frivillighetens magi

Läs: Maria Scherer - "Något bättre är redan på väg".


Springa ska man göra, för det förbränner flest kalorier. Styrketräna i gymmet ska man göra, för då blir man störst och starkast. Yoga ska man gå på, för det tycker alla kändisar i tidningarna är världens bästa träning och avslappning på samma gång. GI, LHCF eller ISO-dieten ska man följa, för då går man ner flest kilon.



..Känns mönstret igen? Ofta utövar du säkert vissa träningsformer just för att du ska, och inte för att det ger dig någon vidare glädje tillbaka. Samtidigt äter du kanske slaviskt den kost som din måbra-tidning som du prenumenerar på förespråkar (för det fungerar ju för den där slimmade kändisen), men utan att egentligen må särskilt bra. Rannsaka dig själv, hur ofta springer du 1 dag/v trots att du pinar dig genom den där halvmilen, och hur ofta avstår du från mat som kroppen längtar efter och som du mår bra av och istället äter de där bönorna som du avskyr?




Många känner säkert igen sig på någon av punkterna, vare sig det handlar om löpning, spinning, yoga eller förhållningsregler när det handlar om kosten. Frågan jag då vill att du ska ställa dig är: vilket tror du är bäst för kropp och själ? Att gå på aerobics 3 gr/v och ge allt eftersom du tycker att det är en underbar träningsform, käka den där maträtten som du älskar och känna balans i kroppen, eller.. Att bara komma ut i löpspåret 1 gång/v, hata denna endaste träningsdagen, äta jättebra mat för din kropp men som du inte uppskattar alls och mest känna ångest för denna onda cirkel.

Vilket tror du är det bästa för dig? Min poäng är vikten av att göra det som du finner inspirerande och roligt. Prova olika saker och välj det altenativ som ger mest energi och lust till fortsättning, vare sig det gäller kost eller träning. Gör inte som alla andra hela tiden, gå din egen väg och hitta din källa till ny energi och inspiration, det är på den vägen som du kan gå hur långt som helst. Det är vad frivillighetens magi handlar om.


Och då kan man bli så här nöjd..


Nästa kapitel i samma anda kommer troligen handla om stresshantering och mental styrka. Håll till godo.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback