Pressmeddelande

Svininfluensan har slagit till! Massvaccinering! Viruset sprider sig – eller …?

Vad är kronobergarna rädda för? Går man och oroar sig för den nya influensan, ett kärnkraftshaveri, en terroristattack. Eller gäller oron kanhända lite mer vardagliga saker som barnens skolväg, kommande räntehöjningar eller den första halkan?


Tänker man ofta på sådana risker? Förbereder man sig? Har man ficklampsbatterier, konserver och vattenreningstabletter hemma om något skulle hända?

Eller kanske tar man dagen som den kommer; händer det så händer det….?


Den här typen av frågor är vi intresserade av att få svar på? Och vi – det är studenterna på Informatörsprogrammet vid Växjö universitet. Vi tänker med hjälp av en postenkät fråga 2 000 slumpvis utvalda kronobergare om deras riskuppfattningar, riskberedskap och riskbeteende. Studien ingår som en del i vår utbildning, men vi gör den i samarbete med Länsstyrelsen i Kronoberg – enheten för samhällsutveckling som ansvarar för länets krisberedskap. Länsstyrelsen vill satsa på att bättre kunna nå ut till länsinvånarna om en samhällskris inträffar och de kunskaper vi nu samlar in skall vara ett underlag för sådant krisarbete.


Just nu håller vi på att packa och skicka ut våra 2 000 enkäter och vill ni veta mer om vår studie så är ni välkomna att kontakta följande personer...

 

 


 

Visst är det festligt!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback