandla dvd-skivor, spanat in nyaöppnade Monki samt sett Josefin prova 12 par skor och rosa stentvättade jeans. Om en halvtimme börjar föreläsningen och jag är inte riktigt på hugget för dramaretorik men det är väl bara att släpa sig dit. Efter det så väntar jobb med gruppredovisningen, hur det ska sluta återstår att se på onsdag.

Måste ägna en rad åt att beskriva min träningsvärk. Josefin satte ord på min obeskrivliga känsla av att knappt kunna gå, "ren och skär smärta". Varför? Ja jag har ju inte varit på gymmet utan har endast ägnat 45 ynka minuter åt att leka stafett till häst utan några stigbyglar. Men tydligen krävdes det inte mer för att ljumskarna och insidan av låren skulle kännas som blåslagna och pina mig så fort jag rör mig. Trots besväret så var det utan tvekan värt det, ha.

Om jag skulle ta mig till simhallen idag kanske? Har ju hittills lyckats mindre bra på grund av vissa geografiska problem samt tids- eller planeringsbrist. Men motivationen är här, jag känner den.


Varifrån kom molnen?

Hej, jag är tillbaka från en liten utsvävning i det blå. Jodå, efter den här helgen är jag återigen anträffbar för jordlig kommunikation som inte bara leder till ett avslut som handlar om blåklädda uniformerade män. Nu är sista hoppet att man trots allt bara vill ha det man inte kan få, och vad är det att hoppas på? Vill för tillfället skriva något om medelålderskris, rynkor och grå hår men det känns aningens för lågt. Men är det bara blåögt att fortsätta hoppas?

Till Josefin för att plugga och äta middag.


Frosten kommer

Idag var det sån där riktigt frisk och höstig luft ute, så som det blir när det börjar närma sig frost på marken. Det var skönt ändå, jag gillade det, känslan av ny energi och ren luft i kroppen. Jag kankse ska bestämma mig för att tycka om hösten ändå? Den är ofta fylld av resor, fester och alltid belamrad av födelsedagar, likaså denna höst. Terminen känns kort och går skrämmande fort.

Skulle i skrivande stund egentligen sitta framför en film med klassen, men för mig kändes den uppgift mindre nödvändig när jag istället kan börja spåna på de två nästa uppgifterna som ska redovisas och lämnas in i nästa vecka. Eftersom jag blivit några tusen rikare idag så ska jag ta mig ut till Samarkand och storhandla och försöka hitta mina skor för tionde gången. Idag har jag lovat mig själv att åka upp till simhallen och ta mig en rundtur för att se om det är ett gym för mig. Med tanke på pris som inkluderar gym, pass och sim så hoppas jag nu bara på att det är fräscht, i så fall blir det pang på direkt.

Have a nice day..


tjipp

och välkommen till hajk.


Nästan klara med referatet! Bara en avslutning kvar, dock har ett mindre problem uppstått och alla 300 ord är redan använda. Doh. Men det löser sig på något sätt!

Kommer bli en kul vecka och en kul helg skulle jag tro. Ryktas om gymkhana på lördag + myggjakten förstås. Nice.

Nu ska jag försöka övertala Josefin att åka in till stan och äventyra lite. Rastlös!





Magnus Betner

är en man att se upp till.


Somliga går med trasiga skor, men det är inget att rekommendera i staden Växjö, där det som tidigare nämnts regnar betydligt oftare än i andra städer. Hoppas inte på att det ska vara uppehåll nårmsta timmen trots att himlen är grå och därför ta på dig dina sköna men ack så håliga skor. Det regnade, och fötterna blev blöta. Men det fick det vara värt efter en behövlig endorfinpromenad till ICA, då jag på vägen dessutom lyckades ragga upp en middags/pluggdate.

Imorgon blir nog en bra dag, föreläsning, lunch och fortsatt referatskrivning med Josefin. Dock utan vin denna gång, någon måtta får det vara. Måste ta mig i kragen och kolla upp vad som vankas i helgen, har hört något om en Myggjakt på Sivans där nya och gamla medlemmar ska förenas i Norrlands Nation. En micro är jag lite sugen på med. Nu är jag sockersugen, jag som trodde att mitt beroende hade gett upp, men icke. Önskar att jag befann mig i storebrors lägenhet där det existerar framförhållning, ett lager då sötsuget tar överhanden. Själv har jag Pressbyrån - 7 minuter bort. Alldeles för långt plus att det varit stängt i en timma. Då återstår Statoil, men då får jag nästintill ta bilen och då känner man sig lite för tjock. Ska man ha socker så får man i alla fall GÅ och köpa det. Det brukar vara mitt krav. Kände att jag hamnade lite på ett sidospår. Jag provar med russin och rostade runda små frön som jag inte minns namnet på.

Tack till Josefin som gjorde en betydande insats för att hjälpa mig att uppnå mitt mål för dagen, att skratta.


Jag

tycker väldigt illa om regn och måste på direkten ta tag i dagens uppgifter och börja fila på mitt och Js referat. Mitt första steg är ett blogginlägg, heja.


Tills nästa gång jag skriver och gnäller på allt regn som forsar ner i Europas grönaste stad (eller var det Nordens?) så ska jag googla och wikipedia som aldrig förr och se om det faktiskt är Sveriges regnigaste stad eller om det möjligtvis är Borås som snor åt sig den hatade förstaplatsen.

Sitter för tillfället och inbillar mig att jag mår lite dåligt, känner mig konstig och kanske kommer bli jättesjuk eftersom jag hade glömt att slänga föregående kaffefilter, vilket i sin tur gav upphov till en möglig massa i kaffekokaren som jag fann idag. Ja, jag har rengjort hela manicken och kört igenom den med bara vatten, men ändå. Ändå så känns det lite läskigt, jag har ju trots allt dragit till mig mögel de senaste dagarna. Mögelmacka här och för gammal mjölk där, är det ett tecken på att jag börjar bli gammal? Eller kanske ger det mig en hint om att jag är lite rädd för äldre.. saker här i livet? Allt kan överanalyseras, tro mig.

Helgen var, hur ska jag säga, lite grå trots att solen gjorde ett försök i lördags. Stallarna var en besvikelse i fredags (även om jag vet att det blir precis vad man gör det till), mina skor fanns inte i min storlek  lördags och av någon irriterande anledning så kan jag inte heller beställa dem via nätet för tillfället. Sängen, datorn och tv:n var till mitt ständiga förfogande både lördag och söndag som tur var och igår lyckades jag till och med koppla in datorn till tv:n för riktig biokänsla. Nu är det bara micron till micropopcornen som fattas.

Nu gäller det att hinka kaffe för jag ha bestämt mig att innan denna dag är slut så ska jag ha vänt mitt trista grå humör och riktigt skratta regnet rakt i ansiktet samtidigt som jag känner mig oslagbar. Första steget, publicera detta inlägg och börja analysera vad jag i fredags läste (och troligtvis läsa om just för at jag läste den i fredags) och sedan fundera på, stryka över och notera vad vi ska ha med i vårt referat.

Hey, ho, Lets go!


kulturstrategen,

eftersom du nu vågade skriva en rad så tål det att dokumenteras till eftervärlden.


med hjälp av bror M så ska jag förhoppningsvis, och äntligen, kunna ha egen biovisning på den nya tv:n ikväll. ska iväg till kjelle nu och göra diverse sladd och kabel inköp. ser ut som det kommer börja regna inom några timmar, ovanligt. återkommer med resultatet senare. tjipp och hej.


Jouline!

en jacka som jag tycker skulle vara jättefin till dig!




varsågod!







åtta minuter

tills frikadellin med pasta är klar.


är inte frikadelli kokta köttullar eller nåt? stallarnas var vårt mål ikväll och fulla av vin och förhoppningar kom vi dit för att tillbringa ca 40 minuter i kö innan vi ens fick komma in. en in en ut, yey! sedan väntade en timma av förvåning, tre personer fick vi ihop som vi könde på hela utevistelsen samt en person som kände en annan och en i palsternackasjal. mycket besvikna begav vi oss hemåt för litte klassisk nattamat. nu sitter vi här, med vatten i vinglasen, och väntar på lite härlig pasta och ännu mera skitsnack. imorgon blir det andra bullar men vem vet om det blir utgång? mina farhågor och aningar var precis som jag trodde och ibland vill man faktiskt inte ha rätt. imorgon blir det skor för hela slanten och söndag blir förhoppningarnas dag.

godnatt allesammands.

ventilationssystem

- longing for a five-hour-coffee with A.

jag är sugen på champange, snittar, klänning och klackarna i tacket till sju. med efterförljande efterfest. jag suktar efter höstmys i en säng med för många kuddar, täcke, film och medföljande man. jag längtar efter jag-behärskar-allt-inom-ämnet-känslan i kursen. jag önskar att jag någon gång kunde vara säker på det jag ger mig in på och det samtidigt inte handlar om materiella ting. jag jag jag.

jag vill ha någon annan att tänka på förutom mig själv.


Martina


Pajala Sunrise.

- det senaste inom drinkvärlden.


skrev precis om hela mitt tal som jag skrev igår och som ska framföras imorgon. om det var ett upp- eller nedköp återstår helt enkelt att se. har en liten plan på att åka hem och hämta min tv i helgen men skulle ännu hellre se att jag och emma får en visit här i växjö av de vänner som tänkt vara i hemtrakten i helgen. utskick av mass-sms är kanske en bra idé. upp med humöret och självförtroende/självkänsla och ånga på, leta inte efter negativa signaler utan se de positiva. go for it.

poliser på tv och fantasin skenar.


A fancy, green and shiny bike

är jag nybliven ägare till. och det bästa av allt är att jag vann den. och att den är grön.

lördagen innehöll chill, film, tacos, bio, mys och en del hjärtklappning så det blir ett bra betyg på gårdagen. wanted, som filmen hette, var över förväntan och biomyset tillsammans med det regna och kyliga natten gjorde att höstkänslorna kände sig som hemma. den är här för att stanna och jag längtar redan till solen. men en kombination av solarievistelser och weekends så kommer troligtvis även denna höst att överlevas.

imorgon börjar jag en ny kurs i konsten att tala och skriva. intressan men samtidigt anar jag betydligt högre krav, men inget som är värre än vad jag vande mig vid förra terminen. det är bara att släppa och låta fantasin flöda, punkter, stycken och retorik kan man peta in så småningom.

ordförrådet verkar ha låst idag, vet inte hur eller vad, ut eller in. jag trivs, på alla sätt och vis. hemma.

Martina



vad händer?

gårdagen var mer än lyckad, det är allt jag kan avslöja. hopp in i duschen och ladda upp för en lika härlig dag till. stallarna igår, sivans idag. sol ute som måste utnyttjas.

M


mystiskt fenomen

jag tappade sugen, bara sådär.


efter en promenad till pressbyrån så hamnade jag i sängen framför datorn, igen. detta trots att jag än en gång sprang ihop med mr man på gården. vad hände? är inte peppad för träning om några timmar och det känns som att det är en milslång uppförsbacke mellan mig och josefin och hennes skrivare. pistagenötterna smakar fotsula och lusten för vilda upptåg är obefintlig. saknar de vänner som är tio, tjugo och fyrtio mil bort mer än på länge. jag saknar min norrlänning, min cheesecakes-syster, min wilmer och allt jag inte kan få ha här hos mig precis just nu. varför vill man alltid ha det man inte kan få?

Martina.



den lilla lilla uppgiften

..som hängt efter mig de senaste dagarna börjar nu forma sig till sitt slutgiltiga format och texten får helt enkelt duga. men hur kul och lätt är det att få ett bra flyt i en text som bara är en massa babbel? den stör mig, om det inte framgått av tidigare inlägg.


box igår med emma, jag skrattade mest eftersom det är ett bra sätt att dölja sin katastrofala kondition på. har dock ont på diverse mystiska ställen på kroppen och kom hem med röda knogar så nåt rätt måste jag väl gjort. senare hade jag en middagsdate med J som trots regnet och diverse vett och etikett diskussíoner var en mycket trevlig onsdagstillställning. ett glas rött och några djupa samtal på det och kvällen var fulländad.

ligger fortfarande i morgonrock men tanken att gå och duscha börjar smyga sig på. när jag mailat iväg min lilla uppgift så är jag fri. den känslan är uppfriskande, och imorgon ska vi fira att vi är klara med vår första delkurs.


Martina


Jag har popcorn,

men jag har fan ingen micro.

3771/5000 tecken. I'm getting there. Jobba på Sivans nästa onsdag?


891/5000

4109 tecken kvar att skriva av min reflektion om informatörsyrket.


Försov mig. Jag måste verkligen lära mig att gå upp på morgonen även de dagar som jag inte har någon tid att passa förens på eftermiddagen. Jag förstår inte att det ska vara så svårt, men det är väl troligtvis en brist på självdiciplin som är orsaken. Hade tänkt att skriva en hel del på min lilla inlämningsuppgift och med en timma kvar att skriva innan jag ska iväg på föreläsning så ska jag väl hinna med en del i alla fall.

Pumpen igår var gudomlig, har saknat det så sjukt mycket och nu är det bara att pumpa på i några månader och sen är jag i innan-sommaren-formen igen. Stannade kvar och testade ett AfroPowerDance pass efter också men blev tyvärr ganska besviken. Stannade inte ens hela passet på grund av att efter 35 minuter hade vi kanske kört max 15 olika rörelser. Och så gjorde vi dem, om och om igen. Är kanske kräsen, eller så var det för att mina ben var som spagetti efter pumpen, men besviken blev jag.

Ny dag och nya spännande möten förhoppningsvis. Efter en mycket peppande konversation med E igår så ser jag ljust på alla möjligheter och som sagt, vad har jag att förlora egentligen? Det är spänning, pirr i magen och knäsvaghet i vilket fall och den som lever får se. Inga förhoppningar, inga hårda fall - bara jävligt härlig och underhållande spänning i vardagen.

Back to business.

Martina


Campuslife

It's just getting better.


Fick ett ryck igår och drog med mig Emma, eller vi drog väl med varandra, till Nordic Club inne i stan och provade på ett Bodybalance pass. Tur som vi har gick vi därifrån med en hel veckas gratsträning för att få prova på alla pass vi vill och har nu bokat in oss i stort sett varenda dag fram till tisdag, ibland två. Idag rullade bilen tidigare än solen gick upp för lätt morgonträning och ikväll väntar utmaningen med pump. Lord vad jag har saknat träningen, och speciell pumpen som är så sjukt utmattande för alla muskler man kan hitta.

En av två uppgifter som ska slutföras innan fredag är ivägskickad och jag känner mg lugn och i tid. Två gästföreläsningar väntar innan jag kan skriva samman uppgift nummer två och har därför ägnat mer tid åt lägenheten än åt studier än så länge idag. En lägenhet som ibland känns omöljig att få helt färdig.

Närmast väntar en tur ut till soprummet med en massa kartonger, för man vet ju aldrig vem man kan springa på...

/ M

Nerds



           

   

Bilderna är från lördagen, då vi hade sittning. Vår grupp som kämpat tillsmmans hela nollningen hade som uppgift att klä sig till Nördar och det gick vi in för till 100%.

----------

I övrigt vill jag tacka min bil för att den förhoppningsvis fixat mig en date.



/ Miss Martina

Stallvägen 48

Det är här det händer.


Helgen som passerat har varit mer än bra. Jag är ett enda konstant leende. Dagen blev inte heller sämre av ett oväntat möte ute på gården, dessutom med tvätten i famnen. Sannolikheten för det? Jag har hoppat på en ny bergochdalbana, en som ger mig fjärilar i magen.


/ Miss Martina


Full rulle!


Sitter hemma hos mig med en kopp KaffeBaileys och chitchattar med Mor och Moster efter en intensiv shoppingrunda innehållandes enorma fynd. En härlig vecka har det varit med camp, middag, random tisdagsutgång, försoning, samtal och ikväll väntas avslutning av nollningen med en sittning på Sivans med efterförljande fest. Imorgon blir det ikea med E och förhoppningsvis en lugn avslutning och lite catch up av plugg, blogg och liv. Nördtema ikväll, bilder på spektaklet publiceras imorgon.

/ M


Mr Messy


Du gör mig komplett jävla galen och får mig att vilja vrida mig själv ut och in. Du Du Du, alltid handlar det om dig. Så fort det ens anas en konflikt eller ett problem så springer du utav bara helvete och tror att det försvinner. Guess what, hålen blir bara större och djupare och till slut har du inte ens någon väg att gå tillbaka på. Du förgör dig själv inifrån om du inte ser hur du beter dig och behandlar människor runt omkring dig som bryr sig om dig. "Love is for losers" -? Hell no, att du ens kan förmå dig att sätta samman den meningen? Tror du inte på kärleken så tror du ta mig fan inte på livet heller.

Pull yourself together, you're on your own now.