bästa brödet
FULLKORNSBRÖD
8 dl rågskikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång form, rymd ca 1½ liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
Jag lovar, det är det godaste bröd jag ätit. Enjoy!
8 dl rågskikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång form, rymd ca 1½ liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
Jag lovar, det är det godaste bröd jag ätit. Enjoy!
Kommentarer
Postat av: Anonym
skulle inte du bjuda mig på det!?!?!?!?! sugen
Postat av: Emelie
Hade jag haft en ugn hade jag definitivt försökt mig på det där brödet! Tror jag. Det kan dock ha att göra med att det börjar bli dags för lunch... Läste om Thailand, härligt! Bara en skön och avkopplande semester eller? Hoppas du har en bra helg! Kram
Trackback