rajraj

Mitt 1:a handsval inför HT '08



Växjö Universitet

Informatörsprogrammet med inriktning mot freds- och utvecklingsarbete

Programmet där freds- och utvecklingsstudier integreras med medie- och kommunikationsvetenskap. 

◊ År 1  - Fokus på det talade och det skrivna ordet, informatörens basverktyg. Teoretiska kunskaper i organisationskommunikation och organisationsekonomi. Kunskaperna används och sätts in i praktiken i form av fallstudier och andra tillämpade arbeten. 

◊ År 2 - Dina nya kunskaper och färdigheter används inom utvecklingsperspektiv. Med freds- och utvecklingsstudier i fokus diskuteras det konkreta arbete som utförs inom internationella organ, frivilligorganisationer och sociala rörelser. Frågor som belyser viktiga aspekter av fred och utveckling tas upp; t ex hållbar global utveckling, konfliktlösning, mänskliga rättigheter och genusfrågor. Diskussioner kring metoder för att förebygga och omvandla konflikter samt strategier för att bekämpa fattigdom.

◊ År 3 - Kommunikation för utveckling och social förändring. Ökad analytisk förmåga och teoretisk förståelse för kommunikations- och informationsprocesser roll inom freds- och utvecklingsarbete. Hur kommunikation kan integreras i utvecklingsprojekt och hur påverkansarbete kan bedrivas i praktiken. Studier i kampanjplanering och opinionsbildning. Diskussioner om hur kommunikation kan användas på gräsrotsnivå för att människor ska få sina röster hörda, påverka sin livssituation och skapa social förändring.

Avslutning - examensarbete i eller utanför Sverige inom området Kommunikation för utveckling och social förändring, som ett projekt i en internationellt verksam organisation med inriktningen på freds- och utvecklingsarbete. Teoretiska kunskaper blir praktiska sammanhang, för djupare förståelse hur man arbetar professionellt med information och kommunikation inom freds- och utvecklingsarbete.

Framtid - Efter avslutad utbildning har du kunskaper och erfarenheter för att arbeta med kommunikation och information inom olika freds- och utvecklingssammanhang. Tänkbara arbetsgivare är internationella organisationer, statliga myndigheter, enskilda organisationer och internationellt verksamma företag.



Håll i hatten och släpp ratten! Yiieeehaa!




Kommentarer
Postat av: Frida

Hej gumman, tack för dina kloka ord :D jag fattar inte själv hur jag hinner med allt men jag har inte en lugn stund.
Snart flyttar vi med ;D wiiie;D ska bli så skönt o vara i samhället men ändå ha häst och kunna vara ute i naturen ;D hur går de för dig, såg att du sökt dig till Växjö nu.Vad skoj!!! KRAMIS

Postat av: Anonym

men GUD vilken intressant utbildning! fan, jag vill också...! Men jag sökte in på något annat jag -ler-

2008-04-20 @ 11:15:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback